Un nou raport și o altă adevărată cauză a incendiului de la Colectiv

 
La cinci luni de la incendiul din clubul Colectiv Specialiştii de la INSEMEX Petroşani, cei de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi chimiştii de la Universitatea Bucureşti finalizat o nouă expertiză cerută de procurori. Cele trei instituţii mai redactaseră deja câte un raport cu cauzele incendiului, dar procurorii au cerut un supliment de expertiză. Ieri a fost termenul limită ce fusese impus de procurori pentru finalizarea acestui nou raport.
 
Primul raport, obţinut de Digi24, se arăta că substanţele toxice depistate în aerul din clubul Colectiv nu au contribuit la declanşarea incendiului, iar viteza de propagare a flăcărilor ar fi fost mai mare decât stabiliseră specialiştii de la Petroşani. Mai mult, raportul scotea în evidenţă faptul că erau poziţionate prea aproape de stâlpul antifonat.
 
Au fost luate probe de aer, la 40 de zile după producerea incendiului din clubul Colectiv, iar procurorii nu erau foarte lămuriţi dacă substanţele respective, substanţe toxice, au contribuit sau nu la producerea incendiului. Raportul final arată că substanţele care existau în aer nu ar fi putut să contribuie la declanşarea acestui incendiu.
 
De asemenea, au existat semne de întrebare cu privire la viteza de propagare a flăcărilor. Specialiştii INSEMEX stabiliseră în raportul lor că viteza de propagare a flăcărilor a fost de 2,3 metri pe secundă, iar cei de la Institutul Naţional de nu au tras nicio concluzie cu privire la viteza de propagare a focului. Raportul final a stabilit că viteza cu care s-a deschis focul a fost de 3,5 metri pe secundă, mult mai mare decât cea stabilită iniţial.
 
De asemenea, experţii arată că artificiile care au fost montate în Colectiv nu au fost poziţionate corect. În primul rând, acestea erau destinate strict spaţiilor deschise. În plus, au fost poziţionate mult prea aproape de stâlpul care nu era ignifug. Ar fi trebuit să existe cel puţin cinci metri între artificii şi stâlp.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eduard Hellvig a demisionat! Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor

03 Jul 2023 1039

Specialiştii spun cum incendiul din Colectiv ar fi putut fi evitat

01 Apr 2016 1717

Colectiv Raed Arafat – „Dacă nu improvizăm, în prima noapte aveam mai mulţi decedaţi"

29 Mar 2016 1958

Într-un raport de expertiză se arată că patronii de la Colectiv au primit alte materiale decât cele comandate

02 Feb 2016 1533

Raportul expertizei judiciare efectuat în cazul incendiului din Colectiv a fost predat

26 Jan 2016 1902

Un medic constănţean avertizează „Clostridium difficile”, germenele care trăieşte alături de pacienţi în Spitalul Judeţean Constanţa!

04 Dec 2015 8781