Stiri calde

UPDATE - Ponta rămâne premier. Moţiunea de cenzură a PNL nu a trecut la vot!

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", nu a avut sorţi de izbândă în Parlament. În total au fost 206 voturi în favoarea moţiunii, însă insuficiente pentru răsturnarea Guvernului. La acestea se adăugă încă 8 voturi împotriva moţiunii de cenzură. Liberalii aveau nevoie de 276 de voturi pentru ca moţiunea să treacă. Printre cei care au votat împotriva răsturnării guvernului Ponta s-a numărat şi social-democratul Şerban Niculae. A fost vot secret cu bile: bila albă în urna albă şi bila neagra în urna neagră înseamnă vot pentru răsturnarea Guvernului Ponta, iar bila albă în urna neagră şi bila neagră în urna albă înseamnă vot împotriva moţiunii de cenzură.
S-a respectat decizia coaliţiei de guvernare, adică parlamentarii PSD-UNPR-ALDE au asigurat cvorumul, dar nu au votat. Crin Antonescu a fost şi el prezent la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. Alături de acesta a fost şi Elena Udrea, care anunţase pe Facebook că va vota moţiunea, "nu pentru conţinutul ei ci pentru a nu rata o ocazie de a sancţiona acest Guvern." În plus, ea a prevestit că "la cât de slab au pregătit-o liberalii, moţiunea va cădea".
Şeful Guvernului, Victor Ponta, a declarat la începutul şedinţei că "dincolo de o serie de jigniri, invective, nu există niciun fel de critică adusă actului de guvernare. Blaga a zis că mi-a spus că m-a scos din politică. Am si eu un Labrador acasă care se crede tigru. Cei care m-au scos din politică, din păcate vă vor scoate şi pe dumneavoastră. Cred că azi s-a dovedit că Guvernarea actuală are nevoie de multe lucruri de îmbunătăţit. Sunt foarte lucrurri pe care trebuie să le facem mai bine. Nu există o alternativă la guvernarea noastră".

UPDATE, ora 14.00:


Premierul Victor Ponta a declarat, după căderea moţiunii de cenzură, că se va "extrage" din toate aceste bătălii politice pentru a se concentra pe activitatea guvernamentală: "Nici n-avea cum să avem probleme. Moţiunea a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL. Marea problemă este că azi nu s-a discutat ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru români. Îmi folosesc toată energia pentru actele de guvernare. La treabă de azi că sunt multe lucruri de făcut pentru că cei de la PNL PDL nu sunt în stare".
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 1870

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

06 Jun 2019 696

Editorial Opoziţia, cu braţele amputate, fardează mortul PSD

03 Jun 2019 803

Deputatul Bogdan Huţucă i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice să precizeze cum îi ajută pe români OUG 114

20 Mar 2019 975

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 459

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 436

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 841

USR şi PNL au depus moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader! Stelian Ion prezintă criticile aduse ministrului

24 Oct 2018 772

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă privind agricultura iniţiată de liberali a fost respinsă

26 Sep 2018 351

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 3130

Moțiunea opoziției împotriva ministrului Carmen Dan, a picat

12 Sep 2018 823

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

30 Aug 2018 1030

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, respinsă

27 Jun 2018 580

Moţiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" depusă la Parlament

20 Jun 2018 2537

Este oficial. PNL depune astăzi moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă

20 Jun 2018 622