Eveniment literar important Uniunea Scriitorilor a premiat, azi, autorii dobrogeni

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor a organizat, azi, evenimentul de acordare a premiilor  pe anii 2013 - 2014. Festivitatea a avut loc la Muzeul Național de Artă din Constanța. Juriul a fost alcătuit din Angelo Mitchievici (istoric literar) și membri - prof. univ. Nicolae Rotund (istoric și critic literar) și Ovidiu Dunăreanu (scriitor). Prezentarea premiilor a fost realizată de către președintele Filialei Dobrogea, Angelo Mitchievici și scriitorul Ovidiu Dunăreanu.

Premiile pe 2013

Premiul pentru Poezie a fost adjudecat de Iulia Pană, Premiul pentru Proză de Paul Sârbu, Premiul pentru Istorie și Critică Literară – Emin Emel, Premiul pentru Teorie Literară – Alina Buzatu, Premiul Opera Omnia – Ion Roșioru.

Premiile pe 2014

Premiul pentru Debut În Roman – Constantin Costache, Premiul pentru Poezie – Marian Dopcea, Premiul pentru Proză – Ioan Roman, Premiul Opera Omnia – Apostol Gurău.

La nivelul creației, dar și a istoriei ideilor literare, mentalităților și a imaginarului, prin intermediul scriitorilor ei, Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor configurează spațiul de cultură dobrogean într-o dimensiune multiculturală, cu deschidere europeană și balcanică. Scriitorii Filialei s-au făcut remarcați în panorma istoriei intelectuale și literare a Dobrogei cu un timbru particular, iar geografia literară a acestui teritoriu le datorează unele dintre cele mai spectaculoase, mai pitorești forme de relief.
Festivitatea s-a bucurat de prezența pianistului Bogdan Pârlea, din orchestra teatrului Fantazio, regizor muzical al Teatrului Național din Constanța și membru al UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceremonia de decernare a Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

13 Mar 2024 578

Originar din Tulcea Scriitorul Mircea Casimcea își serbează a 87-a zi de naștere

03 Nov 2023 1166

Constanța culturală Premii pentru cele mai bune voci literare din ultimii trei ani, oferite de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și de revista „Ex Ponto”

05 May 2022 2870

LIVE VIDEO & TEXT În acest an, Constanța găzduiește Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România

02 Jun 2021 4118

Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România va avea loc la Constanța, în această seară

02 Jun 2021 4239