Un poliţist condamnat definitiv de Curtea Supremă cheamă în instanţă IPJ Constanţa

Pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat, ieri, un dosar în care George Eduard Niţuleac, fost şef de post al Poliţiei Valu lui Traian, are calitatea de reclamant, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pe cea de pârât. Obiectul dosarului îl constituie un litigiu privind funcţionarii publici (Legea nr. 188/1999).
Amintim că, în luna octombrie a acestui an, trei  judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis condamnarea definitivă a fostului şef de post al Poliţiei Valu lui Traian, Eduard George Niţuleac. Poliţistul a fost găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, dar şi de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.

Fostul şef de post al Poliţiei Valu lui Traian a fost trimis în judecată la finalul lunii ianuarie 2011. Tribunalul Constanţa a decis,  pe 23 ianuarie 2012, pedepsirea poliţistului la cinci luni de închisoare, cu suspendare condiţionată. Sentinţa a fost menţinută şi de instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Constanţa, pe data de 12 noiembrie 2012. Această decizie a fost atacată la Înalta Curte şi Justiţie a României, instanţă care a casat decizia Curţii de Apel Constanţa şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor aceleiaşi instanţe. Pe data de 10 ianuarie, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Niţuleac la pedeapsa de un an de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi la alte opt luni de închisoare pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Tot Curtea de Apel a contopit pedepsele stabilite, Niţuleac fiind condamnat în cele din urmă la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia magistraţilor constănţeni a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cauza fiind repartizată spre soluţionare judecătoarelor Simona Daniela Encean, Leontina Şerban şi Silvia Cerbu. Cele din urmă au menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa din data de 10 ianuarie, condamnându-l pe Eduard George Niţuleac la pedeapsa de un an de închisoare. Decizia Curţii Supreme este definitivă.    


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţist, condamnat definitiv de trei judecătoare ale Curţii Supreme

14 Oct 2014 1687

Abuz în serviciu și reţinere sau distrugere de înscrisuri Polițist al Serviciului Rutier, Eduard George Niţuleac, condamnat

10 Jan 2014 2485

Condamnat pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri Dosarul poliţistului Eduard George Niţuleac, trimis spre rejudecare Curţii de Apel

28 Sep 2013 1304

Curtea Supremă de Justiţie şi condamnarea poliţistului Niţuleac

03 Dec 2012 1258

Cinci luni de închisoare cu suspendare pentru poliţistul Niţuleac

13 Nov 2012 1135

Poliţistul Niţuleac rămâne cu cinci luni de închisoare cu suspendare

12 Nov 2012 1114

Apelul rutieristului Niţuleac a debutat cu amânare

29 Jun 2012 1227

Condamnat la închisoare cu suspendareUn poliţist din IPJ Constanţa atacă decizia Tribunalului

01 Jun 2012 1812