UPDATE 2 Un sistem de rachete Patriot ajunge în România, în poligonul Capu Midia (galerie foto)

Exercițiile militare surpriză și viitoare desfășurări de trupe vor ajuta NATO să-și perfecționeze apărarea antiaeriană în timp ce Alianța își adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia în flancul estic, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, relatează astăzi agenția Reuters, citată de Agerpres.
 
Un astfel de program de aplicații militare se va desfășura în România la începutul lunii noiembrie. Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta un ordin surpriză să transporte pe calea ferată un sistem de rachete antiaeriene Patriot din Germania în România, pentru a participa la un exercițiu împreună cu alți circa o sută de militari români.
 
Astfel de aplicații consolidează capacitatea de reacție rapidă, a indicat generalul citat. 'Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menține pacea este să ne consolidăm apărarea și să fim pregătiți în orice moment', a explicat el, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtășit de șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, și de comandanții a 38 de armate europene reuniți la o întâlnire desfășurată la Wiesbaden, în Germania.
 
În contextul amenințărilor venite dinspre Rusia, armata americană și aliații ei au început să lucreze urgent la îmbunătățirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziționate pe vremea Pactului de la Varșovia.
 
Un exercițiu de tragere asupra unor ținte aeriene, la care au participat trupe americane, germane și olandeze s-a desfășurat luna trecută în insula greacă Creta, împreună cu un alt exercițiu în Slovacia și la care au participat opt state, au dovedit capacitatea statelor membre NATO de a dezvolta a abordare comună a apărării antiaeriene, a mai declarat generalul Timothy McGuire.

UPDATE 2
În Germania, la Kaiserslautern, Bateria Delta, Batalionul 5 din Regimentul al 7-lea Artilerie de Apărare Aeriană a început încă de ieri pregătirile pentru transferul rachetelor americane Patriot, în România. Militarii sunt animaţi mai ales de ideea că unitatea lor are şansa de a scrie istorie, aceasta fiind prima dată când o astfel de tenhică militară ajunge pe pământ românesc.
 
„Sunt entuziasmat că bateria noastră a fost cea aleasă pentru a pune în aplicare această misiune“, declară lt. Nicholas Ontiveros, unul dintre cei 100 de militari care vor ajunge în judeţul Constanţa la începutul lunii viitoare. „Ni s-a dat o ocazie unică de a demonstra deopotrivă viteza cu care ne putem organiza, dar şi viteza la care putem obţine interoperabilitatea, odată ajunşi în România“, mai spune militarul, citat de army.mil.


UPDATE 1
Sistemul de rachete va fi folosit inclusiv la exerciţii militare comune între soldaţii români şi cei americani ce vor avea loc la Capu Midia, din judeţul Constanţa, în perioada 5-10 noiembrie.

Este pentru prima dată când o astfel de baterie de rachete ajunge pe teritoriul ţării noastre, în contextul în care nicio ţară NATO din Europa nu deţine astfel de resurse.

Tehnica militară va ajunge în poligonul de la Capu Midia pe calea ferată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” continuă promovarea carierei militare în școli (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 450

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 684

Vizita Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești" la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Titulescu" din municipiul Medgidia, județul Constanța

22 Feb 2024 490

România a cumpărat, fără nicio licitație, rachete israeliene Spike LR2. Valoarea contractului este uriașă

18 Feb 2024 486

Rebelii houthi au tras trei rachete împotriva a două nave în Marea Roşie

24 Jan 2024 757

Rusia susține că a țintit obiective ale industriei militare ucrainene în ultimul atac cu rachete

23 Jan 2024 642

Armata americană a distrus o rachetă anti-navă a rebelilor houthi

20 Jan 2024 764

În Irak Tiruri de rachetă împotriva trupelor din coaliţia internaţională

20 Jan 2024 692

Rusia declară că a vizat uzine de armament, în timpul atacului în Ucraina

13 Jan 2024 712

Ucraina a suferit un atac masiv cu rachete ruseşti

13 Jan 2024 696

Război Rusia-Ucraina Nou bombardament rusesc cu rachete şi drone asupra unor ţinte ucrainene; cel puţin 4 morţi şi zeci de răniţi

08 Jan 2024 800

"Întuneric... fără lumină... fără zi..." - Un cunoscut poet ucrainean, ucis pe front

08 Jan 2024 619

Atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei! Vizate, clădiri rezidenţiale şi industriale

08 Jan 2024 737

Ucraina Cel puţin 11 persoane au fost ucise, între care cinci copii, în urma unui atac rusesc care a vizat oraşul Pokrovsk

06 Jan 2024 657

Ucraina Dezbaterea privind livrarea de rachete Taurus către Kiev, relansată în Germania

06 Jan 2024 556