UPDATE3 - Nicolae Bucovală a părăsit discuţia. Ceilalţi l-au urmat A escaladat conflictul între buticari şi patronii de restaurante şi hoteluri (galerie foto + video)

În aceste momente, în staţiunea Mamaia se desfăşoară o nouă întâlnire a operatorilor din turism din Satul de vacanţă şi staţiunea Mamaia cu reprezentanţii municipalităţii.
 
Principala temă de discuţie este reprezentată de regulamentul de ordine şi funcţionare al staţiunii în perioada estivală, care ar trebui adoptat în viitoarea şedinţă de Consiliu Local. Operatorii au discuţii în contradictoriu privind existenţa magazinelor alimentare în staţiunea Mamaia.

În timp ce proprietarii de restaurante cer ca în staţiune să existe nu mai mult de patru magazine alimentare, proprietarii acestor spaţii spun că sunt împotrivă şi că în punctul lor de vedere un competitor direct al restaurantelor sunt autoservirile.
 
Regulamentul de funcţionare al staţiunii Mamaia prevede amenajarea spaţiilor comerciale, al alimentarelor mai exact, în conformitate cu PUZ-ul staţiunii, în care nu apare această prevedere. Proprietarii acestor tipuri de spaţii au pus accept pe faptul că nu este legală această preciazare, considerând-o discriminatorie.

UPDATE3, ora 16.27:


Viceprimarul Costin Răsăuţeanu a declarat că este dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi şi că nu se aştepta la această reacţie, mai ales din partea lui Nicolae Bucovală. Acesta a adăugat că ia în calcul şi posibilitatea de a nu mai organiza o altă dezbatere publică în vederea stabilirii prevederilor regulamentului de funcţionare a staţiunii Mamaia. 

UPDATE2, ora 16.05:

A escaladat conflictul între buticari şi patronii de restaurante şi hoteluri

Din sală se auzea: "Ce taxe plătim noi hotelierii si cât plătesc ei?"
 
La discuţii a luat parte şi Tania Budi.
 
Hotelierii spun este foarte greu pentru ei să ţină hotelul deschis chiar şi pe timpul verii.

UPDATE, ora 15.55:


De asemenea, operatorii din Satul de Vacanţă au cerut iniţial ca ora de funcţionare maximă să fie 2 dimineaţa, aşa cum a fost inclus în regulament. Acum s-au răzgândit şi au cerut ca orarul să fie acelaşi ca în staţiunea Mamaia, adică permanent.
 

Din cauza diferendelor între hotelieri şi cei care deţin magazine alimentare, primii au decis să părăsească sala şi să nu voteze regulamentul.
 
Hotelierii spun că este vorba despre o concurenţă neloială. Mai mult, dacă turiştii cumpără alimente din aceste puncte alimentare şi apar toxiinfecţii alimentare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) spune că de vină sunt magazinele, dar totul cade pe umerii lor.


Asociaţia Patronală Mamaia s-a retras astfel din această discuţie lăsând municipalitatea să decidă asupra regulamentului. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Destinația Mamaia Constanța - concluzii după prima participare la Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin

08 Mar 2024 365

Verificări inopinate ale ISU la operatori economici din mai multe județe, între care și Constanța

07 Feb 2024 560

ISU HarghitaVerificările inopinate la operatorii economici au continuat în prima jumătate a lunii ianuarie

17 Jan 2024 428

Destinația Mamaia Constanța, căutată de jurnaliști și turiști polonezi România– campanie de promovare outdoor pe străzile din Varșovia (FOTO)

25 Nov 2023 695

Mai mulți operatori economici de pe litoral, vizitați de Poliție. S-a lăsat cu amenzi

21 Aug 2022 1143

Au dat în judecată Apele Române Megalos Turism Rezidențial SRL vrea să scape de demolarea beach-barului după modelul adoptat de Mirela Matichescu

30 Jul 2020 1973

Protest în fața Hotelului Majestic din Mamaia! Angajații din turismul de la malul Mării Negre cer să muncească

12 May 2020 3064

Termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism, prelungit

05 May 2020 1749

Ministerul Economiei a lansat aplicația dedicată operatorilor economici din turism

22 Apr 2020 1852

Consiliul Județean Constanța, prezent la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară „Turismul reprezintă motorul economiei constănțene“

20 Feb 2020 1936

Sondaj de opinie Credeţi că Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să dea curs solicitărilor operatorilor din turism şi să prelungească vacanţa de vară a elevilor?

12 Aug 2019 3458

Sondaj de opinie Se păstrează o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, pe plajele de pe litoral?

24 Jun 2019 7228

Consiliul Județean Tulcea participă în premieră la Fishing & Hunting Expo 2018. Care este scopul urmărit de autoritățile din Tulcea (galerie foto)

23 Mar 2018 1381

Clasificarea unităţilor turistice, în sarcina Consiliului Judeţean Proiectul Legii Turismului introduce dreptul de preempţiune pentru hotelieri privind închirierea plajelor (galerie foto)

26 Sep 2017 2199

Sunteţi în căutarea vacanţei perfecte? Târgul de Turism „Vacanţa“ 2017, organizat de CCINA Constanţa, la cea de-a X-a ediţie (galerie foto)

11 Mar 2017 3577