UPDATE PMP își alege sâmbătă conducerea

Elena Udrea îşi va depune candidatura la şefia PMP, transmite România TV.

Candidaturile se așteaptă până astăzi la ora 20.00. Elena Udrea este așteptată dintr-un moment în altul pentru a se înscrie oficial în cursa pentru șefia partidului. Congresul PMP pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe data de 7 iunie și atunci va fi aleasă o conducere plină a partidului, întrucât până la această dată conducerea PMP a fost una interimară.

Funcţia de preşedinte al PMP este dorită în egală măsură și de Adrian Papahagi şi Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Traian Băsescu. Cristian Diaconescu nu a anunţat încă dacă va candida şi el pentru această funcţie, scrie România Tv.

„Eu nu candidez împotriva cuiva, eu candidez pentru partid", a declarat Papahagi, la România TV, întrebat despre o candidatură a Elenei Udrea.

Papahagi a afirmat că la Congresul PMP din 7 iunie se vor înfrunta cel puţin două viziuni, referindu-se la posibila candidatură a Elenei Udrea. „Elena Udrea are dreptul să candideze, aşa cum am şi eu. Îşi va expune o viziune, îmi voi expune şi eu. Eu mi-am anunţat candidatura. Nu am nicio problemă cu persoana Elena Udrea. Eu cred că aici vor intra în competiţie două viziuni şi colegii vor decide care e mai de viitor pentru partidul nostru. Eu n-am avut declaraţii împotriva ei, am spus pur şi simplu că nu mă identific cu linia pe care o reprezintă ea", a precizat Adrian Papahagi pentru Agerpres.

Europarlamentarul Cristian Preda propune o conducere colectivă a partidului, formată din intelectuali, iar din acest proiect nu face parte și Elena Udrea, scrie știripesurse.ro.

În PMP există cinci politicieni care au fost, de-a lungul timpului, descriși ca „reformiști”, în sensul că au fost asociați cu un stil politic ce vădea o schimbare în raport cu fesenismul, nume generic dat pentru post-comunismul românesc. Este vorba despre: Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Adrian Papahagi și Cristian Preda.

Cum afirmam mai sus, Cristian Preda a vorbit astăzi despre o conducere a „reformiştilor” la vârful PMP, iar Teodor Baconschi, ținând cont de declarația lui Preda a spus că Adrian Papahagi trebuie să fie preşedintele partidului.

UPDATE:

Patru candidați intră în cursa pentru șefia PMP. Este vorba de Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu şi Adrian Rădulescu. În continuare, se așteaptă un răspuns din partea lui Cristian Diaconescu.








Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație a liderilor USR din regiune, din care face parte și Stelian Ion, la Întâlnirea Regională – Regiunea 2 Sud-Est a PMP (FOTO)

08 Jul 2023 1162

PMP solicită reabilitarea de urgență a tuturor școlilor și grădinițelor aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur

08 Feb 2023 968

UPDATE. LIVE VIDEO Peste 1200 de aleşi locali PMP, aşteptaţi astăzi la Parlament! Participă 40 de delegați de la Constanța (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

29 Oct 2022 2581

UPDATE Constanța. Întâlnire regională a PMP, zona de sud-est

02 Apr 2022 3075

Constanța Congres extraordinar PMP. Claudiu Palaz, ales în funcția de vicepreședinte pe zona de sud-est

19 Feb 2022 4205

Congresul Extraordinar al PMP Eugen Tomac a fost ales preşedinte al partidului (VIDEO)

19 Feb 2022 2965

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu, președinte PMP „Constanța este centru strategic în regiune. Pe aici se intră. Trebuia ridicată la cer. O bază militară și un steag american, nu ajung. Nu o poți lăsa așa”

20 Apr 2021 2676

#alegeriparlamentare2020 Eugen Tomac (PMP), prezent la Constanța

26 Nov 2020 2332

#alegeriparlamentare2020 Claudiu-Iorga Palaz (PMP) solicită precizări privind modul desfășurării campaniei electorale pe timp de carantină, la Constanța

20 Nov 2020 1832

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu și secretarul general PMP, Ioana Constantin, în conferință de presă, la Constanța

19 Nov 2020 2189

#alegeriparlamentare2020 Partidul Mişcarea Populară, angajament pentru „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”

17 Nov 2020 1759

PMP arbitrează meciul dintre Țuțuianu și PNL din Consiliul Județean și anunță că va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către primării

11 Jul 2020 3511

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 4642

Activităţi de publicitate doar în relaţie directă cu Primăria Constanţa PMP spune NU panotajului stradal din municipiu

04 Jul 2019 2351

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 9207