Urgentarea procedurilor de emitere a avizelor pentru proiecte, analizată într-o întâlnire de lucru la Prefectura Tulcea

Luni dimineață, începând cu ora 9.00, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la o ședință de lucru care a avut loc la sediul Instituției Prefectului Tulcea.
 
Tema discuțiilor: identificarea celor mai bune soluții de urgentare a procedurilor de obținere a avizelor și acordurilor necesare depunerii cererilor de finanțare pentru proiecte de investiții la nivelul aministrației publice locale.

Mai exact, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion (președinte al Asociației Comunelor din României, fililala Tulcea) și președintele Consiliului Județean  Tulcea, Horia Teodorescu, alături de prefectul Lucian Furdui au discutat cu reprezentanți ai Enel,  Agenția de Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică etc, despre posibilitatea urgentării emiterii avizelor aferente unor Proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale.

Mai exact, avem sume pre-alocate pentru aproximativ 150 de proiecte prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), avem oportunități extraordinare de a atrage fonduri europene, avem termene extrem de clare și avem un risc major: de a pierde finanțările pentru că nu am reușit să aducem, al timp, toate documentele necesare. Iar aici problema apare la termenele destul de laxe pentru emiterea unor anumite avize necesare acestor proiecte.

„Trebuie să găsim, împreună, o soluție pentru a aduce la un minim legal termenele de emitere a unor avize. Trebuie să fim uniți, să înțelegem că luptăm cu toți pentru aceeași cauză, aceea de a dezvolta județul prin investiții europene sau guvernamentale, astfel că trebuie să avem grijă să ne ajutăm reciproc în vederea accesării unei sume cât mai mari, de 100% din fondurile ce ne sunt alocate. Pentru PNDL, spre exemplu, termenul limită de depunere a documentațiilor este la finalul acestei luni, iar multe dintre primăriile tulcene nu au reușit, încă, să primească avizele necesare“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Domnia sa a discutat despre faptul că oportunitatea deschisă pe PNDL pentru județul Tulcea poate duce la o dezvoltare reală a acestui colț al țării.

„Nu cred că ne vom întâlni prea curând cu o astfel de posibilitate de finanțare, iar primăriile nu trebuie să piardă această șansă extraordinară acordată, în această perioadă, de Guvernul României“, a mai spus președintele Consiliul Județean Tulcea.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 274

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3007

Grup de cetățeni primit în audiență de prefectul Județului Tulcea. ce nemulțumiri aveau aceștia

10 Jan 2024 698

13 persoane consiliate de specialiștii antidrog Tulcea în perioada Anului Nou

03 Jan 2024 542

Mită în plic la Prefectura Tulcea Suspecta a recunoscut și regretat fapta. Ce pedeapsă a primit

29 Oct 2023 1216

Tulcea Ceremonial militar și religios dedicat eroilor marinari, organizat de Ziua Marinei Române

10 Aug 2023 890

Anunțul făcut de Horia Constantinescu, la Tulcea Numărul magazinelor online se va reduce la jumătate. Care vor fi obligațiile proprietarilor

26 Apr 2023 1129

Ședință extraordinară a CJSU Măsurile luate de autoritățile tulcene în perioada sărbătorilor Pascale

10 Apr 2023 921

A murit la doar 46 de ani Ioan Nenițescu, scriitor, prefect al Tulcei și, mai presus, un adevărat iubitor de țară

23 Feb 2023 1525

Litigu între Consiliul Local și Prefectura Tulcea, la Curtea de Apel Constanța. La mijloc sunt zeci de mii de metri pătrați. Ce s-a întâmplat în proces

21 Feb 2023 1493

Consiliul Local Tulcea, în proces cu prefectul, la Curtea de Apel Constanța! Cine a câștigat în primă instanță (DOCUMENTE)

01 Dec 2022 2127

Județul Tulcea S-a stabilit data la care se va defășura referendumul pentru demiterea primarului comunei IC Brătianu

27 Jun 2022 1191

Prefectura Tulcea Șase fermieri sancționați pentru incendierea miriștilor. În ce condiții este permisă arderea vegetaţiei uscate

28 Mar 2022 1203

Regulamentul parcărilor publice și de reședință din Tulcea, atacat în instanță de Prefectura Tulcea

15 Mar 2022 1753

Instituția Prefectului - Județul Tulcea, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 1705