Un nou tip de înșelătorie. Un singur apel telefonic și… veți fi ușurați de 300 de euro!

Aveți mare grijă! A apărut un nou tip de înșelătorie. O persoană, care se dă drept operator al unei companii de telefonie mobilă, sună şi spune că este ceva în neregulă cu factura. Apoi, te va ruga să tastezi un cod de cifre prin care îi incarci cartela respectivului cu 300 de euro.
 
Practic, dacă un corespondent lasă un mesaj să apelaţi numărul 06.07.74.52.41, nu apelaţi sub nicio formă, deoarece factura dumneavoastră va crește considerabil.
 
Se pare că escrocii au găsit și un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Aceştia apelează pe telefon, se prezintă ca fiind angajaţi ai reţelei în care sunteţi abonat şi cer să introduceţi un cod care începe cu 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea mobilului dumneavoastră.
 
Tot ce aveți de făcut este să nu tastați codul indicat și să închideți imediat telefonul, deoarece hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM, furând astfel informaţii importante. Informațiile acestea au mai fost difuzate, însă unii oameni spun că totul este o farsă. Poate că da, poate că nu. Noi vă propune să fiți totuși atenți la persoanele care vă apelează.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Un nou tip de fraudă circulă masiv, prin intermediul SMS-urilor

07 May 2022 1824

Atenție, români Au apărut noi metode de înșelăciune prin SMS. Conținutul din telefon sau conturile bancare ar putea fi afectate

15 Feb 2022 2918

​O constănțeancă și-a luat țeapă de zeci de mii de lei crezând că a câștigat la un concurs

14 Oct 2015 1904

A apărut o nouă metodă de înşelătorie

21 Aug 2015 2080

Cum acţiona falsul om al legii „Procurorul DIICOT“ Ion Popescu a încercat să înşele mai mulţi primari din Constanţa şi Tulcea

14 Oct 2014 5195