Stiri calde

Un polițist constănțean, pasionat de ... pana de scris. Agentul șef principal Florin Alexandru a scris patru volume de cărți (galerie foto)

Agentul șef principal Florin Alexandru din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime s-a născut în municipiul Constanţa, pe 28 iulie 1970. A copilărit în satul Dobromiru Vale din judeţul Constanţa, iar primii trei ani de şcoală i-a parcurs la Şcoala Generală nr. 5 din Medgidia, locuind la bunici.
 

”Din clasa a IV-a se mută cu părinţii la Constanţa, unde i se dezvoltă latura umană, ajungând în clasa a şasea să scrie un mic scenariu, despre o corabie cu piraţi, pe care îl pune în scenă în faţa blocului, actori de ocazie fiind prietenii săi de vârste apropiate. Regia şi interpretarea s-au bucurat de aplauzele locatarilor, aceștia fiind încântaţi de teatrul ad-hoc la care asistaseră. Polițistul începe să cocheteze cu scrieri scurte sau poezii, activitate continuată şi după ce se căsătoreşte cu o frumoasă dobrogeancă, Luminiţa, care îl încurajează să-și continue creațiile literare, chiar şi după ce accede în rândurile Poliţiei Române, unde activează de 24 de ani. Își finalizează studiile în anul 2009, absolvind Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret” – informează reprezentanții IPJ Constanța.

 
Conform sursei citate, pasionat de cărţi, în special de cele din domeniul aventurii, precum şi de meseria pe care o practică, într-o zi de aprilie 2010, polițiștul savurează romanul intitulat Suflete damnate al scriitoarei islandeze Yrsa Sigurdardottir şi, imediat, se declanşează voinţa şi bucuria de a aşterne pe hârtie o aventură. Astfel, ca şi cum, până atunci, o înşiruire de evenimente şi personaje ar fi stat pitite într-un cotlon al minţii, Florin Alexandru deschide, în aceeaşi zi, camera secretelor şi dă frâu liber imaginaţiei.
 

”Atunci a luat naştere primul roman din seria Compania detectivilor, numit Misterele artiştilor, (autorul fiind îndrumat de profesoara de limba şi literatura română) şi care, după un timp, devine Arua, în forma actuală.
 
Încurajat de oamenii din jurul său, autorul continuă seria cu al doilea roman, cu titlul Averea preotului coreean.
 
La începutul anului 2018, a văzut lumina tiparului şi cel de al treilea roman din serie, intitulat Artizanul păcatelor, care avea să întregească trilogia pe care autorul o numeşte a colonelului Haralamb Gripină, pentru ca în toamna lui 2018 să apară romanul umoristic de factură poliţistă, Detectivul Hogeac şi exhibiţionistul.
 
Membru al Cenaclului Mihail Sadoveanu din 2017, la data de 15 februarie 2018 a obţinut premiul de debut ,,Geo Vlad” pentru debut - secţiunea proză cu romanul Arua, primul din seria Compania Detectivilor. Din noiembrie 2017 a devenit şi membru al Clubului Umoriştilor Constănţeni.
 
Deosebit de modest, colegul nostru împărtășește celor din jur dragostea față de plăcerea de a citi” – au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Sursa foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Florin Alexandru

01 Feb, 2019 10:14

Mulţumsc echipei Ziua de Constanţa pentru interesul acordat! O zi frumoasă!

Articole asemanatoare

Accident grav în Maramureş. Un poliţist a fost lovit în plin de o maşină (galerie video)

21 Aug 2019 152

Poliţist constănţean, condamnat definitiv pentru înşelăciune. Cum îşi motivează judecătorii decizia

20 Aug 2019 650

Laurenţiu Cobzaru, Costel Mazâlu şi prietenii lor au alergat la maratonul cu scop umanitar Galaţi - Cuca (galerie foto)

19 Aug 2019 559

Un poliţist local din Constanţa, ultragiat în misiune. S-a lăsat cu o condamnare definitivă

19 Aug 2019 1042

Primăria Cuza Vodă angajează polițist local. Ce conditii trebuie îndeplinite

13 Aug 2019 533

Decizia nu este definitivă IPJ Constanţa, obligat să achite o mică avere unui fost poliţist condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

12 Aug 2019 11696

Detalii din dosarul poliţistului de la Rutieră care va fi despăgubit de MAI, pentru condiţii improprii de detenţie

10 Aug 2019 1169

„Sprijin, speranţă, şansă la viaţă!“ Militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu, în prima linie la maratonul Galaţi - Cuca

07 Aug 2019 784

Poliţist constănţean muşcat de deget în misiune! Închisoare cu suspendare pentru agresor

07 Aug 2019 1340

Costineşti Un agent de poliție din Ploieşti a salvat un tânăr din valurile mării

21 Jul 2019 534

Tentativă de înșelăciune, dejucată de un polițist constănțean aflat în timpul liber

20 Jul 2019 671

Polițist, rănit de un individ agresiv. Agentul a ajuns la spital

19 Jul 2019 337

Un poliţist a refuzat 800 de euro mită

17 Jul 2019 553

Apel umanitar pentru un poliţist-erou sucevean atacat cu sabia de un interlop

16 Jul 2019 431

Militarul Laurenţiu Cobzaru, ca o „Săgeată Albastră“ la „Maratonul Legendele Nemirei“, de la Slănic Moldova (galerie foto)

11 Jul 2019 939