Uniunea Scriitorilor din România marchează Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor prin donaţii de cărţi

Uniunea Scriitorilor din România (USR) marchează întâlnirea simbolică dintre scriitorii români și cititorii lor din generațiile tinere printr-o consistentă donație de carte făcută unor licee și colegii naționale din Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București, Cernăuți, Chișinău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Voivodina, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Cărţile donate sunt semnate de scriitori și traducători din toate generațiile, atât în calitate de autori români omologați de critică și de publicul larg, cât și de profesioniști ai scrisului. Cărţile sunt destinate bibliotecilor unor istituţii de învăţământ din oraşele menţionate anterior.
 
Programul este inițiat de scriitorul Gabriel Chifu, vicepreședinte USR şi este coordonat de Roxana Chioseolu, referent USR.
 
În fiecare an, la data de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor, la inițiativa UNESCO.
În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată "Ziua Bibliotecarului din România", astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.