Un primar susține că Biserica şi Armata ar trebui să plătească impozite. Ce a declarat edilul și cine susține propunerea acestuia

Primarul din Alba Iulia propune o metodă prin care statul să încaseze mai mulţi bani. Potrivit Digi24.ro, Mircea Hava crede că Biserica şi Armata ar trebui să plătească impozite, ca orice alt contribuabil. Iar unii dintre colegii săi - primari de mari oraşe - sunt de acord cu această propunere.

Mircea Hava, primar Alba Iulia: De la Sfântu Petru în jos, toată lumea răspunde. Și de la Sfântu Petru în jos toată lumea plătește impozite. De ce să nu plătească armata impozit, de ce să nu plătească judecătoria impozit? Biserica trebuie să plătească impozit.

Ideea ca statul să fie impozitat este împărtăşită şi de colegul de partid, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
 
Tot de la PNL vine şi propunerea impozitării diferenţiate, după criterii sociale, economice şi geografice.
 

Ilie Bolojan, primar Oradea: Am putea cere supraimpozitare de 500% pentru imobilele neîngrijite. O majorare pe care fiecare primărie să o poate aplica dacă dorește sau nu, inclusiv după criterii urbanistice.

 
Pe de altă parte, Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, ridică problema finanţării proiectelor. El este de părere că acest lucru va fi o piatră de încercare, mai ales după ce Guvernul a decis că primăriile ar trebui să ia credite de la bănci.
 

Robert Negoita, primar PSD, sectorul 3: Nu avem acea legislație care să ne permită să luăm împrumut din trezorerie, cum a fost anul trecut. Anul ăsta ați făcut o struțo-cămilă. Și ne-ați trimis pe toți la bănci. Întârziem foarte mult proiectele dacă ne lăsaţi pe mâna băncilor.

 
Primarii cer Guvernului să dea cât mai repede o ordonanţă care să rezolve această problemă.

Sursa: Digi24.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 595

Ședință CLM Constanța Consilieri locali discută despre acordarea unei reduceri de 60% la impozit. Iată cine sunt cei vizați (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1100

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș De modulul e-Factura depinde viitorul României pentru combaterea evaziunii fiscale

30 Dec 2023 680

Majorarea impozitului pentru clădiri utilizate în scop comercial din Constanța, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal (DOCUMENTE)

27 Dec 2023 1139

Majorarea cu 400% a impozitului pe clădiriile neîngrijite din municipiul Constanța, pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)

25 Dec 2023 856

USR și Forța Dreptei sesizează CCR pe legea prin care statul ia impozit de două ori pe unele terenuri agricole

20 Dec 2023 813

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 7409

Premierul Marcel Ciolacu „Îmi doresc ca anul viitor să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie“

20 Nov 2023 903

Cresc taxele și apar altele noi Klaus Iohannis a promulgat măsurile fiscale care introduc și majorează taxe. Ce modificări fiscale vor avea loc

26 Oct 2023 1226

Proiect al parlamentarilor PNL pentru acordarea de bonificații contribuabililor care achită impozitul/plată anticipată până la termenele scadente!

03 Oct 2023 1019

Guvernul României instituie impozit pe microintreprinderi. Toți patronii de mici afaceri sunt vizați (DOCUMENT)

19 Sep 2023 1210

Proiect de lege Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă cere eliminarea cotei de impozit pe dividende aplicată fondurilor de pensii private şi facultative

07 Sep 2023 917

Dezbatere publică la Medgidia pentru stabilirea și indexarea taxelor și impozitelor. Ce decizie a fost luată

19 Apr 2023 1033

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, anunț important pentru constănțeni

29 Mar 2023 1152

Este oficial! Constănțenii care au investit în eficienţa energetică a locuințelor nu mai plătesc impozitului pe clădire. Cum puteți beneficia de această scutire? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 16257