Un tânăr de 17 ani din România, primul minor român din Italia care a zburat singur

Un tânăr român de 17 ani, plecat de mic împreună cu familia în Italia îşi doreşte să ajungă aviator. Adrian Comşa a efectuat, de curând, primul său zbor de unul singur la mansa unui avion, informează Rotalianul.com. Acesta este din Făgăraş si avea doar 5 ani când părinţii săi, Neculai şi Oana Comşa din Sâmbăta de Sus, au hotărât să vină în Italia.
 
Adrian este elev în clasa a XI-a la un liceu de aviaţie din Roma şi urmează în capitala Italiei, pe lângă liceul de profil, şi o şcoală de pilotaj. De puţin timp, Adrian Comşa a devenit primul minor român din Italia care a zburat singur la această vârstă!
 

„Făcusem 15 ore de zbor cu instructorul. În ziua în care urma să o fac pe a 16-a am aflat că voi decola singur. Aveam trei autorizaţii în acest sens: de la instructorul meu, de la directorul adjunct al scolii şi de la directorul şcolii de aviaţie. Am decolat, am zburat cât mi s-a permis şi m-am întors la sol după indicaţiile primite în cască. Data viitoare voi zbura o distanţă mai lungă, de exemplu Roma-Ancona”, povesteşte tânărul român pentru publicaţia salutfagaras.ro.


Un alt vis al lui Adrian este să se întoarcă acasă. Pentru el acasă este în România, desi trăieşte la Roma de când era de-o şchioapă:

„M-au adus în Italia când eu aveam vreo 5 ani. Dar merg în România în toate vacanţele, iar viitorul mi-l văd tot în România, lucrând ca pilot de linie la una dintre companiile aeriene care activează în ţară."

Sursa: Rotalianul.com.
Sursa foto: Facebook/Adrian Comsa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.