Stiri calde

UPDATE 3 Un nou termen de judecată pentru Nicușor Constantinescu (video)

Astăzi, la Tribunalul Constanța va avea loc primul termen în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost deferit justiției de procurorul DNA Andrei Bodean, alături de fostul consilier al șefului CJC și producător general al TVR, Cristian Bogdan Zgabercea.
 
Acesta este primul termen în care judecător este Antoneta Ardeleanu, președintele Secției Penale din cadrul Tribunalului Constanța, după ce judecătoarea Iulia Cezara Suciu a formulat o cerere de abținere. 

UPDATE 3
„Am primit mesaje de la șeful CJC prin care îmi cerea să o demit pe doamna Tăicuțu. Nicușor se afla atunci în Statele Unite. Nu am ținut cont de spusele sale. I-am arătat mesajele și doamnei Felicia. Am primit multe mesaje atunci și nu mai știu care era starea lui Nicușor Constantinescu la acea vreme. Am fost în America și am lămurit aceste aspecte.
 
Eu le-am cerut angajaților CJC să își facp treaba cum scrie la carte, indiferent de ce vor alții. Am redus numărul de mașini din parcul auto al CJC, așa cum scrie la lege. Parcul a fost redus la șase mașini. Acest lucru s-a făcut la cererea doamnei Tăicuțu, iar eu am semnat documentul necesar în acest sens.. Cu președintele nu am avut nicio discuție pe această temă. Președintele avea interdicție prin control judiciar“, a mai spus astăzi Cristinel Dragomir în fața instanței. 

UPDATE 2
„În privința deciziilor pe care eu le-am luat, nu a contat decât rațiunea și conștiința mea. Toate deciziile care au fost luat în absența lui Nicușor Constantinescu mi-au aparținut, fără să fiu influențat de nimeni. Eu am fost și în America, după ce Nicușor a fost operat, unde am discutat acest aspect. Cât răspund eu, eu iau decizii“, a afirma Cristinel Dragomir la instanță.
 
„Vă pot spune că atât timp cât am lucrat cu doamna Tăicuțu am avut o colaborare foarte bună. Am luat deciziile de comun acord. Nu am impus să se execute ceva, decât ce scrie în lege“, a completat Dragomir.
 
„Eu am rugat-o pe Felicia Tăicuțu să intre în concendiu de odihnă. Și asta având în vedere situația de la momentul respectiv, am considerat că era cel mai bun lucru. Dacă nu, oricum îl pierdea. Și de comun acord, domna Felicia a intrat în concediu de odihnă. În general, relațiile între președintele CJC și angajați erau bune“, a mai spus fostul vicepreședinte al CJC.
 
„În cazul doamnei Tăicuțu, situația nu mai era ca înainte. Era nemulțumire din partea ei. Nu știu exact de unde au apărut aceste nemulțumiri. Poate lipsa de dialog și modalitate de lucru“, a completat Dragomir.
 
„Contractul HCM l-am semnat eu. De fapt urma să-l semnez eu după ce semnau direcțiile de profil din CJC. Pentru că Direcția Economică a pus refuz, nu am mai semnat contractul de finanțare și am urmat procedurile legale. După controlul ANAF s-a stabilit că refuzul de viză a fost întemeiat“, spune Cristinel Dragomir.
 
 
„Din câte știu, refuzul de viză nu l-a dat doamna Tăicuțu, ci un alt angajat. Acest contract nu există. Nu a îndeplinit condițiile legale. Menționez că nu s-a finalizat nici un contract pentru că așa au fost instrucțiunile ANAF. Nu am luat parte la nicio discuție dintre doaman Tăicuțu și șeful CJC. Președintele se supăra aproape zilnic și pe mine, dar eu mi-am văzut de treabă“, a mai adăugat fostul adjunct al lui Nicușor Constantinescu. 


UPDATE 1
În aceste momente, la Tribunalul Constanța este audiat, în calitate de martor și fostul vicepreședinte al CJC, Cristinel Dragomir. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea lui Nicuşor Constantinescu de eliberare condiţionată, respinsă la Tribunalul Constanţa

19 Feb 2019 364

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 983

Motivare în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ Judecătorii explică de ce a luat Nicuşor Constantinescu opt ani de închisoare, în primă instanţă

16 Feb 2019 1414

Mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa şi oameni de afaceri, condamnaţi în primă instanţă. Vineri, un nou termen la Înalta Curte

12 Feb 2019 4212

Prima reacție a fostului președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu după condamnarea din Dosarul Retrocedărilor

11 Feb 2019 2651

Asociaţi - Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu şi defunctul Mihail Cârciog Insolvenţa Conpress Group, în atenţia Tribunalului Constanţa. Judecata, amânată

06 Feb 2019 1338

Nicuşor Constantinescu cere să fie eliberat condiţionat. Cine va lua decizia definitivă

28 Jan 2019 846

Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, amânat pentru luna februarie

26 Jan 2019 369

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu rămâne după gratii. Ce decizie au luat magistrații

23 Jan 2019 566

Peste 70 de ani de închisoare în dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa. Azi, un nou termen

16 Jan 2019 1868

Fostul şef al CJC spune că s-au descoperit fapte și împrejurări noi Nicuşor Constantinescu cere revizuirea dosarului CMZ

09 Jan 2019 1137

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu nu scapă de închisoare. Ce decizie au luat magistrații

04 Jan 2019 859

Nicuşor Constantinescu, opt achitări şi opt ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa

24 Dec 2018 1421

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

21 Dec 2018 924

Obligat în primă instanţă să achite CJC 61.591,20 lei Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, amânat

10 Dec 2018 537