Stiri calde

UPDATE PMP își alege sâmbătă conducerea

Elena Udrea îşi va depune candidatura la şefia PMP, transmite România TV.

Candidaturile se așteaptă până astăzi la ora 20.00. Elena Udrea este așteptată dintr-un moment în altul pentru a se înscrie oficial în cursa pentru șefia partidului. Congresul PMP pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe data de 7 iunie și atunci va fi aleasă o conducere plină a partidului, întrucât până la această dată conducerea PMP a fost una interimară.

Funcţia de preşedinte al PMP este dorită în egală măsură și de Adrian Papahagi şi Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Traian Băsescu. Cristian Diaconescu nu a anunţat încă dacă va candida şi el pentru această funcţie, scrie România Tv.

„Eu nu candidez împotriva cuiva, eu candidez pentru partid", a declarat Papahagi, la România TV, întrebat despre o candidatură a Elenei Udrea.

Papahagi a afirmat că la Congresul PMP din 7 iunie se vor înfrunta cel puţin două viziuni, referindu-se la posibila candidatură a Elenei Udrea. „Elena Udrea are dreptul să candideze, aşa cum am şi eu. Îşi va expune o viziune, îmi voi expune şi eu. Eu mi-am anunţat candidatura. Nu am nicio problemă cu persoana Elena Udrea. Eu cred că aici vor intra în competiţie două viziuni şi colegii vor decide care e mai de viitor pentru partidul nostru. Eu n-am avut declaraţii împotriva ei, am spus pur şi simplu că nu mă identific cu linia pe care o reprezintă ea", a precizat Adrian Papahagi pentru Agerpres.

Europarlamentarul Cristian Preda propune o conducere colectivă a partidului, formată din intelectuali, iar din acest proiect nu face parte și Elena Udrea, scrie știripesurse.ro.

În PMP există cinci politicieni care au fost, de-a lungul timpului, descriși ca „reformiști”, în sensul că au fost asociați cu un stil politic ce vădea o schimbare în raport cu fesenismul, nume generic dat pentru post-comunismul românesc. Este vorba despre: Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Adrian Papahagi și Cristian Preda.

Cum afirmam mai sus, Cristian Preda a vorbit astăzi despre o conducere a „reformiştilor” la vârful PMP, iar Teodor Baconschi, ținând cont de declarația lui Preda a spus că Adrian Papahagi trebuie să fie preşedintele partidului.

UPDATE:

Patru candidați intră în cursa pentru șefia PMP. Este vorba de Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu şi Adrian Rădulescu. În continuare, se așteaptă un răspuns din partea lui Cristian Diaconescu.Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 950

PMP Constanţa solicită autorităţilor achiziţionarea de aparate de testare în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

09 Mar 2019 448

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 761

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 883

Au depus un proiect de hotărâre de CLM Constanţa PMP vrea ca parcul de la Casa de Cultură să se numească „Trianon“

21 Nov 2018 549

Proiect de hotărâre pentru acordarea denumirii „Trianon” parcului de la Casa de Cultură din Constanța

20 Nov 2018 608

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 936

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 512

Eugen Tomac PMP contestă la Curtea Constituţională iniţiativa legislativă de modificare a legii privind statutul aleşilor locali

23 Jun 2018 1180

Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

30 Apr 2018 3204

PMP vrea revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Campania de strângere de semnături, demarată după Paşti

23 Mar 2018 1106

Monopol pe piaţa manualelor şcolare USR şi PMP contestă la CCR legea „editurii unice“

21 Mar 2018 708

Proiect de hotărâre depus la Consiliul Judeţean Constanţa. Vizează transparenţa în administraţie. Cine l-a iniţiat

14 Mar 2018 870

Martie 1918 - martie 2018 Constanţa, primul judeţ din ţară care va adopta o declaraţie simbolică de unire a României cu Republica Moldova! (document)

07 Mar 2018 1282

PMP Constanţa vrea să marcheze centenarul Unirii Basarabiei cu România printr-o şedinţă solemnă de Consiliu Judeţean

23 Feb 2018 874