UPDATE. Panică la Neuropsihiatrie Un pacient nesupravegheat a dat foc unei saltele, la Palazu Mare! Trei bolnavi sunt răniţi

Trei pacienţi ai Clinicii de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare au ajuns azi dimineaţă la Urgenţa Spitalului Judeţean din Constanţa cu arsuri de gradele I şi II la nivelul membrelor superioare, ale gâtului, feţei şi căilor respiratorii. Aceasta după ce un incendiu a izbucnit în salonul în care erau cazaţi.
 
Apelul la 112 a sosit în jurul orei 5.15. cadrele medicale ale clinicii au anunţat că o saltea a luat foc într-unul din saloane. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a extins la mobilier şi tocul uşii. Cei trei pacienţi internaţi acolo ar fi încercat să stingă focul şi au suferit arsurile amintite.
 
Ei au fost preluaţi de un echipaj SMURD cu medic, sosit la locul incidentului şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Medicii de la Urgenţe spun că arsurile nu sunt grave şi că viaţa bolnavilor nu este pusă în pericol.
 
O anchetă trebuie să stabilească acum cauza incendiului şi dacă personalul medical al Clinicii de Neuropsihiatrie poate fi tras la răspundere că pacienţii nu au fost supravegheaţi corespunzător. Aceasta în cazul în care se dovedeşte că vreunul dintre pacienţii cu afecţiuni psihice a dat foc saltelei de la care a izbucnit incendiul.

Update ora 7.55

Pompierii spun că focul a fost pus intenţionat de unul dintre cei trei pacienţi. O anchetă internă a Spitalului Clinic Judeşean de Urgenţă Constanţa, unitate de care aparţine Clinica de la Palazu Mare va stabili dacă personalul medical are vreo vină pentru producerea incidentului.

Update ora 8.35

La solicitarea medicilor Spitalului Judeţean Constanţa, pacienţii care au suferit arsuri sunt transferaţi cu elicopterul SMURD la Clinica de Arşi din Bucureşti. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Constanţa spun că unul dintre pacienţi are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, însă toţi trei sunt într-o situaţie precară de sănătate, pentru că au suferit arsuri ale căilor respiratorii. Tocmai de aceea, ei au fost intubaţi.

Update ora 12.25

Iată comunicatul de presă semnat de managerul SCJU Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, în legătură cu acest incident:
 
În noaptea de 8/9 septembrie, în jurul orei 23.00, pacientul N. V. a fost adus în Unitatea Primire Urgenţe de către un echipaj de poliţie. Acesta se afla în stare avansată de ebrietate, prezentând tulburări de comportament. Pacientul a fost redirecţionat către secţia exterioară Psihiatrie, unde a fost internat în jurul orei 23.45, în sectorul de urgentţă (zona pacienţilor agresivi). Diagnosticul stabilit: Agitaţie psihomotorie extremă cu tulburări de comportament; Neoplasm laringian operat, cu traheostornă.
 
A necesitat contenţie fizică, fiind foarte agitat şi i s-a administrat Rivotril şi Dormicum la internare, iar la ora 3.00 un Diazepam. În dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 4.30, deşi se afla sub influenţa tratamentului administrat, pacientul a dat foc saltelei pe care dormea, împrejurările urmând a fi stabilite printr-o anchetă administrativă.
 
Incendiul a fost localizat şi lichidat de personalul secţiei, până la sosirea pompierilor, care fuseseră apelaţi prin serviciul de urgenţă 112, motiv pentru care pompierii sosiţi la faţa locului nu au întocmit proces-verbal de constatare a evenimentului. Pacientul N.V. şi alţi doi pacienţi internaţi în salon au suferit arsuri corporale, fiind evacuaţi către Spitalul de Arşi Bucureşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNSC Au revenit campaniile de phishing ce vizează compromiterea paginilor de Facebook

17 Jan 2024 723

UPDATE O mașină a luat foc pe A2, sensul spre Constanța! O tânără a făcut atac de panică (FOTO+VIDEO)

30 Dec 2023 2360

LIVE Constanța UPDATE. Incendiu în stațiunea Mamaia, lângă Hotel Parc! (FOTO+VIDEO)

10 Dec 2023 5100

În Constanța Pompierii au readus zâmbetul copiilor speriați în incidentul cu roata blocată, la Târgul de Crăciun (FOTO)

01 Dec 2023 1425

Incendiu violent în județul Ialomița! Patru persoane au suferit atacuri de panică

28 Nov 2023 873

Pericol public la doar 9 ani! Incendiu provocat de un băiețel la Tecuci! Toți locatarii unui bloc, evacuați (VIDEO)

17 Oct 2023 1054

Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța, despre șoferul care a furat mașina unei femei însărcinate, în Cumpăna (VIDEO)

21 Sep 2023 6158

Aterizare de urgenţă cu final tragic pe Aeroportul Otopeni!

18 Jun 2023 5113

Cum a fost salvat militarul care amenința că se aruncă de la etaj (VIDEO)

10 Jun 2023 1050

Un elev de 7 ani a intrat cu o armă airsoft în școală, în Constanța. Ce spune ISJ (VIDEO)

11 May 2023 1974

UPDATE. Panică la festivalul Grill Fest! Ce s-a întâmplat (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2023 17250

Constanța Mărturiile locatarilor speriați de incendiul de la apartamentul de pe aleea Curcubeului. „A bubuit deodată! Tremur toată….“ (VIDEO)

02 Mar 2023 2579

Sondaj de opinie Vă temeți că un cutremur ar putea devasta România, la fel ca în Turcia și Siria?

13 Feb 2023 1742

Panica unui eventual cutremur a cuprins mai multe localități din județul Constanța (VIDEO)

12 Feb 2023 1839

Panică în cartierul Henri Coandă din Constanța! Jandarmi și echipaje medicale la fața locului (GALERIE FOTO+ VIDEO)

12 Feb 2023 13821