Stiri calde

UPDATE. USR Constanţa strânge semnături pentru modificarea Constituției României (galerie foto)

La sediul Uniunii Salvați România – filiala județeană Constanța are loc astăzi o conferință de presă la care participă deputatul U.S.R. de Constanța - Stelian Ion, președintele filialei județene U.S.R. Constanța - Remus Negoi şi Florin Cocargeanu, membru al Biroului Judeţean al USR Constanţa. 
   
Cu această ocazie va fi detaliată inițiativa cetățenească de modificare a Constituției României – „FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE” - demarată de Uniunea Salvați România, care a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ și a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării." - au precizat reprezentanţii USR Constanţa. 

UPDATE. 3

"După şase luni, listele vor fi depuse la primăriile localităţilor pentru verificare şi avizare. Invităm şi celelate partide să susţina această campanie iniţiată pentru proiectul privind modificarea Constituţiei României," FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”. După ce va ajunge în Parlament şi va fi votat de ambele camere, acest proiect de lege va fi supus unui referendum organizat de Guvernul României" - a mai precizat preşedintele USR, Remus Negoi. 

"Credem că la sfârşitul anului proiectul va ajunge în parlament. Sper să avem şi sprijinul celorlalţi colegi" a mai anunţat Stelian Ion


UPDATE. 2

Campania debutează oficial mâine la ora 11.00. USR Constanţa va ieşi mâine pe faleza Cazinoului unde va începe efectiv această campanie pentru strângerea de semnături. 

Cei care vor semna documentul vor da următoarele date: numele şi prenumele, domiciliul, seria şi numărul cărţii de identitate şi CNP. 

"Sperăm că cetăţenii vor avea încredere în ceea ce facem cu aceste semnături. Este o răspundere politică" a precizat Stelian Ion.

 

"Din experienţa campaniei elecorale suntem convinşi că cetăţenii nu vor avea o reţinere în semnarea acestei iniţiative. Formatul datelor adunate este cerut de lege" a menţionat preşedintele USR, Remus Negoi.


UPDATE: 1

Î​n cadrul conferinţei de presă de azi, preşedintele USR Remus Negoi a declarat că începând cu 1 aprilie în faţa Casei de Cultură din Constanţa va fi amplasat un cort pentru strângerea de semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion.

Remus Negoi a precizat că targetul pentru Constanţa este de 20.000 - 25.000 de semnături. 

Campania pentru strângerea semnăturilor va dura şase luni, iar cortul USR va fi mutat din faţa Casei de Cultură şi în alte zone ale municipiului Constanţa. 

"Acest proiect trebuie să fie susţinut în mod direct de către cetăţeni" a declarat deputatul Stelian Ion

 

"Proiectul este al cetăţenilor României. Ideea este a USR şi este sprijinit de cetăţeni, el este, în primul rând, al cetăţenilor. Românii vor spune clar că nu îşi doresc penali în funcţii de conducere. Trebuie să adoptăm un model corect şi european. Sau să alegem ca în funcţii de conducere să se afle persoane urmarite penal. Cale de mijloc nu există. Trebuie să decidem ce fel de societate vrem să fim. Să strângem aceste semnături ca să dovedim că nu avem o ţară de hoţi. Considerăm că societatea noastră are o stare de nenormalitate. De aceea trebuie să o schimbăm. Interdicţiile se referă la situaţia în care există condamnaţi penal definitiv. Interdicţia va opera până la reabilitare, amnistie" a mai spus deputatul Stelian Ion. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) critică decizia ministrului Justiţiei

29 Dec 2018 594

Stelian Ion (USR) - „Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»!“

18 Dec 2018 783

USR Constanţa solicită Consiliul Local Municipal să nu aprobe o vânzare directă a unui teren din staţiunea Mamaia (documente)

14 Dec 2018 1204

Deputatul USR Stelian Ion „Alianţa Vestului, noua spaimă a PSD”!

13 Dec 2018 579

Cetățenii pot decide proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei PNL şi USR, detalii ale campaniei „Tu decizi pentru Constanţa!”

12 Dec 2018 472

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion „PSD e un partid de penali. Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este în sprijinul infractorilor“

10 Dec 2018 392

„USR deschide porţile Parlamentului, la doi ani de la alegeri” Oaspeţii lui Stelian Ion, obstrucţionaţi să participe la şedinţa de plen, deşi aveau o cerere oficială aprobată

07 Dec 2018 672

Stelian Ion - „USR va sesiza CCR în legătură cu modificările aduse CPP în Comisia specială pe legile Justiţiei”

06 Dec 2018 602

Uniunea Salvați România deschide porțile Parlamentului pentru cetățeni. Ce mesaj are deputatul Stelian Ion

30 Nov 2018 675

Stelian Ion - „Comisia Iordache a dat din nou undă verde controversatei ordonanţe Toader“

28 Nov 2018 581

Semnal de alarmă în ceea ce privește situația CET Constanța. Parlamentul vrea să interzică debranșările

26 Nov 2018 1322

Stelian Ion (USR) avertizează că Drăghici, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, este trimis în judecată

24 Nov 2018 554

Tu decizi pentru Constanţa! Un proiect al USR şi PNL de promovare la nivelul oraşului a conceptului de buget participativ

23 Nov 2018 803

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)

22 Nov 2018 1542

Cine sunt reprezentantele USR Constanţa în cadrul selecţiei interne a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 2019?

19 Nov 2018 1170