UPDATE1 - Nicuşor Constantinescu despre reţinerea prietenului său Sorin Strutinsky „Este o lovitură dată mie, lui Radu Mazăre, cetăţenilor judeţului Constanţa“

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a făcut, în urmă cu scurt timp, mai multe declaraţii, într-o conferinţă de presă la care a fost invitată doar o anumită parte a presei. Voit sau nu, nimeni din echipa ZIUA de Constanţa nu a fost anunţat de faptul că la ora 17.30 şeful CJC avea de gând să facă unele declaraţii. Pentru că interesul public primează, consemnăm totuşi declaraţiile pe care şeful CJC le-a făcut în această după-amiază.
 
“Din păcate, în România continuă justiția televizată, încălcarea principiului de nevinovăție. Este un circ televizat marca DNA - SRI, aripa Coldea, cu dosare abuzive care nesocotesc ceea ce Iohannis a cerut public să înceteze. Spune Klaus Iohannis la CSM să înceteze încălcarea prezumției de nevinovăție, să fie o Justiție că putere egală cu celelalte puteri. Urmăresc încălcarea solicitării președintelui României, și sunt convins că va reacționa, pentru că nu poate continua. După ce Zegrean a denunțat public că CSM a fost suspus la presiuni de SRI, fiind șantajați să aprobe legea Big Brother, care intră cu bocancii în viața românilor, în viața privata. Lege din fericire respinsă, așa cum a fost respinsă și în Uniunea Europeană", a declarat Nicușor Constantinescu.
 
"Iată că presiunile au început a doua zi la Greblă, prin ferma de struți și dispariția ouălor. Toate aceste grave abuzuri făcute în 2014 cu mascați, elicoptere, cătușe și asupra mea, și asupra primarului Radu Mazăre au fost sesizate și de parlamentari. S-a instituit un regim de teroare și frică tuturor românilor. Ăsta e regimul!”, a mai spus Constantinescu.
 
"M-au arestat, mi-au pus viața în pericol că nu am făcut radioterapia. Ceea ce doamna Hăhăiala se lăuda că îl va aresta și pe Strutinsky - astăzi s-a întamplat acest abuz. Acuzații fără nicio probă împotriva acestui prieten, așa cum nu au fost probe nici la mine, nici la Mazăre", a spus Nicușor Constantinescu.

UPDATE1: 19.00
Şeful CJC a convocat o parte a mass-media constănţene pentru a face declaraţii şi a-i lua apărarea prietenului său, Sorin Gabriel Strutinsky. „A fost reținut abuziv cu mandat de aducere fără să primească citație cum prevede Codul de Procedură Penală sub așa zisa acuzație de trafic de influență și nu știu ce alte acuzații pe care deja presa le vehiculează de câteva ore, dar fără să existe nicio probă împotriva mea prietenului meu Sorin Strutinsky“, a ţinut să precizeze Nicuşor Constantinescu. Cât despe contractul  la care se presupune că ar fi intervenit Strutinsky, Constantinescu afirmă: „Acel contract e de pe vremea PDL-ului când era domnul Zeicu (n.r. Valentin Zeicu) director. Ce legătură are Sorin Strutinsky, om de afaceri liberal, cu PDL-ul? Ce legătură am eu, ce legătură are Radu Mazăre? Nu am pus și nu am numit niciun director, ACN nu e o compania a CJC nici a primăriei, aparține de Ministerul Transporturilor. Şi cum este acuzat?! Că a cerut bani prin factură, prin cont?!? păi asta e mită, prin cont, prin factură?  Știu când faci factură prin cont nu poți să acuzi că iei mită, doar un nebun afirmă așa ceva“, a declarat şeful CJC. Acesta a mai spus şi că: „Reţinerea lui Strutinsky este o lovitură dată mie, lui Radu Mazăre, cetăţenilor judeţului Constanţa care m-au votat“. „Trebuie să intrăm în normalitate, să nu se mai facă Justitţie televizată  şi să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie“, a mai spus preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu în contextul conferinţei de presă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vadana anton

06 Feb, 2015 19:19

DOMNULE NICUSOR CONSTANTINESCU inca nu aveti sustinerea tuturor locuitorilor judetului, singura mea grila este ca eu castig un salariu de 1000 lei ,iar lunar platesc fiicei mele 270 lei 2 abonamente pentru a se deplasa la CONSTANTA, iar din restul traim inca4 persoane.DORESC implicarea CJC in igienizarea spitalului m ai ales pediatrie.PENTRU ca am o reteta necompensata voi veni la CJC ca sao pot cumpara.DErestul se ocupa cei in drept sa faca acest lucru

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.