Un român este căutat de americani, pentru că ar fi falsificat legitimaţii CIA şi FBI

 
Un român, în vârstă de 34 de ani, este căutat de autorităţile americane pentru că ar face parte dintr-o reţea de trafic cu legitimaţii de securitate false ale CIA, FBI şi Agenţiei pentru Securitate Internă.
 
Legitimaţiile au fost produse de compania Master Equipment, care le-a vândut pe internet şi le-a trimis prin curier, din oraşul german Kaarst, în perioada ianuarie 2010-septembrie 2015. Autorităţile au închis site-urile www.badge-police.com şi www.master-equipment.org pentru a destructura operaţiunea.
 
Potrivit România TV, Roberto Crăciunică a fost inculpat în octombrie 2015, iar Interpol-ul a emis o notificare roşie pentru arestarea şi extrădarea lui.
 
Totul a pornit în iulie 2013, când un bărbat înarmat şi echipat cu vestă antiglonţ a intrat într-un cinematograf din Michigan. La sosirea poliţiei, el a prezentat o legitimaţie CIA falsă, produsă de Master Equipment. Șase luni mai târziu, adică în ianuarie 2014, agenţi ai Administraţiei de Securitate a Transporturilor au oprit un bărbat cu legitimaţie falsă CIA care a încercat să intre într-o zonă interzisă a Aeroportului Naţional Reagan.
 
Anul trecut, în august, un alt bărbat înarmat a încercat să intre în Comandamentul pentru Pregătire Navală Nucleară din Carolina de Sud, prezentând o legitimaţie falsă a Agenţiei pentru Securitate Internă, spun cei de la româniatv.net.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Prinţul Raţiu”, acuzat de lipsire de libertate şi proxenetism Andrei Valentin Prisecaru, condamnat la Constanţa, căutat în SUA

30 Jul 2014 4383