UPDATE4 DNA a ridicat mai multe documente de la Primăria Mangalia

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2015.
 
Astăzi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în şase locații situate în municipiul Bucureşti şi județele Constanţa, Călăraşi şi Caraş - Severin, reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE4, 19.30:


În urma informațiilor conform cărora ar fi fost ridicate mai multe documente din cadrul Direcției de Turism din primărie, am legătira cu directorul executiv al ceastui departament, Dumitru Filip.
 
El a declarat, că este în concediu, și că nu au fost percheziții în cadrul acestui segment al primăriei.
 
„Nu este adevărat... este o poveste!”, a mai spus directorul executiv, Dumitru Filip.  
 
„Nu se pune problema, că nu aveau ce să verifice”, a mai completat el.
 
Însă susține că este adevărat că au fost cerute anumite informații.
 
„A fost îtradevăr ceva, s-au solicitat informații pentru Ziua recoltei și Ziua Mangaliei, ce vor avea loc”, a mai subliniat Dumitru Filip, spunând că în nici un caz nu este vorba despre percheziții.


 
De asemenea, am mai încercat să luăm legătura și cu șeful serviciului din cadru Servicii Turism și Organizare Evenimente, Aida Gomeajă. Însă nu a fost posibilă intervenția, astfel vom reveni cu informații în cazul în care va răspunde. 



UPDATE3, ora 17.00:


Oficial de la Primăria Mangalia:
 
„Primăria Municipiului Mangalia informează că în data de 1 octombrie 2015, la sediul instituției s-a prezentat o echipă din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a solicita documente cu privire la organizarea unor evenimente locale. Pe această cale, facem precizarea că toate documentele au fost puse la dispoziția autorităților statului.”

 

UPDATE2, ora 13.30

De dimineaţă, DNA ar fi descins şi la doi angajati ai Primariei Mangalia. În cauză, procurorii ar fi ridicat mai multe documente de la Direcţia de Turism din primărie.

UPDATE2, ora 13.00:

UPDATE: Potrivit ştiripesurse.ro, percheziţiile din Caraş-Severin ar viza Primăria oraşului Băile Herculane şi locuinţa viceprimarului Gore Domilescu. Edilul ar fi suspectat că ar fi luat o şpagă de 1500 de euro în legătură cu manifestările de ziua oraşului.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.