Stiri calde

UPDATE. Senatorul Vergil Chițac La Constanța se aprobă construcții haotice, pe spații verzi, fără locuri de parcare (galerie foto)

Senatorul Vergil Chițac, în calitate de președinte al Asociației ”Constanța Altfel”, susține în această seară o conferință de presă la Constanța. 

La eveniment participă și consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Caliminte, din cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanța. 

Tema conferinței o reprezintă dezastrul urbanistic din municipiul Constanța. 

”Primim la Asociație foarte multe reclamații din partea constănțenilor care îl acuză pe primar și pe urbaniștii orașului că aprobă construcții haotice, pe spații verzi, fără locuri de parcare. În locul unor proiecte imobiliare viabile care să genereze spații verzi și locuri de parcare, la Constanța se întâmplă exact pe dos. Singurul reper al urbaniștilor este maximizarea profitului. În conformitate cu legea, PUZ-urile trebuie sa probeze oportunitatea și necesitatea. Edilii care aprobă astfel de PUZ-uri se gândesc la oportunitatea investitorilor și nu a cetățenilor” - a declarat senatorul Vergil Chițac. 

Senatorul Chițac a adus în discuție și Planul Urbanistic General (PUG) care a fost prelungit pentru încă 5 ani în ultima ședință a Consiliului Local Constanța. PUG-ul este vechi din 1999.

”În absența PUG nu se mai poate elibera nicio autorizație de construcție este un șantaj, este o idee manipulatorie. Edilii Constanței trăiesc în viitor. Vom avea. Vom face. Vom realiza. În Constanta totul se va întâmpla. Așa și cu PUG și registrul spațiilor verzi. Mai bine nu era prelungit PUG” - a mai adăugat senatorul Vergil Chițac.

UPDATE. 1

Consilierul local Romeo Rezeanu a ajuns la conferință direct de la Comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal Constanța. Acesta a dat exemplul unor PUZ-uri care s-au discutat azi în ședință. 

”Pentru fiecare proiect sunt adevărate bătălii. Am obținut amânarea unor proiecte, să nu fie băgate pe ordinea de zi. Este vorba despre un PUZ pentru bulevardul Mamaia, care vrea transformarea unei clădiri cu destinație birouri în bloc de locuințe. Este vorba despre o investitie privată” - a menționat consilierul Romeo Rezeanu. 

Romero Rezeanu a menționat că un alt PUZ al unui investitor a fost respins tot astăzi în ședința comisiei de urbanism. 

UPDATE 2

La conferință participă mai mulți cetățeni care reclamă apariția multor construcții pe spații verzi în toate cartierele din oraș, printre care Tomis Nord și Faleză Nord. 

Oamenii spun ca investitorii nu fac consultări ale locatarilor din zonă înainte să se construiască. 

UPDATE. 3

În cadrul conferinței, consilierul local Horia Caliminte a menționat că alături de Romeo Rezeanu reprezintă PNL în CLM. Acesta a precizat că au fost acuzați că alungă investitorii și a adăugat că vina a tot ce se întâmplă o poartă cei care nu ies la vot.

”Trebuie să ne trezim și să ieșim la vot masiv” - a precizat Caliminte.  

În acest moment Asociația ”Constanța Altfel”a deschis 20 de procese prin care au atacat PUZ-uri din municipiul Constanța. Acestea au fost deschise în ultimul an. 

UPDATE. 4

Oamenii prezenți în sală le cer reprezentanților asociației să vina în rândul oamenilor și să țină legătura cu asociațiile de proprietari, să le preia problemele și sa le spună si ce fac pentru Constanța. 

Un cetățean i-a spus, indirect, lui Vergil Chițac că lumea nu știe cine sunt senatorii constănțeni și să fie mai prezent în rândul oamenilor. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chiţac - „De mai bine de trei ani, oraşul Constanţa este condus cu poze, nu cu fapte“

12 Jul 2019 608

În plin sezon estival, şezlonguri instalate abuziv până la malul apei Senatorul Chiţac îi solicită ministrului Apelor să intervină de urgenţă (document)

19 Jun 2019 2386

Senatorul Vergil Chiţac îşi face casă

08 Jun 2019 1208

În continuă campanie electorală Senatorul Chițac critică facilitățile acordate de municipalitate pentru chiriașii din Henri Coandă (document)

01 Jun 2019 1194

„Primarul Constanţei, oricare ar fi el, ar trebui să respecte legea şi să-şi respecte cetăţenii“ Senatorul Chiţac îi solicită lui Decebal Făgădău un raport de activitate

15 May 2019 1069

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 824

Deficit oficial de 77.428 de locuri de parcare Vergil Chiţac - „Constanţa, oraş sufocat de maşini. Vina aparţine primarului şi Consiliului Local!“

19 Mar 2019 1363

Vergil Chiţac, reclamat la ANI pentru că a omis să treacă în declaraţia de interese funcţia de preşedinte la Constanţa Altfel. Ce a declarat senatorul

13 Mar 2019 795

Senatorul Chiţac, despre situaţia îngrijorătoare de la Marea Neagră, la Adunarea Parlamentară a NATO de la Bruxelles

26 Feb 2019 816

Vergil Chiţac - „Generalii Armatei Române au picat între scaunele politicienilor!“

01 Jan 2019 1335

Senatorul Chiţac, despre delirul lui Dragnea pe teme economice

19 Dec 2018 713

Senatorul Vergil Chiţac, despre corupţie ca vulnerabilitate naţională

14 Dec 2018 593

Senatorul Chiţac - „În cazul în care contractul corvetelor nu i se acordă lui Damen, a doua zi DNA bate la uşa cuiva!“

23 Nov 2018 1490

Cei 40 de comandanți care au condus instituția de învățământ superior Aniversare. 146 de ani de la înființarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

17 Nov 2018 1426

Senatorul Vergil Chițac, despre Spitalul Regional Constanța-"Cel mai bun doctor e drumul spre București"

14 Nov 2018 750