UPDATE 24. Au decedat doi români Stare de urgenţă în Paris. Peste 129 de morţi după multiple atacuri teroriste (video)

Ambasada României în Franța: Dacă dețineți informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs, contactați Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro.

La nici un an de la atentatul asupra redacției „Charlie Hebdo” din Franţa, Parisul retrăiește coșmarul terorismului. Ieri seară, au avut loc mai multe atacuri armate şi explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical dintre Franța şi Germania. 

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns, vineri seară, în sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al trupei Eagles of Death Metal, strigând „Allahu Akbar!”, după care au deschis focul de armă automată. Spectatorii au fost ținuți ostatici timp de trei ore, notează Agerpres. În acest incident au fost ucise cel puțin 80 de persoane. 

„Am auzit clar ce le-au spus ostaticilor: «Este greșeala lui Hollande, este greșeala președintelui vostru, nu trebuia să intervină în Siria». Au evocat și Irakul'', a mărturisit Pierre Janaszak, animator radio și TV care se afla în sala Bataclan. 

De asemenea, în estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit într-o scenă de război. Pe strada Alibert, un atac asupra terasei restaurantului Le Petit Cambodge s-a soldat cu cel puțin zece morți. Alte cel puțin cinci persoane au fost ucise pe terasa pizzeriei La Casa Nostra, la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan. Un alt atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala Bataclan, atacatorul-kamikaze, încă o persoană pierzându-și viața. 


UPDATE 24, ora 11.20: 

Au apărut primele imagini în care la concertul unei trupe rock americane ce avea loc în sala Bataclan din centrul Parisului, s-au auzit primele focuri de armă. 



În momentul în care s-a început focul asupra oamenilor din sală, pe imagini se vede clar cum cei aflați pe scenă se opresc din cântat și rămân șocați. 



UPDATE 23, ora 9.50: 

Potrivit informațiilor oferite de surse de securitate ale stadionului, se pare că cel puțin unul dintre teroriștii care au luat parte la atentatele de vineri seară din Paris a încercat să intre pe Stade de France, unde se desfășura meciul amical de fotbal dintre selecționatele Franței și Germaniei.
 
Aceștia  puteau detona înăuntru încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa și pentru a provoca panică și îmbulzeală.

Citește și: UNUL DINTRE TERORIȘTI AVEA BILET DE INTRARE LA MECIUL DE FOTBAL FRANȚA-GERMANIA​

UPDATE 22, ora 23.30: 
Poliția franceză caută doi bărbați după atentatele comise ieri la Paris. Aceștia doi au fost înregistrați în Grecia ca solicitanți de azil în acest an, potrivit unui anunț făcut de poliția greacă, informează AFP.
 
Autoritățile franceze au cerut omologilor lor greci să verifice pașaportul și amprentele digitale ale unuia dintre acești bărbați și amprentele celuilalt, în timp ce cred că ei au fost înregistrați în Grecia, principala poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru refugiați în special sirieni, potrivit agerpres.ro. 

UPDATE 21, ora 21.26: 

Parisului, François Molins a anunțat astăzi că atentatele de ieri din Paris s-au soldat cu 129 de morți și 352 de răniți, acesta fiind „un bilanț provizoriu și în evoluție”, informează AFP.
 
Molins a spus că, din numărul total de 352 de răniți, 99 se află în stare foarte gravă.
 
Totodată, procurorul francez a anunțat și decesul a șapte teroriști.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat sâmbătă că doi cetățeni români au murit în atentatele care au avut loc la Paris în cursul nopții, iar doi au fost răniți ușor.
 
Cel puțin doi cetățeni belgieni au decedat, potrivit MAE de la Bruxelles, la fel și un spaniol de 29 de ani care asista, împreună cu sora sa, la concertul unei trupe rock americane la sala Bataclan din centrul Parisului. Un portughez de 63 de ani care locuia la Paris și lucra în sistemul de transport de pasageri și-a pierdut viața la Stade de France, în nordul Parisului. Un cetățean britanic a fost ucis și alți câțiva au fost răniți, a anunțat Foreign Office, fără a preciza numărul răniților potrivit agerpres.ro.
 
Au fost ucise două tinere tunisience, surori, care veniseră în regiunea Creusot (centru-est) și sărbătoreau la Paris ziua de naștere a unei prietene, potrivit MAE tunisian.
 
Purtătorul de cuvânt al diplomației suedeze a declarat că este posibil ca un suedez să fi fost ucis și un altul rănit. Mai mulți americani se află printre victimele rănite, dar numărul lor nu este precizat. „Le oferim asistență consular”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomației americane.


UPDATE 20, ora 21.21: 

Procurorul Parisului, Francois Molins, a declarat astăzi că un francez în vârstă de 29 de ani, delincvent de drept comun, a fost identificat drept unul dintre teroriștii care au luat cu asalt sala de concerte din Bataclan din centrul Parisului, transmite EFE.
 
Acesta a fost identificat datorită amprentelor prelevate de la unul dintre degetele sale, care i-a fost tăiat în timpul atacului, a spus Molins, care a adăugat că poliția deschisese pe numele lui un dosar S (considerat suspect) pentru atitudini radicale, în 2010, potrivit agerpres.ro.

UPDATE 19, ora 21.06: 

Procurorul Parisului, Francois Molins a declarat astăzi că toți atacatorii care au luat parte la atentatele de seara trecută din Paris erau înarmați cu puști Kalașnikov și aveau asupra lor dispozitive explozive menite să producă un număr cât mai mare de victime, transmite DPA.
Citește și: CEI ȘAPTE ATACATORI AVEAU PUȘTI KALAȘNIKOV ȘI DISPOZITIVE EXPLOZIVE

UPDATE 18, ora 15.10

În aceste momente, o urmărire este în plină desfășurare în apropierea Parisului. Polițiștii francezi urmăresc o mașină în care se află mai mulți bărbați înarmați.

UPDATE 17, ora 15.02

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu peste 100 de morţi, informează publicaţia britanică The Independent. „Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic.

Citeşte şi Statul Islamic revendică acţiunile teroriste din Franța​

UPDATE 16, ora 14.02
 
Ministerul Afacerilor Externe anunţă că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capitala Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.
 
Citeşte şi Doi români au murit în urma atentatelor de la Paris


UPDATE 15, ora 12.30
 
Bilanțul victimelor atentatelor din Paris a fost revizuit, potrivit digi24.ro. În acest moment, sunt 128 de morți și 250 de răniți.


UPDATE 14, ora 12.22
 
Informaţiile potrivit cărora cetăţeanul român Andrei Marian Mihai ar fi fost rănit în atacurile de la Paris nu se confirmă. „Nu am pățit nimic. Sunt bine. Merg spre muncă. Am tot ce îmi trebuie, sunt bine. Chiar vă rog să vă liniștiți. Vă mulțumesc pentru mesaje", a spus Andrei Marian Mihai, într-un mesaj audio postat pe pagina sa de Facebook.
 
Citeşte şi Jurnalistul român despre care s-a spus că a fost rănit în Paris este bine (video)


UPDATE 13, ora 11.50
 
Președintele Franței a acuzat Statul Islamic pentru atacurile de aseară din Paris: „Este un atac de război. Franța va fi nemiloasă”. Totodată, Francois Hollande a decretat trei zile de doliu național.


UPDATE 12, ora 11.30
 
Și Traian Băsescu a reacționat la atacurile din Paris, printr-un mesaj postat pe o reţea de socializare. „Trebuie să fim solidari cu statele UE la măsuri inteligente, dar nu putem accepta soluţii nerealiste. Dacă vrem o soluţie realistă, închiderea frontierelor UE şi expulzarea migranţilor este soluţia corectă”, a spus fostul preşedinte.
 
Citeşte şi Traian Băsescu – „Repatrierea imediată a celor care au invadat Europa în acest an”

UPDATE 11, ora 10.10
 
În aceste momente, bilanţul este de aproximativ 140 de morţi şi sute de răniţi. Încă este vorba de un bilanţ preliminar. Precizăm că, în paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a convocat o ședință de urgență, cu oficiali din Ministerul de Interne și Ministerul Afacerilor Externe. 

Citeşte şi Ședință de urgență la Guvern​

UPDATE 10, ora 9.55
 
Simpatizanţii organizaţiilor teroriste au celebrat atentatele de la Paris, sugerând că sunt opera reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Institutul SITE, specalizat în monitorizarea site-urilor islamiste.

UPDATE 9, ora 9.54

Martor la evenimentele tragice din Paris este şi un român stabilit de 15 ani în Franţa. Este vorba despre Daniel Rotaru, care a povestit cum arăta centrul Parisului aseară. „Un terorist cu bombe pe el poate circula printre noi și nu se vede. Nu cred că se va schimba nimic”, a spus acesta la Digi24.

Citeşte şi „Este stare de război, sunt victime pe jos”

UPDATE 8, ora 9.10

Premierul desemnat Dacian Cioloș a transmis un mesaj în urma masacrului din Franța. „Sunt profund șocat de atentatele teribile de la Paris. Din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura și ideologiile radicale. Condoleanțe familiilor lovite și putere răniților care se luptă să supraviețuiască", a scris pe pagina sa de Facebook, în această dimineață.

De asemenea, atacurile teroriste comise la Paris au fost condamnate de întreaga comunitate internațională. Liderii lumii, precum Barack Obama, Angela Merkel, Vladimir Putin, au avut puncte de vedere. 

Citeşte şi Atentatele teroriste de la Paris, condamnate de liderii lumii​

Reacţia lui Klaus Iohannis, după atentatele de la Paris​

Mesajul Ambasadorului Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, dupa atentatele de la Paris

UPDATE 7, ora 8.15

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste. Franţa îşi va închide astfel frontierele, iar administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha, reacţie la atentate multiple, Guvernul urmând să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă.

UPDATE 6, ora 8.02

Bilanțul încă provizoriu al atacurilor simultane comise, ieri seară, în Paris și în zona Stade de France se ridică la cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți, dintre care 80 în stare gravă. Opt teroriști au murit, din care șapte s-au aruncat în aer, scrie Agerpres. 
 
Modul în care au fost executate și planificate în prealabil aceste atentate reprezintă un semnal de alarmă serios, a declarat pentru CNN un oficial american. Atacurile au fost desfășurate după tactici care seamănă cu cele folosite de unele grupări teroriste, cum ar fi focusarea al-Qaeda pe un număr mare de victime și pe ideea de a avea astfel vizibilitate, dar și modalitatea restrânsă, tactică ce poartă mai degrabă semnătura atacurilor Statului Islamic și militanților islamiști. 

UPDATE 5, ora 00.38
În acest moment, se pare că sunt 60 de morți și circa 100 de ostatici în capitala Franței. (foto AP)

UPDATE 4, ora 00.33

Precizări MAE în urma atacurilor din Franţa:  

”În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei în această seară, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.
Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz.”

UPDATE 3, ora 00.24

Crește bilanțul morților. În acest moment se vobește de 42 de morți și circa 100 de ostatici. 


UPDATE 2, ora 00.15

Până în acest moment, se veniculează un număr de 26 de morți. În fotografie (preluată de aici #fusillade #Paris pic.twitter.com/0GeQ1SNfij) veți putea observa cadavre întinse pe jos și acoperite. Se vorbește de un număr de 100 de ostatici.


UPDATE 1, ora 00.05

Potrivit unui prim bilanț al Prefecturi de poliție din Paris, trei persoane au fost ucise în exploziile din zona Stade de France, unde se desfășura meciul de fotbal dintre echipele Franței și Germaniei, iar 15 au murit în sala de spectacole Bataclan, unde au fost luați ostatici.
În jurul orei locale 22.30, Prefectura de poliție a spus că au fost "cel puțin trei atacuri armate, poate patru în sectorul Bataclan (arondismentul XI) și strada Charonne (arondismentul X).
Președintele Franței, Francois Hollande, a constituit, în această seară, o celulă de criză la Ministerul de Interne, în contextul atacurilor din Paris.


  PANICĂ PE STADION

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Murphy

14 Nov, 2015 11:19

E bine domnilor islamisti jihadisti ca o sa va aduceti moartea mai repede. Acum sa va asteptati la bombardamente mai ample din partea Frantei, nu va scapa niciun pui de jihadist, sa va soata din gaura de sarpe si sa va ucida ca pe niste reptile jegoase ce sunteti. Pe fiecare bomba sa scrie statul francez Allah akbar, mama voastra de isterici mondiali. Trebuie sa scapam odata si-odata de voi Stat Islamic nedemn de a trai pe Terra ! Condoleante familiilor indoliate care nu au nicio vina in aceste atacuri de cretini idioti fanatici si dezaxati ! Poporul roman este alaturi de poporul francez.

Articole asemanatoare

Atentatele din Paris și Bruxelles au costat economia belgiană 2,4 miliarde de euro

03 Dec 2016 2192

Aveau legături cu Statul Islamic Trei sirieni suspectaţi că plănuiau atentate în Europa au fost arestaţi

13 Sep 2016 2159

Doi suspecți, predați Franței de către Austria. Cei doi intenționau să participe la atentatele de la Paris din 13 noiembrie

27 Jul 2016 1898

Miniștrii de interne din UE au ajuns la un acord privind adoptarea de măsuri mai dure de control asupra armelor

10 Jun 2016 2085

O celulă jihadistă avea materialul necesar fabricării unei bombe!

09 May 2016 2903

Imagini cu puternic impact emoțional! Momentul detonării teroristului Brahim Abdeslam (video)

25 Apr 2016 3021

Român arestat după ce a călătorit cu un terorist implicat în atentatele de la Paris

24 Apr 2016 2132

ISIS vrea să atace la Euro. Vizată arena pe care joacă România

11 Apr 2016 2135

Unul dintre suspecții atentatelor de la Paris a fost arestat

08 Apr 2016 2113

Principalul suspect al atacurilor din Paris -„ Ar fi fost mai multe victime, dacă aş fi făcut asta”

02 Apr 2016 1954

Editorial Ankara, Bruxelles, Paris, Pakistan. Altă ţară, aceeaşi lume

02 Apr 2016 3248

Cheffou, inculpat în cazul atentatelor de la Bruxelles, a fost eliberat

28 Mar 2016 1956

UPDATE. A fost prins! Najim Laachraoui este al treilea suspect al atentatelor de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles

23 Mar 2016 2274

Cursele TAROM cu destinația Bruxelles, anulate

22 Mar 2016 1925

Două minore au plănuit pe Facebook să comită un atentat. Acum vor fi cercetate!

12 Mar 2016 2054