Stiri calde

Urmărire ca în filme la frontieră! Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a opri un şofer. Ce au descoperit în maşină

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 23.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 270.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar două autoturisme folosite la activitățile infracționale au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, menţionează Poliţia de Frontieră.

Ieri, 17 august, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat pe un drum forestier, pe raza localităţii Nisipitu, un autoturism de teren marca Jeep Grand Cherokee, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase 10 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale în vigoare.


După câțiva kilometri, autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări. Totodată, în imediata apropiere a mai fost descoperit un autoturism de teren abandonat, marca Mitsubishi Shogun, care s-a constatat că a fost folosit la activitatea infracțională.

În continuare, s-a luat măsura conducerii celor două autoturisme la sediul instituției, unde, în urma inventarierii coletelor din Jeep, a rezultat cantitatea de 11.350 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 132.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele de teren, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Azi dimineață, în jurul orei 2.00, lucrători din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, poliţiltii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa și s-au întors, înot, pe teritoriul statului vecin.

În urma cercetării zonei au fost descoperite zece colete care conțineau cantitate de 5.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 60.800 de lei.

Și polițiștii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației au descoperit pe raza comunei Bistra, jud. Maramureș, ascunse în vegetație, un număr de 13 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care conțineau 6.490 pachete țigări.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 76.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect inițiat de România „CLEAN WATERS 2019”, în premieră în toată Europa. Ce rezultate au avut controalele

25 May 2019 421

Mai mulți migranți, depistați la frontieră încercând să intre ilegal în România. Incredibil unde au fost găsiți suspecții

22 Apr 2019 542

Peste 200 de kilograme de peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

02 Apr 2019 780

CIADO România, despre cazul de la Sfântu Gheorghe privind cele 980 kg de droguri

24 Mar 2019 719

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii în două autocamioane care transportau colete, în regim de curierat, din Bulgaria în România

21 Mar 2019 478

Jocuri creative în valoare de mii de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

12 Mar 2019 519

Județul Constanța Cetățean indian, depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

11 Mar 2019 608

Poliția de frontieră și Garda de coastă la nivel european Consiliul a convenit asupra poziției de negociere

20 Feb 2019 606

Ultimă oră! Italianul care se pretindea medic, depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce ieşea din ţară

06 Feb 2019 583

Pechete cu cocaină, descoperite de polițiștii de frontieră români. Unde erau ascunse

06 Jan 2019 570

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina unei femei care se întorcea din Bulgaria

12 Dec 2018 621

Constanţa. Trei maşini de lux, depistate de poliţiştii de frontieră

06 Dec 2018 634

Judeţul Constanţa Patru cetățeni afgani, opriţi să intre ilegal în România, la P.T.F. Negru Vodă

23 Nov 2018 365

Bărbat cu mandat european de arestare, depistat de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

07 Nov 2018 448

Mii de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

21 Oct 2018 474