UPDATE. Intervenție de urgență pe plaja din Stațiunea Mamaia. Un elev al Colegiului Militar din Craiova s-ar fi înecat în mare (galerie foto+video)

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în această după amiază pe plaja din Stațiunea Mamaia, județul Constanța.
 
Potrivit ISU Dobrogea în zona Hotelului Doina, un adolescent de 16 ani s-ar fi înecat în mare. 

„La misiunea din stațiunea Mamaia intervin: ambarcațiunea TARGA din punctul se salvare din mediul acvatic Portul Tomis, o motocicletă SMURD,  ambulanță terapie intensivă mobilă SMURD C” -0 au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

UPDATE.

Tânărul dispărut în valuri are 16 ani, este din Craiova și ar fi elev la Colegiul Militar din Craiova. 

Din grupul care se afla pe plajă făceau parte 5 elevi însoțiți de profesorul de sport. Erau veniți de ieri pe litoral, în Mamaia și au ajuns pe plajă cu jumătate de oră înainte de dispariție. Tânărul a intrat în apă cu mai mulți colegi și se jucau în momentul în care a fost tras de curenți. 

Aceștia participă la o școală de vară ce are loc la Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța alături de colegi de la mai multe licee cu profil militar din țară. De la Craiova erau 4 băieți și o fată, printre aceștia fiind și dispărutul. 

Conform ISU Dobrogea, în stațiunea Mamaia se deplasează în sprijin 17 scafandri cu 7 autospeciale. 

UPDATE. Oficial de la MApN

Mitroi Iosif-Corneliu, elev al Colegiului Militar Național „Tudor Vladimirescu” din Craiova, a fost dat dispărut, marți, 28 mai, în jurul orei 16.00, pe o plajă din stațiunea Mamaia, județul Constanța, transmite MApN. 


Elevul, în vârstă de 16 ani, participa la „Școala de vară” organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale în perioada 28-31 mai, în garnizoana Constanța, și se afla în timpul liber alături de colegii săi și profesorul însoțitor.

„Conform procedurilor a fost anunțat Servicul de Urgență - 112, la fața locului sosind scafandrii aparținând ISU Constanța. În acest moment se desfășoară operațiunile de căutare și salvare ale elevului craiovean.
La nivelul colegiului a fost constituită o comisie condusă de locțiitorul comandantului pentru a stabili cauzele producerii acestui incident.
Conducerea MApN este informată în permanență despre rezultatele procedurilor de căutare și salvare ale elevului” - transmite MApN.
 

UPDATE. ora 21.30

​Continuă căutarile adolescentului dispărut în mare. Potrivit ISU Dobrogea, se incearca intrarea in mare cu scafandrii de la MApPN

Un detașament de scafandri militari ai Centrului de Scafandri al Forțelor Navale Române s-a alăturat, în această seară, operațiunilor de căutare a elevului militar Mitroi Iosif-Corneliu, dispărut în zona plajei din stațiunea Mamaia, au trasmis reprezentanții MAPN

„Primul detașament, format din 16 scafandri militari, acționează, începând cu ora 21, cu echipamente de specialitate, inclusiv sonar. 

Centrul de Scafandri a luat măsuri pentru constituirea unui al doilea detașament, care să intervină în caz de nevoie” - au precizat reprezentanții MApN. .


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Constanța După căutări zadarnice, pompierii au sistat căutările tânărului posibil înecat în apele lacului Siutghiol, localitatea Ovidiu

04 Apr 2024 542

Căutările tânărului înecat pe lacul Siutghiol, reluate în această dimineață

04 Apr 2024 588

UPDATE Un tânăr dat dispărut de trei luni pe lacul Siutghiol! Trupul său ar fi fost observat azi pe lac

02 Apr 2024 4635

UPDATE. Știri Constanța Descoperire macabră pe lacul Siutghiol! Salvatorii, chemați în ajutor

02 Apr 2024 5790

Oficial de la IPJ Constanța! Cine este tânărul găsit înecat în Lacul Siutghiol

16 Feb 2024 1835

Oficial de la IPJ Constanța despre tânărul găsit înecat în lacul Siutghiol

16 Feb 2024 1617

Bărbatul găsit înecat este unul dintre cei doi dispăruți în lacul Siutghiol (FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 6036

UPDATE Cadavru pe apa lacului Siutghiol din Constanța. Intervin pompierii (FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 2738

UPDATE. Știri Constanța Alertă noaptea trecută pe Lacul Siutghiol pentru căutarea a doi pescari, dispăruți! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 4626

Bărbat de 73 de ani, găsit decedat într-un lac din județul Argeș

03 Jan 2024 758

RETROSPECTIVĂ 2023 An morbid la malul Mării Negre. Zeci de persoane înecate în acest an

26 Dec 2023 778

Operațiune de salvare la Eforie Sud! UPDATE. Persoană scoasă din apă în zona Capul Turcului

10 Dec 2023 842

Descoperire macabră pe malul lacului Mogoșoaia la Buftea! A fost deschisă o anchetă

24 Nov 2023 828

UPDATE Alertă la Vama Veche! Mai multe persoane, în pericol de înec! Un tânăr de 22 de ani, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2023 2306

Știri Constanța Alertă pe brațul Măcin al Dunării! Un pescar, dat dispărut! Intervin salvatorii ISU Dobrogea

08 Sep 2023 1683