Urmări Brexit Avalanşă de cereri. Britanicii sunt interesați să obțină cetățenia unui alt stat UE

Numeroși britanici au început să se intereseze cum pot obține pașaport din partea unui alt stat al Uniunii Europene, după ce rezultatul referendumului de joi pune sub semnul întrebării libera circulație a persoanelor între țara lor și blocul comunitar, scrie Le Monde, în ediția online. În orele de după anunțarea rezultatului favorabil Brexit-ului, pe internet au explodat căutările pentru "obținerea unui pașaport irlandez".
 
Potrivit cotidianul londonez The Guardian, Ministerul de Externe de la Dublin a primit numeroase cereri de cetățenie din Anglia, postând pe site-ul său chiar un ghid al procedurilor de urmat, destinat celor 430.000 de persoane născute în Irlanda și care trăiesc în Anglia, în Scoția sau în Țara Galilor. Sunt eligibile persoanele care au un părinte născut în Irlanda sau cei care au cel puțin un bunic irlandez sau părinți care aveau cetățenia irlandeză în momentul nașterii copiilor lor, relatează Agerpres.
 
Expatriații britanici în alte state din UE au fost și ei luați prin suprindere. Potrivit unui traducător instalat în Burgundia (Franța), mulți britanici încep să se preocupe să obțină cetățenia franceză. Pentru aceasta, trebuie să fi trăit cel puțin cinci ani în Franța, să aibă cazier judiciar nepătat ori să se căsătorească cu un cetățean francez.
 
Deja, "căsătoria albă" este o opțiune oferită (sau cerută) de numeroși internauți pe rețelele de socializare. "Caut căsătorie cu femeie cu pașaport european. Nu pot să vă plătesc, pentru că lira sterlină nu mai valorează nimic, dar știu să pregătesc un ceai grozav", a scris un britanic, probabil în glumă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.