Stiri calde

Urmare a demersurilor comune CNE-AEC Elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a li s-au promis manuale din această toamnă!

 
În urma discuțiilor purtate, în ultimele două săptămâni, de către reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) și ai Asociației Elevilor din Constanța (AEC), cu cei ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), în 28 august, în cadrul unei emisiuni televizitate, ministrul Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu, a declarat că, în această toamnă, vor beneficia de manuale și elevii din clasele a XI-a și a XII-a, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale nr. 1/2011.
CNE si AEC îl felicită pe ministrul Cîmpeanu pentru interesul manifestat față de respectarea drepturilor legitime ale elevilor, cum ar fi cel la manuale gratuite pe tot parcursul învățamântului de stat, contrar predecesorilor săi de la conducere ministerului care au refuzat să respecte legea și au ignorat doleanțele elevilor.
În perioada următoarea, reprezentanții CNE și AEC se vor întâlni cu reprezentanții MECŞ pentru a discuta despre modul în care se vor aplica prevederile legii, astfel încât elevilor să le si pună în aplicare acest drept cât de repede posibil. De asemenea, vom solicita reprezentanților ministerului educației alocarea sumei necesare pentru achiziționarea manualelor aferente anului școlar viitor, în Legea bugetului de stat pentru anul 2016.
 “Faptul că după patru ani de când Legea Educației nr. 1/2011 e în vigoare ne aflăm în situația în care Ministerul recunoaşte şi începe demersurile de a respecta dreptul elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a de a beneficia de manuale gratuite este lăudabil pentru actualul ministru şi de condamnat  pentru fostele mandate. Important din acest moment e să identificăm mecanismele prin care vor ajunge manualele la elevi şi sperăm ca Ministerul Educației să finanțeze cu o sumă corespunzătoare pentru acest an şcolar, iar anul viitor să garanteze manuale gratuite pentru toți elevii şi toate materiile de studiu. Felicităm Ministerul Educației pentru că a inițiat acest demers normal şi aşteptat de mult timp.” a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia-Șerban Onița.
“Domnul ministru Cîmpeanu este primul ministru al educației, din anul 2011 încoace, care dorește punerea în aplicare a legii în privința manualelor pentru ciclul liceal superior, de altfel, un lucru perfect normal într-un stat de drept, contrar predecesorilor săi care ignorau flagrant litera legii și părerile reprezentanților elevilor. Prin această măsură, rezultatele la examenul de bacalaureat vor fi îmbunătățite în mod direct, iar calitatea educației va crește, până în prezent statul neasigurând pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a nici măcar minimul necesar, adică suportul de curs” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

30 Dec 2018 2930

Posturi vacante la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

05 Dec 2018 1099

Schimbare în învăţământ, gândită deja de Ecaterina Andronescu

20 Nov 2018 452

Biserica suține elevii cu posibilităţi materiale reduse. Ce primesc copiii

15 Oct 2018 309

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor cred că unităţile şcolare din Constanţa nu sunt pregătite pentru noul an şcolar

17 Sep 2018 324

Ultima zi, prima zi... Să fim școlii aproape! Să înțelegem că, fără școlarii ei, România e un cimitir de ratări

10 Sep 2018 605

Mai multe erori apărute în manualele de Biologie pentru clasa a VI-a. Ce măsuri va lua Ministerul Educației Naționale

04 Sep 2018 542

Editorial Şcoala românească, între schimbare şi manuale pline de greşeli. Toate pe bani publici

01 Sep 2018 772

Ministerul Educației Naționale solicită Editurii Didactice și Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a

27 Aug 2018 370