Urmăriţi internaţional, depistaţi prin Biroul SIRENE pe teritoriul României

În perioada  17 – 24 aprilie, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 131 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen). 
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 75 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 4 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 61 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi a fost găsite 5 documente semnalate de statele membre.
 
Totodată, 100 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 35 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 41 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 persoane era semnalate ca dispărute de autorităţile române.
 
23 de autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre, iar partenerii străini au găsit și 16 documente semnalate de țara noastră.
 
Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.
 
Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv Sistemul Informatic Schengen, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.
 
SIS conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nouă mandate europene de arestare puse în aplicare de polițiștii români în ultima săptămână

12 Jul 2015 1594

Infractori descoperiți prin Biroul SIRENE în țări din spațiul Schengen

23 Mar 2015 1533