UPDATE. Un muncitor a murit, după ce a căzut de pe o barjă, în Portul Constanţa

Scafandrii militari ai ISU dobrogea au fost solicitaţi să intervină în dana 54-55 a Portului Constanţa, aparţinând societăţii Chimpex. Ei caută o persoană care s-ar fi înecat.

Este vorba despre un muncitor care a căzut de pe o barjă. Colegii nu l-au putut salva, iar bărbatul s-a pierdut în adâncuri.

Update ora 10.40

Scafandrii au găsit bietul muncitor înecat, la 14 metri sub barja de pe care a căzut după ce s-a dezechilibrat. Poliţiştii şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa se află la faţa locului şi au declanşat ancheta care va stabili exact cauzele producerii acestei tragedii.

Update ora 11.20

După audierea martorilor şi cercetările preliminare, anchetatorii au stabilit că victima a căzut între o navă şi barjă şi a murit, cel mai probabil, strivit. Aşa s-ar explica şi faptul că trupul s-a dus imediat în adâncuri, iar victima nu a încercat să înoate pentru a se salva, cred  anchetatorii. Tragedia s-a produs în momentul în care bărbatul a încercat să coboare de pe navă pe barjă şi s-ar fi dezechilibrat. Barja urma să se alăture navei pentru operaţiuni de încărcare-descărcare cereale.

Inspectorii ITM au verificat actele victimei şi ale firmei şi au constatat că acesta era angajat pe perioadă determinată în funcţia de docher. De asemenea, avea făcut instructajul de protecţia muncii şi verificările medicale la ti.

Nefericitul se numeşte  Neculaie Crudu, avea 55 de ani şi era din Topraisar. Firma pentru care lucra ca docher are sediul declarat în Techirghiol şi se numeşte K Mark Avantaj SRL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.