UNICEF organizează prima Gală pentru copiii din Constanţa

Reprezentanta UNICEF in Romania, in parteneriat cu DP World Constanta, organizeaza vineri, 15 iulie 2011, la Marina Regia Residence din Mamaia, prima Gala UNICEF pentru un proiect local din Constanta. Scopul acestui eveniment este de a strange fondurile necesare pentru infiintarea primului centru multifunctional din Constanta, in care copiii, in special cei vulnerabili, cu varste cuprinse intre 0 si 6 ani, vor beneficia de servicii de educatie, asistenta medicala si sociala, iar parintii lor de consiliere parentala. Acest model va ajuta la construirea unei societati echitabile, fara stereotipuri si discriminare, in care toti copiii beneficiaza de un bun start in viata. Pentru a realiza incluziunea sociala a copiilor defavorizati, UNICEF a dezvoltat impreuna cu Ministerul Educatiei Strategia Nationala de Educatie Timpurie. In cadrul acestei strategii, pe langa curriculumul pentru copiii intre 0-3 ani si copiii intre 3-6 ani, este inclus si modelul de operare a unui centru multifunctional. Acest model presupune ca personalul dintr-o gradinita sa fie pregatit astfel incat sa lucreze in spiritul educatiei timpurii (acest lucru nu se intampla in cresele obisnuite unde serviciile se concentreaza pe oferirea serviciilor de ingrijire si hrana), iar copiii beneficiaza de patru centre de interes unde pot desfasura diverse activitati in grupuri mai mici (nu doar o singura activitate cum se intampla intr-o gradinita sau cresa traditionala). Mai mult, educatoarea are intalniri cu parintii pentru a-i sprijini in educarea copiilor. Intr-o astfel de grupa din centrul multifunctional participa copii care provin din medii sociale diferite, copii romi, copii cu dizabilitati usoare, interactiunea sociala timpurie aducand mari beneficii: copiii vor fi mai toleranti, iar copiii cu situatii speciale vor fi mai bine pregatiti pentru scoala si viata in general.


Cu banii stransi in cadrul evenimentului va fi format personalul Centrului, parintii vor participa la cursuri speciale de educatie parentala si va fi achizitionat mobilierul specific, materialul didactic necesar si jucariile.



Prima Gala organizata de UNICEF la Constanta in beneficiul copiilor va reuni vedete si personalitati publice, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai mediului de afaceri din Constanta, precum si persoane fizice care doresc sa devina donatori UNICEF.



Invitatii se vor bucura de o ambianta speciala, de un concert extraordinat oferit de Horia Brenciu Orchestra, vor putea participa la Licitatia de Papusi, moment devenit traditional in cadrul evenimentelor organizate in ultimii ani de UNICEF Romania, si la Tombola cu premii speciale UNICEF. Toate acestea pentru a oferi si copiilor din Constanta sansa sa beneficieze de timpuriu de educatia si sprijinul necesar unei bune dezvoltari.

Sursa:http://www.ecomunicate.ro

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 166

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 225

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 383

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 148

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 172

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 192

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 267

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 267

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 434

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 553

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 801

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 383

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 419

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 446

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 334