Un polițist aflat în drum spre serviciu a salvat un bărbat dintr-un incendiu. „Poate și altcineva ar fi dat o mână de ajutor tatălui meu!“

În această dimineață, în timp ce se deplasa spre locul de muncă,  un polițist din cadrul Direcției Generale Management Operațional din cadrul MAI, a intervenit pentru lichidarea unui incendiu și evacuarea unei persoane, în vârstă de 81 de ani, din apartamentul cuprins de flăcări, situat la etajul 3 al unui bloc de pe Calea Griviței, sector 1, informează MAI. 
 
Ofițerul de poliție a intervenit fără să stea pe gânduri, realizând pericolul la care era expusă persoana în vârstă: a spart ușa și a intrat în apartamentul cuprins de incendiu, reușind să-l localizeze și să-l lichideze.
 

„Am văzut un bătrân la balcon care cerea ajutor. O altă vecină de la un etaj superior striga după ajutor în timp ce suna la 112. Nu am realizat când am ajuns la ușa apartamentului. Am spart ușa. Era un fum dens și înțepător, nu se vedea la câțiva centimetri. Am localizat incendiul care ardea cu flacără deschisă. Am cerut ajutor la vecini pentru a-mi da la mână găleți cu apă pe care le aruncam astfel încât să evit sursele de curent. Cred că am aruncat mai mult de 10 găleți, după care am lăsat ușa deschisă pentru a ieși fumul și a-l putea localiza pe proprietarul apartamentului (.....). Atunci când am intrat pe ușa ministerului, eram plin de funingine, iar jandarmii de la acces m-au recunoscut abia după ce m-am legitimat. Nu am făcut ceva deosebit, am făcut ceea ce trebuia. Poate și altcineva ar fi dat o mână de ajutor tatălui meu!

 
Ulterior, la fața locului, au venit și două echipaje de poliție din cadrul DGPMB şi mai multe autospeciale din cadrul ISU BIF, ocazie cu care victima a fost scoasă cu scara din apartament și transportată la spital.
 
Polițistul nu a suferit vătămări corporale, fiind apt să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu din această zi.
 
Ofițerul este încadrat din sursă externă din anul 2006. A lucrat la Ordine publică - Secția 17, la Judiciar – Secția 19, la dispeceratul DGPMB, iar din 2014 își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Generale Management Operațional.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea. Polițist lovit cu piciorul în cap. Judecătorii au dictat aproape 7 ani de închisoare

14 Apr 2024 551

Justiție Constanța Patru ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din Tulcea!

11 Apr 2024 1824

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa despre femeia suspectată că a agresat un polițist la Medgidia

05 Apr 2024 512

Curtea de Apel a decis daune morale de mii de euro pentru un polițist din Constanța (MINUTA)

03 Apr 2024 603

Caz incredibil la Constanța! Un fals polițist făcea controale pe litoral și cerea bani pentru a nu da amenzi

03 Apr 2024 764

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 939

Accident în zona sensului giratoriu de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța Polițistă de la Imigrări Galați, rănită după ce motocicleta pe care se afla s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 3769

Acțiune a polițiștilor în două școli din municipiul Constanța

30 Mar 2024 605

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 662

Un polițist din Constanța a refuzat mită 500 de euro! Prima condamnare

21 Mar 2024 721

Promovare a profesiei de polițist Zeci de tineri interesați au participat la evenimentul de la Constanța (FOTO)

16 Mar 2024 709

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 737

Constanța Final de proces în cazul polițistului acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

09 Mar 2024 738

„Alertă“ DNA! Bărbat încătușat pentru dare de mită, ultraj și amenințare. Oficial de la Anticorupție

07 Mar 2024 739

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 791