UPDATE - Ponta rămâne premier. Moţiunea de cenzură a PNL nu a trecut la vot!

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", nu a avut sorţi de izbândă în Parlament. În total au fost 206 voturi în favoarea moţiunii, însă insuficiente pentru răsturnarea Guvernului. La acestea se adăugă încă 8 voturi împotriva moţiunii de cenzură. Liberalii aveau nevoie de 276 de voturi pentru ca moţiunea să treacă. Printre cei care au votat împotriva răsturnării guvernului Ponta s-a numărat şi social-democratul Şerban Niculae. A fost vot secret cu bile: bila albă în urna albă şi bila neagra în urna neagră înseamnă vot pentru răsturnarea Guvernului Ponta, iar bila albă în urna neagră şi bila neagră în urna albă înseamnă vot împotriva moţiunii de cenzură.
S-a respectat decizia coaliţiei de guvernare, adică parlamentarii PSD-UNPR-ALDE au asigurat cvorumul, dar nu au votat. Crin Antonescu a fost şi el prezent la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. Alături de acesta a fost şi Elena Udrea, care anunţase pe Facebook că va vota moţiunea, "nu pentru conţinutul ei ci pentru a nu rata o ocazie de a sancţiona acest Guvern." În plus, ea a prevestit că "la cât de slab au pregătit-o liberalii, moţiunea va cădea".
Şeful Guvernului, Victor Ponta, a declarat la începutul şedinţei că "dincolo de o serie de jigniri, invective, nu există niciun fel de critică adusă actului de guvernare. Blaga a zis că mi-a spus că m-a scos din politică. Am si eu un Labrador acasă care se crede tigru. Cei care m-au scos din politică, din păcate vă vor scoate şi pe dumneavoastră. Cred că azi s-a dovedit că Guvernarea actuală are nevoie de multe lucruri de îmbunătăţit. Sunt foarte lucrurri pe care trebuie să le facem mai bine. Nu există o alternativă la guvernarea noastră".

UPDATE, ora 14.00:


Premierul Victor Ponta a declarat, după căderea moţiunii de cenzură, că se va "extrage" din toate aceste bătălii politice pentru a se concentra pe activitatea guvernamentală: "Nici n-avea cum să avem probleme. Moţiunea a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL. Marea problemă este că azi nu s-a discutat ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru români. Îmi folosesc toată energia pentru actele de guvernare. La treabă de azi că sunt multe lucruri de făcut pentru că cei de la PNL PDL nu sunt în stare".
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

26 Feb 2024 584

Moţiune simplă pe Educaţie, depusă la Camera Deputaţilor de USR şi parlamentarii de la Forţa Dreptei

11 Dec 2023 649

Camera Deputaţilor s-a întrunit pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor​

30 Oct 2023 694

Grupul deputaţilor neafiliaţi, membri ai REPER, au anunţat că au finalizat textul unei moţiuni de cenzură

24 Sep 2023 797

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila a fost respinsă

20 Sep 2023 802

Camera Deputaților dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății

18 Sep 2023 782

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1703

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2233

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, respinsă de Camera Deputaților (VIDEO)

19 Oct 2022 1054

USR. A început dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei (VIDEO)

20 Jun 2022 1175

UPDATE. Camera Deputaților Moțiunea simple a USR, împotriva ministrului Mediului, respinsă (VIDEO)

11 Apr 2022 2968

Deputatul Dănuț Aelenei va candida la Congresul AUR. Vrea să fie președintele partidului. Cine face parte de pe lista de susținători?

19 Mar 2022 3718

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, respinsă (VIDEO)

09 Feb 2022 3081

Camera Deputaţilor, vot final la moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei

09 Feb 2022 2972

Horia Marius Țuțuianu, deputat PSD de Constanța - „Cîțu plătește cu demiterea pentru toate acțiunile sale”

05 Oct 2021 1763