Un tulcean condamnat pentru proxenetism printre cei mai căutaţi infractori din Europa (video)



Cel mai căutat infractor căutat în Europa este Ionel Silvestru, zis și Gigel Vlădilă, din Măcin județul Tulcea. Acesta apare prezentat pe lista Europe’s Most Wanted - www.eumostwanted.eu, printr-un clip video postat pe pagina de deschiderea a site-ului.
Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, are 1,75 m înălțime, ten măsliniu, fața ovală, este chel, are ochi căprui și urechi mari lipite de cap, potrivit semnalmentelor prezentate pe site-ul Poliției Române.
Individul este dat în urmărire internațională din 2011 pentru proxenetism. În anul 2015, el a fost găsit vinovat și condamnat la 12 ani de închisoare, de magistraţii Curţii de Apel Iași, pentru proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane.
 
Între 2004 şi 2010, Ionel Silvestru a racolat numeroase fete, multe dintre ele minore, pe care mai apoi le-a trimis în cluburi din Spania şi Marea Britanie, unde le-a obligat să se prostitueze. Victimele erau racolate din zona oraşelor Hârlău şi Măcin, din prestaţiile lor reuşid să obţină peste jumătate de milion de euro, au mai precizat sursele citate.
 
„Condamnat la executarea unei pedepse de 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de: inițiere, constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup infracțional organizat; trafic de persoane; trafic de minori. În perioada anilor 2004-2010, împreună cu alți inculpați, a aderat și sprijinit un grup infracțional organizat având ca scop, dus la îndeplinire, racolarea, transportarea și găzduirea pe teritoriul Angliei și Spaniei a mai multor tinere, printre care și minore, în scopul exploatării lor sexuale, uzitând de violențe și amenințări, activitate în urmă căreia au obținut importante sume de bani“, potrivit europol.eu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.