Stiri calde

UPDATE PMP își alege sâmbătă conducerea

Elena Udrea îşi va depune candidatura la şefia PMP, transmite România TV.

Candidaturile se așteaptă până astăzi la ora 20.00. Elena Udrea este așteptată dintr-un moment în altul pentru a se înscrie oficial în cursa pentru șefia partidului. Congresul PMP pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe data de 7 iunie și atunci va fi aleasă o conducere plină a partidului, întrucât până la această dată conducerea PMP a fost una interimară.

Funcţia de preşedinte al PMP este dorită în egală măsură și de Adrian Papahagi şi Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Traian Băsescu. Cristian Diaconescu nu a anunţat încă dacă va candida şi el pentru această funcţie, scrie România Tv.

„Eu nu candidez împotriva cuiva, eu candidez pentru partid", a declarat Papahagi, la România TV, întrebat despre o candidatură a Elenei Udrea.

Papahagi a afirmat că la Congresul PMP din 7 iunie se vor înfrunta cel puţin două viziuni, referindu-se la posibila candidatură a Elenei Udrea. „Elena Udrea are dreptul să candideze, aşa cum am şi eu. Îşi va expune o viziune, îmi voi expune şi eu. Eu mi-am anunţat candidatura. Nu am nicio problemă cu persoana Elena Udrea. Eu cred că aici vor intra în competiţie două viziuni şi colegii vor decide care e mai de viitor pentru partidul nostru. Eu n-am avut declaraţii împotriva ei, am spus pur şi simplu că nu mă identific cu linia pe care o reprezintă ea", a precizat Adrian Papahagi pentru Agerpres.

Europarlamentarul Cristian Preda propune o conducere colectivă a partidului, formată din intelectuali, iar din acest proiect nu face parte și Elena Udrea, scrie știripesurse.ro.

În PMP există cinci politicieni care au fost, de-a lungul timpului, descriși ca „reformiști”, în sensul că au fost asociați cu un stil politic ce vădea o schimbare în raport cu fesenismul, nume generic dat pentru post-comunismul românesc. Este vorba despre: Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Adrian Papahagi și Cristian Preda.

Cum afirmam mai sus, Cristian Preda a vorbit astăzi despre o conducere a „reformiştilor” la vârful PMP, iar Teodor Baconschi, ținând cont de declarația lui Preda a spus că Adrian Papahagi trebuie să fie preşedintele partidului.

UPDATE:

Patru candidați intră în cursa pentru șefia PMP. Este vorba de Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu şi Adrian Rădulescu. În continuare, se așteaptă un răspuns din partea lui Cristian Diaconescu.Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 524

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 695

Au depus un proiect de hotărâre de CLM Constanţa PMP vrea ca parcul de la Casa de Cultură să se numească „Trianon“

21 Nov 2018 446

Proiect de hotărâre pentru acordarea denumirii „Trianon” parcului de la Casa de Cultură din Constanța

20 Nov 2018 504

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 882

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 473