UPDATE. Traian Băsescu Apreciez gestul delicat al Elenei Udrea de a nu participa la Congresul PMP

În deschiderea Congresului Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu a felicitat membrii formaţiunii pentru ideea creării acestui nou partid. Fostul şef al statului a felicitat-o inclusiv pe Elena Udrea, care nu participă la eveniment. 

Băsescu a spus că apreciază delicateţea gestului Elenei Udrea de a nu participa la Congres şi a spus că speră ca Elena Udrea să continue să fie un om cinstit. De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că speră ca Udrea să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Cât despre o posibilă preluare a frâielor PMP, Traian Băsescu le-a spus participanţilor la Congres: "Nu vă voi conduce!".

La congres, participă 756 de delegaţi şi este prezentată o singură moţiune «România implicată-PMP partidul schimbării» , susţinută de unicul candidat la preşedinţia partidului, Eugen Tomac.
 
Potrivit listei care însoţeşte candidatura lui Tomac, prim-vicepreşedinte al PMP va fi Siegfried Mureşan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.
 
După votarea lui Eugen Tomac drept preşedinte al PMP, vicepreşedinţi ai partidului vor fi: Clement Negruţ, Adrian Rădulescu, Gabriel Berca, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Nicolae Ivăşchescu, Cătălin Cristache, Cătălin Tarhon, Claudiu Palas şi Cătălina Bozianu. Secretar general adjunct vor fi Gelu Vişan şi Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Cătălin Bluf, Sorin Borza, Marian Vasile, Laurenţiu Dulamă şi Daniela Bene.

Update ora 11.43

Spicuiri din declaraţiile lui Traian Băsescu:

-Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă!
-Este adevărat că, președinte fiind, am înțeles că România are nevoie de un partid nou, care să nu poată fi acuzat de compromisurile trecutului, care să poată genera speranță. Un partid care să poată pleca de la 0.
-V-aș spune cum v-am văzut eu de la Cotroceni în 2014. V-ați înființat pe 29 ianuarie și partidul a trecut prin două alegeri, la ambele ați trecut pragul, a fost excepțional pentru un partid nou.
-Azi sunteți într-un Congres în care sunteți invidiați de alte partid. Am putea să facem un Congres pe stadion, de ziua mea!

Ce vreau de la voi? Vreau să vă fiu partener. Vă veți bucura de experiența mea, dar nu vă voi conduce.
 
Nu aici și nu acum voi vorbi. Era obligatoriu să ies și să-mi apăr mandatul. El nu poate fi lăsat pe mâna televiziunii lui Voiculescu
Eu știu cât de grea a fost bătălia, câtă umilință am îndurat pentru a-mi duce mandatele la capăt.
 

Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine. Aș fi avut prima apariție publică oricum.
 
Ar trebui să vă asumați câteva obiective. Spre exemplu, consolidarea statului de drept. Există riscuri să facem pași înapoi. Liniștea pe care și-o doresc politicienii este liniștea în care se simt bine aceea care vor să deturneze drmul parcurs de România între 2004 – 2014.

 
Foarte mulți vor să pună corupția pe așa-zisul regim Băsescu. Vă mai dau un element de satisfacție. Mă uit la toți demagogii care au făcut suspendările și care se adunau la Argeș în jurul președinteleui CJ, se duceau cu Bivolaru la Parchet.
 
Spun ce spuneam eu în 2005. Vorbesc de justiție independentă, dar uitați-vă și în ochii lor, nu sunt sinceri. Le sticlesc ochii cand vorbesc de justiție, dar nu le vine din suflet, le vine din poză numai.
 
Să vezi atacuri la Udrea, la Băsescu, cu vedetele Antenei 3. Se face jurnalism de prostituție la Antena 3.
 
Nimănui nu i s-a făcut un dosar în mandatul meu.
 
 

Sursa foto: evz.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.