UpdateIndependentul care a cochetat mereu cu politica! Primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, a devenit membru PNL (galerie foto)

În aceste momente, la sediul PNL Constanța din bulevardul Ferdinand, are loc o conferință de presă pe tema deciziilor politice ale Biroului Permanent Judeţean Constanța. Conferința este susținută de Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, Vasile Delicoti, prim-vicepreședinte PNL și Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia.
Pe ordinea de zi a Biroului Politic s-au aflat două puncte: validarea adeziunii de înscriere în partid al lui Valentin Vrabie, primarul de la Medgidia şi iniţierea de către liberali a unui proiect de Hotărârea de Consiliu Local Municipal pentru demiterea viceprimarului Constanţei, Dumitru Babu.

Huţucă prezintă motivele înregimentării lui Vrabie în PNL

Interesul cetăţenilor din Medgidia în viziune liberală ar fi motivul pentru care PNL l-a invitat pe Valentin Vrabie să li se alăture. Preşedintele PNL Constanţa,  Bogdan Huțucă a explicat că : "Din punctul nostru de vedere, primarul de la Medigida a demonstrat că face administrație publică, prin promovarea proiectelor la nivelul administraţiei locale, indiferent că vorbim despre cultură, infrastructurăm sport sau asistenţă socială. PNL are patru consilieri locali la Medigida, insuficienți pentru a ne impune punctele de vedere.în Consiliul Local, în interesul cetăţenilor din Medgidia. Cercetarea sociologică pe care am făcut-o la Medigida ne-a aratat ca nici anul viitor nu am fi reușit să obținem mai mulți consilieri. Din acest motiv, în interesul cetățenilor din Medigida, întrarea primarului Vrabie în PNL, generează avantaje reciproce. De la proiecte, viziuni în interesul cetățenilor şi până la consolidarea organizației PNL a localității Medgidia. Vrabie va prelua organizația de la Medgidia și devine astfel președinte interimar”.
Tot Huțucă spune că Valentin Vrabie întră intr-o echipa de primari al căror punct de vedere a fost foarte important în luarea acestei decizii. „Intenția noastră este să cream o echipa între primăria Medgidia și organizația PNL Constanța pentru locuitorii din Medgidia”, transmite Huțucă.

Vrabie mulţumeşte pentru primirea la care visa încă din 2016

„Le mulțumesc colegilor primari pentru unanimitate”, spune vizibil satisfăcut primarul Valentin Vrabie.El explică că nu a cerut nicio funcţie, că va prelua organizaţia de la Medgidia, deşi nu a pus această condiţie.

Valentin Vrabie, primar Medgidia: „Toți primarii din județ avem aceeași problema, toți primarii de opoziție şi nu numai. Singur nu aveam nicio șansă să mă lupt cu PSD și cu președintele lui de la Constanța. Este un obiectiv pentru care mă voi bateîn continuare, dar acum am și sprijinul PNL. Am fost primar în comuna Peștera două mandate. Am luat-o de la 0 acolo și cred că am reușit să reduc abandonul școlar, șomajul, au rămas doar câteva cazuri de asistați sociali, etc. În 2016 am candidat la Medgidia, ca independent, pot să descriu că și acolo am găsit interese transpartinice, inteese care au adus orașul în pragul falimentului. După trei ani de zile, pot să spun nu am mai făcut datorii suplimentare, am plătit la zi creditele, avem viață sportivă și culturală. Și pe latura economică am reușit să aducem investiții private. Pentru a-mi continua aceste proiecte am ales să întru în PNL, după trei ani ca independent.”
Întrebat fiind ce pretenţii a avut când a bătut palma cu PNL, Vrabie a spus că :„Pretenția mea în negocierea cu PNL a fost ca aleșii locali ai PNL să nu mai voteze alături de PSD în consiliul local Medgidia. Discuțiile sunt de trei ani de zile cu PNL, atunci s-au blocat. Acum s-au reluat și s-au finalizat cu bine”. Primarul a adăugat că deși a militat mereu pentru independență, a făcut pasul spre PNL pentru a ajuta Medgidia, dar a precizat că el va rămâne independent în PNL, așa cum sunt de altfel, toți ceilalți primari.
Preşedintele Huțucă a simţit nevoia să nuanţeze afirmaţia primarului de la Medgidia, reiterând că toți colegii lui au un grad de libertate, aşa cum nu se întâmplă în alte formaţiuni politice, dar după ce o decizie este supusă la vot, minoritatea se supune majorităţii iar cine se respectă decizia partidului, este exclus sau pleacă singur.
La rândul său, președintele PNL Constanţa a punctat ce aşpteptări are PNL de la Valentin Vrabie: "Relaţia primarului cu organizația PNL Medgidia nu era una bună, sunt convins că au maturitatea să găsească cele mai bune variante, să colaboreze, să-şi armonizeze personalitățile pentru a lucra împreună pentru Medigida. Inamicul nostru este PSD. Singura mea solicitare este acea de a comunica în permanență, în rest nu îmi fac griji, sunt convins ca vom găsi o varianta de ambele părți să rezolvam problemele”, spune Bogdan Huțucă.

Întrebat cât va rezista în PNL, Valentin Vrabie spune a promis că va rămâne în PNL, având în vedere faptul că a trecut pe la aproape toate formațiunile politice până acum. În privinţa ambiţiilor sale politice, primarul a precizat că abia în toamnă va anunța dacă va mai candida în 2020. 

Odiseea politică a primarului de la Medgidia

 
Valentin Vrabie a devenit în 2008 primar al comunei Peştera pe listele PSD iar în 2012 a câştigat încă un mandat, ca independent. La un moment dat a fost apropiat şi de Partidul Mişcarea Populară şi a cochetat şi cu formaţiunea M10 condusă de Monica Macovei, dar nu s-a înscris în această formaţiune.
La începutul anului 2016 a forţat intrare în PNL însă atunci acest lucru nu a fost posibil. Îşi dorea să candideze pentru funcţia de consilier judeţean şi ulterior să fie susţinut să devină preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Socotelile primarului nu s-au potrivit şi a decis să meargă şi să candideze la Medgidia.
De altfel, în martie 2016 Valentin Vrabie a demisionat din funcţia de primar al comunei Peştera pentru a candida la funcţia de primar al Medgidiei. Mai mult, a încercat atunci să formeze o echipă de candidaţi independenţi care să câştige alegerile în judeţ, după modelul său.
În vara anului 2016 a câştigat mandatul de primar în calitate de independent. Imediat după alegeri, au început problemele în Consiliul Local Medgidia. Lipsa susţinerii s-a tradus prin scandaluri interminabile şi un adevărat dezastru pentru municipiu. A crezut pe moment că le va aplana şi a făcut din nou pasul spre politică. Pe 5 octombrie 2016 se înscria în ALDE şi devenea preşedintele organizaţiei de la Medgidia. La acel moment, Vrabie declara că “dacă mă duceam la PSD sau PNL, eram acuzat că am fost cumpărat”!  ALDE avea în Consiliul local Medgidia doi consilieri, PNL are patru, iar PSD cinci. 
Pe  31 ianuarie 2018, la centru s-a decis ca primarul Medgidiei să fie înlocuit din funcţia de vicepreşedinte în cadrul Biroului Teritorial al ALDE Constanţa. Câteva zile mai târziu, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, demisiona din ALDE, după ce a pierdut funcția politică. 
Pe 30 aprilie, în acelaşi an, Vrabie anunţa că este în negocieri cu partidul înfiinţat de Victor Ponta şi Daniel Constantin, Pro România. Oficial, Vrabie nu a mai ajuns coleg de partid cu Ponta, însă ieri adeziunea sa la PNL a fost aprobată în unanimitate de Biroul Politic Judeţean al partidului. Acum a promis că 100% va rămâne alături de PNL şi că în toamna acestui an, va face public viitorul său parcurs: fie încă un mandat la primăria Medgidia, fie o candidatură la Consiliul Judeţean, fie acasă, este şi asta o opţiune până la urmă.


PNL vrea demiterea viceprimarului Babu şi o "anchetă" a activităţii arhitectului şef al municipiului Constanţa

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele PNL Constanţa, deputatl Bogdan Huţucă a anunţat că în următoarea perioadă grupul de consilieri locali PNL  vor depune un proiect de HCLM prin care vor solicita demiterea viceprimarului Dumitru Babu (PSD) pentru lipsa de performanță și incapacitatea de a-și exercita atribuțiile.
Dacă proiectul nu le va fi introdus pe ordinea de zi, de primarul Decebal Făgădău, liberalii susţin că au numărul de voturi necesar să forţeze convocarea unei ședințe extraordinare. Pentru aprobarea acestui proiect, PNL are nevoie de două treimi din voturile consilieri locali.
Totodată, liberalii au anunţat că vor sesiza Comisia de disciplină a primariei Constanța, în cazul arhitectului șef al Constanței, Mihai Radu Vânturache, pentru modul defectuos în care gestionează eliberarea autorizațiilor de construcţie, a mai afirmat președintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
Explicația președinteluiĂNL Constanţa pentru solicitarea demiterii viceprimarului Dumitru Babu este următoarea: „În 2016, primarul Decebal Făgădau, l-a prezentat pe Dumitru Babu ca fiind un om care a venit din mediul de afaceri iar acest lucru ar fi trebuit să faciliteze relația Primăriei Constanța cu investitorii locali și externi. Noi avem informații că oamenii de afaceri sunt nemulțumiti de modul în care Dumitru Babu a gestionat acestă relație.”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 333

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 376

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 586

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 330

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 646

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2012

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 463

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 499

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 427

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 551

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 460

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 403

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 729

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 841

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 649