USTDA extinde “Global Procurement Initiative” în România

 
Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA (USTDA) a semnat un memorandum de înţelegere cu Cancelaria Prim-ministrului, creând un nou parteneriat în cadrul „Global Procurement Initiative: Understanding Best Value – GPI” (Iniţiativa Globală privind Achiziţiile Publice: identificarea celei mai bune valori). Conform memorandumului, USTDA va învăţa peste 50 de reprezentanţi ai instituţiilor româneşti cum să obţină cea mai bună valoare şi cum să includă o analiză a costurilor ciclului de viaţă în procedurile de achiziţii publice. Pregătirea se va desfăşura în cadrul unui seminar de trei zile cu profesori ai programului „Dreptul achiziţiilor publice” al Facultăţii de Drept din cadrul George Washington University.
 
Ceremonia de semnare a fost prezidată de Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici. În subordinea ministerului condus de el se află nou-înfiinţata Agenţie Naţională pentru Achiziţii Publice. Seminarul GPI va susţine obiectivele Guvernului României de a creşte capacitatea de acţiune a personalului responsabil de achiziţii şi de a demonstra rezultate pozitive în procesul de achiziţii publice. Parteneriatul USTDA cu România se adaugă eforturilor agenţiei de a asigura condiţii egale pentru companiile americane care participă la licitaţiile publice internaţionale. 
 
Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA ajută companiile să creeze locuri de muncă prin exportul de produse şi servicii americane pentru proiecte de dezvoltare prioritare în ţările cu o economie emergentă. USTDA stabileşte legătura între companiile americane şi oportunităţile de export prin finanţarea de activităţi de planificare de proiecte, proiecte pilot şi organizarea de vizite de documentare în SUA, creând în acelaşi timp infrastructură durabilă şi creştere economică în ţările partenere.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a dezvolta primul reactor modular mic

24 May 2022 1177

Nuclearelectrica şi NuScale anunţă amplasamentul primului reactor modular mic (SMR) în ţara noastră

23 May 2022 1241

Finanțare americană nerambursabilă de peste 1,2 milioane de dolari pentru Nuclearelectrica. La ce vor fi folosiți banii de către compania românească

14 Jan 2021 1251

Nuclearelectrica și US-TDA parteneriat privind acordarea unui grant neramburasbil uriaș. Iată pentru ce

14 Jan 2021 3088

Ambasada SUA Guvernul american sprijină proiectul de micro-reţea inteligentă al Universităţii Politehnica

20 Apr 2016 2112

Știripesurse.ro Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare sporește susținerea securității energetice în România

24 Sep 2015 1561