Stiri calde

UPDATE. Senatorul Vergil Chițac La Constanța se aprobă construcții haotice, pe spații verzi, fără locuri de parcare (galerie foto)

Senatorul Vergil Chițac, în calitate de președinte al Asociației ”Constanța Altfel”, susține în această seară o conferință de presă la Constanța. 

La eveniment participă și consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Caliminte, din cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanța. 

Tema conferinței o reprezintă dezastrul urbanistic din municipiul Constanța. 

”Primim la Asociație foarte multe reclamații din partea constănțenilor care îl acuză pe primar și pe urbaniștii orașului că aprobă construcții haotice, pe spații verzi, fără locuri de parcare. În locul unor proiecte imobiliare viabile care să genereze spații verzi și locuri de parcare, la Constanța se întâmplă exact pe dos. Singurul reper al urbaniștilor este maximizarea profitului. În conformitate cu legea, PUZ-urile trebuie sa probeze oportunitatea și necesitatea. Edilii care aprobă astfel de PUZ-uri se gândesc la oportunitatea investitorilor și nu a cetățenilor” - a declarat senatorul Vergil Chițac. 

Senatorul Chițac a adus în discuție și Planul Urbanistic General (PUG) care a fost prelungit pentru încă 5 ani în ultima ședință a Consiliului Local Constanța. PUG-ul este vechi din 1999.

”În absența PUG nu se mai poate elibera nicio autorizație de construcție este un șantaj, este o idee manipulatorie. Edilii Constanței trăiesc în viitor. Vom avea. Vom face. Vom realiza. În Constanta totul se va întâmpla. Așa și cu PUG și registrul spațiilor verzi. Mai bine nu era prelungit PUG” - a mai adăugat senatorul Vergil Chițac.

UPDATE. 1

Consilierul local Romeo Rezeanu a ajuns la conferință direct de la Comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal Constanța. Acesta a dat exemplul unor PUZ-uri care s-au discutat azi în ședință. 

”Pentru fiecare proiect sunt adevărate bătălii. Am obținut amânarea unor proiecte, să nu fie băgate pe ordinea de zi. Este vorba despre un PUZ pentru bulevardul Mamaia, care vrea transformarea unei clădiri cu destinație birouri în bloc de locuințe. Este vorba despre o investitie privată” - a menționat consilierul Romeo Rezeanu. 

Romero Rezeanu a menționat că un alt PUZ al unui investitor a fost respins tot astăzi în ședința comisiei de urbanism. 

UPDATE 2

La conferință participă mai mulți cetățeni care reclamă apariția multor construcții pe spații verzi în toate cartierele din oraș, printre care Tomis Nord și Faleză Nord. 

Oamenii spun ca investitorii nu fac consultări ale locatarilor din zonă înainte să se construiască. 

UPDATE. 3

În cadrul conferinței, consilierul local Horia Caliminte a menționat că alături de Romeo Rezeanu reprezintă PNL în CLM. Acesta a precizat că au fost acuzați că alungă investitorii și a adăugat că vina a tot ce se întâmplă o poartă cei care nu ies la vot.

”Trebuie să ne trezim și să ieșim la vot masiv” - a precizat Caliminte.  

În acest moment Asociația ”Constanța Altfel”a deschis 20 de procese prin care au atacat PUZ-uri din municipiul Constanța. Acestea au fost deschise în ultimul an. 

UPDATE. 4

Oamenii prezenți în sală le cer reprezentanților asociației să vina în rândul oamenilor și să țină legătura cu asociațiile de proprietari, să le preia problemele și sa le spună si ce fac pentru Constanța. 

Un cetățean i-a spus, indirect, lui Vergil Chițac că lumea nu știe cine sunt senatorii constănțeni și să fie mai prezent în rândul oamenilor. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deficit oficial de 77.428 de locuri de parcare Vergil Chiţac - „Constanţa, oraş sufocat de maşini. Vina aparţine primarului şi Consiliului Local!“

19 Mar 2019 1246

Vergil Chiţac, reclamat la ANI pentru că a omis să treacă în declaraţia de interese funcţia de preşedinte la Constanţa Altfel. Ce a declarat senatorul

13 Mar 2019 708

Senatorul Chiţac, despre situaţia îngrijorătoare de la Marea Neagră, la Adunarea Parlamentară a NATO de la Bruxelles

26 Feb 2019 750

Vergil Chiţac - „Generalii Armatei Române au picat între scaunele politicienilor!“

01 Jan 2019 1156

Senatorul Chiţac, despre delirul lui Dragnea pe teme economice

19 Dec 2018 639

Senatorul Vergil Chiţac, despre corupţie ca vulnerabilitate naţională

14 Dec 2018 462

Senatorul Chiţac - „În cazul în care contractul corvetelor nu i se acordă lui Damen, a doua zi DNA bate la uşa cuiva!“

23 Nov 2018 1380

Cei 40 de comandanți care au condus instituția de învățământ superior Aniversare. 146 de ani de la înființarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

17 Nov 2018 1316

Senatorul Vergil Chițac, despre Spitalul Regional Constanța-"Cel mai bun doctor e drumul spre București"

14 Nov 2018 676

Senatorul Chiţac despre plecarea lui Negrescu din Guvernul Dăncilă - „Demisie de frondă!“

13 Nov 2018 440

Un senator de Constanța îl urechează pe ministrul Afacerilor Externe după bilanțul distorsionat - „Să nu ne pierdem bunul-simț... totuși!“

16 Aug 2018 1171

Senatorul Chiţac, despre „amnistia fiscală sau pescuind în ape tulburi“!

11 Aug 2018 665

Despre Şantierul Naval Mangalia Vergil Chiţac - „Nu îmi dau seama dacă a meritat să pierdem opt luni pentru această negociere, în condiţiile în care noii acţionari au preluat şi datoriile“

25 Jul 2018 1736

Ce face senatorul Vergil Chiţac la Tokyo?

22 Jun 2018 1185

„Constanţa Altfel“ luptă cu administraţia locală prin sălile de judecată Din zona civică se pregăteşte un viitor candidat pentru Primăria Constanţa?!

09 Jun 2018 1742