Un Sirtaki de Cartea Recordurilor, pregătit de comunitatea elenă din Constanța

 
Comunitatea elenă Elpis va organiza în luna mai, la Constanța, un spectacol public pentru doborârea recordului mondial de participanți implicați în interpretarea în ansamblu a popularului Sirtaki, dans cu inflexiuni tradiționale special creat în 1964 de coregraful elen Giorgos Provias, pe muzica lui Míkis Theodorakis, pentru filmul Zorba grecul.
 
Președintele Comunității elene Elpis din Constanța, Anton Antoniadis, inițiatorul acestui eveniment ce va fi jurizat de reprezentanții Guinness Book of Records, a declarat că își dorește ca demersul să lege pentru prima dată numele celui mai vechi oraș de pe teritoriul României, înființat în 657 î.Hr de coloniștii greci, de primul record mondial consemnat oficial aici.
 

"Am început demersurile pentru doborârea recordului mondial de participanți la Sirtaki și am primit susținerea Comunității Elpis, cu cei 1.800 de membrii și alți 1.200 de susținători înscriși, apoi m-au asigurat de aportul lor și colegii de la celelalte 23 de comunități locale din țară, membre ale Uniunii Elene din România. Eu sper să surclasăm recordul precedent stabilit la Volos, în Grecia, pe 31 august 2012, când s-au prins în dans 5.614 participanți. Nu mi-am propus să stabilesc o cifră exactă de record peste cei 5.615 dansatori necesari, dar cred că în primăvară suntem în stare să înscriem numele orașului în Cartea recordurilor", a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, Anton Antoniadis.

 
Președintele Comunității elene Elpis a mai afirmat că și-ar fi dorit să organizeze spectacolul de omologare în prezența reprezentantului Guinness Book of Records, chiar de ziua națională a Republicii Elene, pe 25 martie 2016, dar a spus că nu a fost convins că vor fi condiții meteorologice bune în acea zi.
 

"Eu unul îmi doresc să facem un Sirtaki "ca la carte". Pe plajă, așa cum sunt imaginile consacrate din filmul Zorba grecul. Vă dați seama ce înseamnă să strângi peste 5.615 prinși simultan în dans? Înseamnă un lanț uman de peste 9,5 km, în linie sau în cercuri concentrice! Va trebui să avem condiții meteo bune, ca să fie și o bucurie a spiritului. Să fie memorabil și probabil cel mai bine va fi undeva în ultima parte a lunii mai. Dar, sigur, asta o să o agreem și cu reprezentanții Guinness Book of Records", a precizat Antoniadis.

 
Sursa foto: Comunitatea Elenă Elpis Constanța / Facebook
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunitatea elenă din Constanța, în sărbătoare. Grecii au zguduit Casa de Cultură pe ritmuri de sirtaki

23 Mar 2019 2985

Revista presei locale

18 May 2016 2385

UPDATE2-Comunitatea Elena Elpis Constanța sărbătorește Ziua Greciei printr-o serie de spectacole (galerie foto + video)

25 Mar 2016 3149