UPDATE. Senatorul Vergil Chițac La Constanța se aprobă construcții haotice, pe spații verzi, fără locuri de parcare (galerie foto)

Senatorul Vergil Chițac, în calitate de președinte al Asociației ”Constanța Altfel”, susține în această seară o conferință de presă la Constanța. 

La eveniment participă și consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Caliminte, din cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanța. 

Tema conferinței o reprezintă dezastrul urbanistic din municipiul Constanța. 

”Primim la Asociație foarte multe reclamații din partea constănțenilor care îl acuză pe primar și pe urbaniștii orașului că aprobă construcții haotice, pe spații verzi, fără locuri de parcare. În locul unor proiecte imobiliare viabile care să genereze spații verzi și locuri de parcare, la Constanța se întâmplă exact pe dos. Singurul reper al urbaniștilor este maximizarea profitului. În conformitate cu legea, PUZ-urile trebuie sa probeze oportunitatea și necesitatea. Edilii care aprobă astfel de PUZ-uri se gândesc la oportunitatea investitorilor și nu a cetățenilor” - a declarat senatorul Vergil Chițac. 

Senatorul Chițac a adus în discuție și Planul Urbanistic General (PUG) care a fost prelungit pentru încă 5 ani în ultima ședință a Consiliului Local Constanța. PUG-ul este vechi din 1999.

”În absența PUG nu se mai poate elibera nicio autorizație de construcție este un șantaj, este o idee manipulatorie. Edilii Constanței trăiesc în viitor. Vom avea. Vom face. Vom realiza. În Constanta totul se va întâmpla. Așa și cu PUG și registrul spațiilor verzi. Mai bine nu era prelungit PUG” - a mai adăugat senatorul Vergil Chițac.

UPDATE. 1

Consilierul local Romeo Rezeanu a ajuns la conferință direct de la Comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal Constanța. Acesta a dat exemplul unor PUZ-uri care s-au discutat azi în ședință. 

”Pentru fiecare proiect sunt adevărate bătălii. Am obținut amânarea unor proiecte, să nu fie băgate pe ordinea de zi. Este vorba despre un PUZ pentru bulevardul Mamaia, care vrea transformarea unei clădiri cu destinație birouri în bloc de locuințe. Este vorba despre o investitie privată” - a menționat consilierul Romeo Rezeanu. 

Romero Rezeanu a menționat că un alt PUZ al unui investitor a fost respins tot astăzi în ședința comisiei de urbanism. 

UPDATE 2

La conferință participă mai mulți cetățeni care reclamă apariția multor construcții pe spații verzi în toate cartierele din oraș, printre care Tomis Nord și Faleză Nord. 

Oamenii spun ca investitorii nu fac consultări ale locatarilor din zonă înainte să se construiască. 

UPDATE. 3

În cadrul conferinței, consilierul local Horia Caliminte a menționat că alături de Romeo Rezeanu reprezintă PNL în CLM. Acesta a precizat că au fost acuzați că alungă investitorii și a adăugat că vina a tot ce se întâmplă o poartă cei care nu ies la vot.

”Trebuie să ne trezim și să ieșim la vot masiv” - a precizat Caliminte.  

În acest moment Asociația ”Constanța Altfel”a deschis 20 de procese prin care au atacat PUZ-uri din municipiul Constanța. Acestea au fost deschise în ultimul an. 

UPDATE. 4


Oamenii prezenți în sală le cer reprezentanților asociației să vina în rândul oamenilor și să țină legătura cu asociațiile de proprietari, să le preia problemele și sa le spună si ce fac pentru Constanța. 

Un cetățean i-a spus, indirect, lui Vergil Chițac că lumea nu știe cine sunt senatorii constănțeni și să fie mai prezent în rândul oamenilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 318

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 2732

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2298

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1344

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 650

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 909

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 844

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 650

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1198

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 457

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 511

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 617

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5396

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3605

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 458