Un nou tip de drog din Africa ajunge în Uniunea Europeană, prin Constanţa

 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa au identificat şi stopat un canal de introducere a unui nou tip de droguri din Africa în Uniunea Europeană, prin România.
 
În decurs de o săptămână, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa au identificat şi confiscat mai multe kilograme de frunze uscate de khat, expediate prin poşta internaţională din diferite ţări din Africa către persoane din România. 


 
Unul dintre coletele interceptate de oamenii legii conţinea 7 kilograme de frunze uscate de khat şi fusese expediat din Etiopia, iar celălalt 40 de kilograme cu acelaşi produs, fiind livrat din Nigeria.
 
Produsul, pătruns relativ recent pe piaţa de consum europeană a drogurilor conţine cathinonă, o substanţă considerată un drog de mare risc.
 


Conform primelor date rezultate din investigaţii, primul colet trebuia să ajungă în sudul Italiei – Sicilia, iar cel de-al doilea în Anglia în Londra.

În vederea ajungerii fără riscuri a drogurilor la destinaţia finală, traficanţii au ales ruta ocolitoare prin ţara noastră, folosindu-se de români de condiţie precară, aflaţi la muncă în ţările vest-europene.
 

Intermediarii români au acceptat să ofere adresele rudelor de acasă, după ce au fost convinşi de traficanţi de faptul că vor primi frunze de ceai verde.
 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa continuă ancheta pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a celor implicaţi în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

 
Activitatea s-a derulat sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa şi cu sprijinul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Drog nou pe piaţa europeană, introdus prin Portul Constanţa Zeci de kilograme de khat, descoperite de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

15 Jun 2015 1832