Stiri calde

UPDATE. USR Constanţa strânge semnături pentru modificarea Constituției României (galerie foto)

La sediul Uniunii Salvați România – filiala județeană Constanța are loc astăzi o conferință de presă la care participă deputatul U.S.R. de Constanța - Stelian Ion, președintele filialei județene U.S.R. Constanța - Remus Negoi şi Florin Cocargeanu, membru al Biroului Judeţean al USR Constanţa. 
   
Cu această ocazie va fi detaliată inițiativa cetățenească de modificare a Constituției României – „FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE” - demarată de Uniunea Salvați România, care a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ și a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării." - au precizat reprezentanţii USR Constanţa. 

UPDATE. 3

"După şase luni, listele vor fi depuse la primăriile localităţilor pentru verificare şi avizare. Invităm şi celelate partide să susţina această campanie iniţiată pentru proiectul privind modificarea Constituţiei României," FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”. După ce va ajunge în Parlament şi va fi votat de ambele camere, acest proiect de lege va fi supus unui referendum organizat de Guvernul României" - a mai precizat preşedintele USR, Remus Negoi. 

"Credem că la sfârşitul anului proiectul va ajunge în parlament. Sper să avem şi sprijinul celorlalţi colegi" a mai anunţat Stelian Ion


UPDATE. 2

Campania debutează oficial mâine la ora 11.00. USR Constanţa va ieşi mâine pe faleza Cazinoului unde va începe efectiv această campanie pentru strângerea de semnături. 

Cei care vor semna documentul vor da următoarele date: numele şi prenumele, domiciliul, seria şi numărul cărţii de identitate şi CNP. 

"Sperăm că cetăţenii vor avea încredere în ceea ce facem cu aceste semnături. Este o răspundere politică" a precizat Stelian Ion.

 

"Din experienţa campaniei elecorale suntem convinşi că cetăţenii nu vor avea o reţinere în semnarea acestei iniţiative. Formatul datelor adunate este cerut de lege" a menţionat preşedintele USR, Remus Negoi.


UPDATE: 1

Î​n cadrul conferinţei de presă de azi, preşedintele USR Remus Negoi a declarat că începând cu 1 aprilie în faţa Casei de Cultură din Constanţa va fi amplasat un cort pentru strângerea de semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion.

Remus Negoi a precizat că targetul pentru Constanţa este de 20.000 - 25.000 de semnături. 

Campania pentru strângerea semnăturilor va dura şase luni, iar cortul USR va fi mutat din faţa Casei de Cultură şi în alte zone ale municipiului Constanţa. 

"Acest proiect trebuie să fie susţinut în mod direct de către cetăţeni" a declarat deputatul Stelian Ion

 

"Proiectul este al cetăţenilor României. Ideea este a USR şi este sprijinit de cetăţeni, el este, în primul rând, al cetăţenilor. Românii vor spune clar că nu îşi doresc penali în funcţii de conducere. Trebuie să adoptăm un model corect şi european. Sau să alegem ca în funcţii de conducere să se afle persoane urmarite penal. Cale de mijloc nu există. Trebuie să decidem ce fel de societate vrem să fim. Să strângem aceste semnături ca să dovedim că nu avem o ţară de hoţi. Considerăm că societatea noastră are o stare de nenormalitate. De aceea trebuie să o schimbăm. Interdicţiile se referă la situaţia în care există condamnaţi penal definitiv. Interdicţia va opera până la reabilitare, amnistie" a mai spus deputatul Stelian Ion. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Politicienii cer administrației locale să salveze această clădire Primăria Constanța a autorizat demolarea vilei Dalas, cumpărată de un om de afaceri controversat

19 Apr 2019 1129

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 558

Deputatul Stelian Ion se alătură Asociației Elevilor din Constanța şi cere retragere OUG care elimină acordarea facilităţilor de transport

02 Apr 2019 761

USR Constanța solicită Primăriei deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor, pentru practicarea activităților sportive de către copii (document)

01 Apr 2019 382

USR a elaborat un proiect de lege. Votul electronic, în dezbatere la Constanţa

01 Apr 2019 448

Senatoarea Ramona Dinu (USR) - „Autonomia universitară, sub bocancii PSD!”

01 Apr 2019 508

Registrul spațiilor verzi trebuia finalizat din decembrie 2009 Deputatul Stelian Ion (USR) - „Tupeul primarului Făgădău nu are margini!”

26 Mar 2019 557

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 519

Sondaj de opinie USR-PLUS, favoriţi în competiţia europarlamentarelor printre constănţeni

18 Mar 2019 449

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS susţin alegerea primarilor din două tururi de scrutin

18 Mar 2019 671

Dacian Cioloş „Voi candida şi pentru Parlamentul României”!

17 Mar 2019 353

Deputatul Robert Turcescu, despre „omul nou”, promovat de Alianţa 2020!

17 Mar 2019 454

USR - PLUS, în turneu electoral prin ţară Copreşedinţii Cioloş şi Barna vin la Constanţa

14 Mar 2019 585

Constanța. Protest al locatarilor unui bloc din cartierul Tomis Nord. Oamenii sunt deranjați de un proiect imobiliar (galerie foto)

07 Mar 2019 2795

Primăria Constanţa, absorbţie de fonduri europene aproape de zero, în 2018!

02 Mar 2019 870