UPDATE Elicopter SMURD, căzut în lacul Siutghiol. Trei persoane dispărute. A fost recuperată din apele reci a două victimă (galerie foto + video)

Un elicopter SMURD s-ar fi prăbuşit în lacul Suitghiol, în judeţul Constanţa, potrivit România TV.

Potrivit unui apel primit în urmă cu puţin timp la 112, accidentul aviatic ar fi avut loc în zona Butoaie. Pentru moment nu se ştie dacă în aparatul de zbor se aflau şi pacienţi sau doar echipajul SMURD.

UPDATE 16.35

Se pare că elicopterul venea de la Tulcea în momentul în care s-a prăbușit în lacul Siutghiol. Aparatul de zbor s-a scufundat, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri și scafandri care încearcă să intervină în ajutorul echipajului și a pacientului transportat.

UPDATE: 16.40

„În urmă cu câteva momente s-a primit un apel prin 112 că în lacul Siutghiol s-ar fi prăbuşit un elicopter. Ne vom deplasa cu scafandrii militari de la ISU Constanţa", a declarat purtătourl de cuvânt ISU Constanţan Anca Chiriță.

Mai multe persoane s-au aruncat în apele lacului și înoată spre locul scufundării, în încercarea de a salva supraviețuitorii.

La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

UPDATE: 17.30

Una dintre cele patru persoane care a fost salvată a fost adusă la mal. Este vorba de medicul din componența echipajului - Laura Vizitiu, care se pare că are șanse de salvare. Celelalte trei persoane sunt încă căutate în apele reci ale lacului Siutghiol.


UPDATE: 17.30  Pompierii au aprins luminile pe ponton.

Salvarea cu singura persoană recuperată din apele reci a plecat spre Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Elicopterul care s-a prăbușit în această seară în apele lacului Siutghiol aparținea Consiliului Județean Constanța - Citeste AICI

UPDATE: 17.47

La locul prăbușirii elicopterului au ajuns scafandrii pentru a căuta cele trei persoane dispărute în apele lacului Siutghiol.

UPDATE: 18.02

Martorii povestesc că pompierii au venit cu o barcă, motorul căreia nu a pornit și militarii au fost nevoiți să vâslească.
Mai mult, apele lacului nu sunt luminate.

UPDATE: 18.04

Asistenta echiparului tocmai își anunțase soțul că este însărcinată.

Pilotul, copilotul și asistentă sunt în continuare dispăruți.

UPDATE: 18.08

Ajunși la locul prăbușirii elicopterului SMURD, polițiștii se chinuie să deschidă ușa unei dube pentru a putea începe expertiza criminalistică.

UPDATE: 21.22

„Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, este o tragedie“. Este mărturia Mariei Oancea, femeia în vârstă de 79 de ani din Tulcea, care a fost adusă în siguranță la Spitalul Județean Constanța, de echipajul SMURD înainte ca acesta să se prăbușească în lacul Siutghiol. Bătrâna este în stare de șoc.

„Eu am făcut un tratament de reumatism și m-a înțepat în capul pieptului și m-au adus aici la spital. Săracii de ei, Doamne, Doamne... Două fete erau cu mine și cei care conduceau elicopterul. Foarte bine s-au purtat cu mine. Am aflat de aici din spital. Doamne și a scăpat cineva? O singură persoană... Numai atât? vai de capul meu!“, a declarat femeia, aflată în stare de șoc.

























UPDATE: 18.13


Vicepremierul Gabriel Oprea se deplasează în județul Constanța, unde a fost semnalată prăbușirea unui elicopter operat de SMURD Constanța, informează MAI. Citeste AICI

UPDATE: 18.47

Medicul Laura Vizireanu, recuperat de salvatori din apele lacului Sutghiol după prăbușirea elicopterului SMURD, a fost internat la secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Constanța. Citeste AICI

UPDATE 19.07:

Se caută victimele elicopterului SMURD prăbușit la Mamaia, dar se caută și vinovații pentru această catastrofă aviatică.

Procurorii militari de la Parchetul Militar din București au deschis deja un dosar penal și efectuează cercetări in rem pentru a stabili cine se face vinovat pentru tragedia de la Constanța.

UPDATE: 20.22

Cele trei persoane dispărute sunt căutate cu sonare.

UPDATE 21.47

În urmă cu puțin timp, militarii de la ISU Dobrogea au reușit să aducă la mal încă o victimă a accidentului aviatic de pe lacul Siurghiol.  Victima este copilotul care se află în stop cardio respirator.  Medicii de pe Ambulanță au început manevrele de resuscitare.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Catastrofă în județul Constanța. Aeronave prăbușite. Cronologia accidentelor aviatice din Dobrogea (GALERIE FOTO)

04 Mar 2022 3235

Constanța Au trecut șapte ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol. Un elicopter SMURD s-a prăbușit. Patru salvatori au murit

15 Dec 2021 5900

UPDATE 3Intervenție de urgență la Constanța. O mașină a căzut în lacul Tăbăcărie. În interior se află și un copil (galerie foto+video)

25 Feb 2020 18772

Dosarul celor patru salvatori SMURD morţi în lacul Siutghiol, clasat. Nu au fost formulate plângeri în procedura prealabilă (document)

21 Feb 2020 5991

Cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Siutghiol rămâne la Constanţa

30 Dec 2019 2168

Cinci ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol. Patru salvatori SMURD au murit în elicopter. Lista morţilor

15 Dec 2019 10201

Patru salvatori SMURD au murit Cazul elicopterului prăbuşit în Siutghiol, în atenţia judecătorilor de la Înalta Curte

03 Dec 2019 3215

Patru ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol. Patru salvatori SMURD au murit

15 Dec 2018 4402

Accidentul aviatic din lacul Siutghiol Trei ani de la moartea salvatorilor Petre Cătuneanu, Ginel Crăcănel, Laura Vizireanu şi Gabriela Harton (galerie foto)

15 Dec 2017 5292

O lumânare aprinsă la locul accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol (galerie foto+video)

15 Dec 2016 4234

UPDATE. Mesaj al Inspectoratului General de Aviaţie Astăzi se împlinesc doi ani de la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol

15 Dec 2016 2271

UPDATE3. Nicușor Constantinescu se plânge de condițiile din penitenciar - ”Eu sunt judecat și Arafat este liber!” (galerie foto+video)

13 Jul 2016 3324

Elicopterul SMURD ce înlocuiește aparatul prăbușit în lacul Siutghiol, fără radar meteo?

03 Jun 2016 2416

S-a cerut o contraexpertiză IML în cazul copilotului mort în lacul Siutghiol

19 Dec 2015 3169

Ancheta elicopterului SMURD prăbuşit în Siutghiol continuă Parchetul a cerut o nouă expertiză medico-legală a copilotului (galerie foto)

16 Dec 2015 2473