UPDATE Candidaţii USR-PLUS au ajuns la Constanţa. Dacian Cioloş şi Dan Barna, în conferinţă de presă (galerie foto+video)

Candidații Alianței 2020 USR PLUS se află într-un turneu prin țară și diaspora în perioada campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare și au ajuns duminică, 17 martie, la Constanța.

Co-președinții Alianței, Dacian Cioloș și Dan Barna, au venit la Constanța, alături de candidații de pe lista comună: Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Liviu Iolu, Radu Mihaiu, Anca Majaru, Camelia Crișan, Daniela Șerban, Silviu Gurlui, Cătălina Sofron, Teodora Stoian, Gabriela Mirescu, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie.

UPDATE
Dan Barna, preşedintele USR, a spus că sunt în ultima săptămână de strângere de semnături, în cadrul turneului naţional. Urmează să meargă în diaspora. "Campania este una de mobilizare, în Constituţia României trebuie să ajungă conceptul fără penali, este oportun un referendulm pe justiţie. Lista de candidaţi USR-Plus este de departe cea mai competentă listă pe care a avut-o România la alegerile europarlamentare. Astăzi vom fi în stradă alături de constănţeni, vom continua strângerea de semnături, iar după amiază ne vom întâlni cu locuitorii din Constanţa la o dezbatere", a spus Dan Barna.

Dacian Cioloş a vorbit de cât de mult înseamnă alegerile europarlamentare pentru el şi colegii lui."Înseamnă un semnal pentru România că îşi doreşte să îmbrăţişeze valorile europene. Oportunitatea să dea un semnal clar că totul începe de la onestitate şi profesionalism. Că abia de aici încolo putem construi prosperitatea României. Românii au ocazia pe 26 să dea acest semnal mai clar", a spus Cioloş.

El a mai spus că patriotismul nu se poate construi decât în UE, nu în afara ei. "Prezenţa la vot este esenţială. Alegerile europarlamentare vor fi soclu pentru normalitate. Constanţa trebuie să devină poarta României spre Europa. E nevoie şi la Constanţa de oameni care să se dedice comunităţii. Aşteptăm sprijinul constănţenilor. Noi vom fi alături de obiectivele acestui judeţ în Parlamentul European şi îl vom reprezenta. Proiectul meu este România!", a mai spus Cioloş.

Întrebat de jurnaliştii ZIUA de Constnaţa legat de referendum, Dacian Cioloş a răspuns că este momentul cel mai bun. "Şi partidele trebuie să conştientizeze acest lucru dacă sunt de bună credinţă. Referendumul îl cer oamenii care stau în stradă de doi ani, iar partidele trebuie să înţeleagă acest lucru", a spus liderul Plus.

Barna a declaratcă este o chestiune de a rămâne în Europa. "Conceptul fără penali trebuie implementat. Acesta este pariul pe care îl face alianţa USR Plus", a adăugat acesta.

Cei doi co-preşedinţi au vorbit şi de sectorul agroalimentar şi agricultură. Ei consideră că ceea ce produc agricultorii constănţeni nu este bine valorificat. Valorificarea produselor s-ar putea face printr-o bursă a cerealelor, care ar putea să aibă legătură cu Portul Constanţa. Astfel sunt atinse două puncte din oferta electorală pentru Constanţa: agricultura şi portul. Dacian Cioloş a adăugat că potenţialul portului trebuie valorificat de români în România. "Trebuie făcute parteneriate pentru ca portul să devină poartă spre Europa", a punctat liderul.


"La nivel european s-ar putea crea un nou grup politic. Spre acel grup ne-am putea îndrepta" a spus Barna. Iar o decizie privind candidatura lui Cioloş la prezidenţiale va fi luată după alegerile din mai. Nu a dorit să răspundă dacă îl va susţine pe Klaus Iohannis sau în va contracandida la prezidenţiale.

Ce înseamnă această campanie
Programul evenimentului de la Constanța cuprinde:
· la ora 11:00 - Conferință de presă susținută de președinții celor două partide: Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR) și candidații de pe lista comună, la Hotel Ibis, Sala Traian (str. Mircea cel Bătrân nr. 39B – 41).
· între 12:00 - 13:30 - strângere de semnături pe traseul Lupoaică, piața Ovidiu, Port Tomis, Cazino,
· între 15:30 – 17:30 – întâlnire de tip townhall cu cetățenii, la Hotel Ibis, Sala Prestige (str. Mircea cel Bătrân nr. 39B – 41).

Turneul Alianței 2020 USR PLUS a început vineri, 1 martie, la Iași și a continuat la Brașov și Timișoara. Candidații au strâns semnături pe stradă și s-au întâlnit cu sute de simpatizanți, care le-au adresat întrebări și le-au spus așteptările lor de la viitori europarlamentari ai României.
Turneul continuă vineri, cu un eveniment dedicat diasporei care va avea loc la Bruxelles pe 19 martie, iar pe 23 martie vor fi la Cluj-Napoca.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 844

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 463

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 469

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 455

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 490

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 516

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 670

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 576

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 613

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 545

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 570

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 614

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 943

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 760