UPDATE. CSM sesizează Inspecţia Judiciară Elena Udrea, atac la DNA şi SRI

În ceea ce priveşte dosarul "Gala Bute", Elena Udrea spune că se simte vinovată pentru că a dorit, ca şi alte milioane de români, să-l vadă pe Lucian Bute boxând acasă, în ţara sa.

Elena Udrea a lansat un atac destul de dur la adresa DNA şi SRI.

Deputatul Elena Udrea a anunțat că nu va contesta controlul judiciar impus de DNA în dosarul Gala Bute, în care este cercetată pentru abuz în serviciu și alte fapte, și a precizat că se simte "mai în siguranță" fiind supravegheată de Poliție.

Elena Udrea susţine că implicarea să în dosarul ”Gala Bute” este legată de declaraţiile pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, arătând că este o încercare de ”intimidare” şi de ”decredibilizare” a să.
 
"Mi se pare evident în acest dosar (dosarul Gala Bute - n.r.) că apariţia lui este legată de declaraţiile pe care le-am făcut la adresa generalului Coldea. Nu se poate să faci percheziţii la patru ani şi ceva de la eveniment, ce mai poţi să găseşti după patru ani şi ceva? Consider că este o încercare de intimidare şi de decredibilizare a mea, într-un dosar de acum patru ani", a afirmat Udrea la o conferinţă de presă.
 
Udrea a mai spus că această încercare de decredibilziare a să se face prin ”îngroparea în acuzaţii, în cauze penale”. Ea a mai spus că recunoaşte că este ”vinovată că a dorit ce au dorit milioane de oameni, să-l vadă pe Lucian Bute, campion la acea vreme, boxând în România”. "Dacă este o vină că am vrut că ministerul să facă promovarea României cu cel mai mare campion, atunci îmi asum", a mai spus Udrea.
 
Ea a adăugat că atunci a fost ”o oportunitate de a promova România şi este treaba unui ministru să considere ce este oportun sau nu şi răspunde politic, nu penal pentru această”.
"Am găsit o oportunitate să folosesc fondurile europene, să promovez imaginea României şi a da satisfacţie milioane români", a mai spus Udrea.
 

Sinteza declaraţiilor:
 

- (Despre Gala Bute, n.red) Era o uriaşă oportunitate că acest brand turistic să fie văzut de sute de milioane de oameni din întreagă lume. Şi pentru că nu eram noi organizatori, am cotractat publicitate în condiţiile legii. Că dovadă, este faptul că nu am achitat întreagă contravaloare, pentru că acel contractor nu s-a achitat de întreagă obligaţie, de promovare.

- Mi se pare evident în aces dosar că este legat de declaraţiile pe care le-am făcut, cu actualul şef al SRI Florin Coldea. Nu se poate să faci percheziţii la 4 ani de când s-a întâmplat. Consider că este o încercare de intimidare, de decredibilizare a mea.
- S-au activat toţi acoperiţii din presă. Am văzut cum au sărit să mă acuze pe mine şi să spele imaginea generalului Coldea. Nu am încredere în cercetarea lucrurilor pe care le-am reclamat.
- De fapt nu am încredere în aproape nimeni în acest moment.

- Întrebarea este nu dacă este adevărat ce a spus Elena Udrea despre Florin Coldea, ci de ce abia acum. În primul rând că am aflat abia în această toamna. Şi 2, dacă acestor bărbaţi le este frică, mie de ce nu mi-ar fi, că femeie.
- Mă întreb cum de societatea civilă nu vrea să verifice cum o putere ocultă, un om deţine această putere. Cum este posibil că o putere ocultă să influenţeze instituţiile statului român. Cum este posibil să influenţeze activitatea Parlamentului, a justiţiei.
- Voi continuă să spun atâta timp cât voi putea, pentru că sunt convinsă că tactică este să nu mai spun, să zic tot.
- Cred că doamna procuror Moraru este de bună credinţă şi lucrează sub presiunea presei şi noi contesta măsură luată împotriva mea. Al doilea lucru este că mă simt mai în siguranţă sub supravegherea poliţiei.
- Închei spunând clar că ce se întâmplă acum este legat de felul în care funcţionează sistemul. Îmi asum să fiu eu cea care detonează acest sistem. Chiar dacă par în acest moment singură, sunt milioane de oameni care gândesc la fel.
- Nu acuz cu nimic SRI-ul, este un serviciu pe care-l aprecize şi am cuvinte de laudă. Însă un om nu este o instituţie.
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care cei doi sunt suspectaţi de fapte de corupţie.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va elabora în trei zile raportul asupra cererii DNA privind începerea urmăririi penale în cazul Elena Udrea, a stabilit, luni, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi CSM SESIZEAZĂ INSPECŢIA JUDICIARĂ ÎN CAZUL AFIRMAŢIILOR ELENEI UDREA DESPRE DNA

Citeşte şi Cornel Resmeriţă, dus la DNA în dosaul „Gala Bute”

Citeşte şi Elena Udrea, mesaj despre dosarul “Gala Bute”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.