Update. Ingrid Mocanu Popa, suspectată de fapte de corupţie Percheziţii DNA la Ministerul de Interne

 
Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la Ministerul Afacerilor Interne, în biroul unei consiliere a ministrului Gabriel Oprea, suspectată de fapte de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, consiliera ministrului Afacerilor Interne va fi dusă pentru audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Update ora 16.06

Procuorii au mandat să ridice şi mai multe unităţi informatice. În paralel se desfăşoară o percheziţie şi la domiciliul consilierei. Deocamdată procurorii nu au anunţat oficial care sunt acuzaţiile şi nici care este numele consilierei.
Ancheta procurorilor DNA ar viza divulgarea de date nedestinate publicității.

Ingrid Mocanu Popa este detașată la Ministerul de Interne din anul 2013. Este soția unui judecător de la Tribunalul București și deține, conform declarației de avere, patru terenuri- trei în județul Ilfov și unu în Brașov.

Update ora 17.38

În urmă cu scurt timp, Biroul de presă al MAI a remis un comunicat în care se precizează:

"În cursul zilei de 14 ianuarie 2015, Direcția Națională Anticorupție a desfășurat activități procedurale, în baza autorizărilor legale, într-o cauză penală privind doi angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Documentarea acestei cauze se realizează în cooperare cu Departamentul de Informații și Protecție Internă".

Potrivit unor surse citate de B1 Tv, consiliera și un secretar general din minister fotocopiau documente clasificate secret. În acest dosar ar fi implicat și Mihai Şova, secretar general în MAI.
 

Cine este Ingrid Mocanu Luciana Popa

Potrivit declaraţiei de avere, Ingrid Mocanu deţine patru terenuri, unul în judeţul Braşov de 500 de metri pătraţi, şi trei în Ilfov toate intravilane. Unul dintre acestea are 1500 de metri pătraţi, iar celelalte două câte 500 de metri pătraţi. În aceeaşi declaraţie de avere Mocanu spune că nu deţine niciun imobil, dar că are un autoturism Mitsubishi Outlander din 2009. Soțul său, este judecătorul Iuliu Popa Mocanu.

La 31 mai 2013, avea un card de credit de 19.200 de lei la Garanti Bank, unul de debit de salariu de 500 de lei, un alt card de credit de 12.500 de lei la Banca Transilvania, unul de 10.00 de lei la BCR, un card de debit salariu cu limita descoperită de cont de 38.000 de lei tot la BCR şi un depozit de 1.500 de lei. Acesta din urmă a crescut la 4.800 de lei, conform declaraţiei de avere din 2014.
 
 
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.