Valeriu Zgonea-„ Nu poți pur și simplu confisca și da spre adopție copiii unei familii”

 
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a scris astăzi pe pagina personală de Facebook faptul că a fost impresionat de cazul Bodnariu.
 
De asemenea, el susține că va folosi canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei.
 
„De foarte multe ori, mai ales în preajma Sărbătorilor, umplem internetul cu urări pentru prieteni, amici sau cunoștințe. Sunt frumoase și generale, realitatea e însă de multe ori concretă și doare. M-a impresionat cazul familiei Bodnariu din Norvegia, situația părinților și mai ales a copiilor. Am văzut ce a comunicat MAE, faptul că monitorizează cazul, dar cred că rolul nostru, ca și oameni politici, e sa dăm un semnal în plus, unul ferm, în favoarea semenilor noștri. (...) Voi folosi, în consecință, canalele diplomației parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei. Nu poți pur și simplu confisca și da spre adopție copiii unei familii, așa ceva nu se face. Poate fi într-adevăr utilă o anchetă socială: sigur că important este, în primul rând, ca acești copii să fie bine, dar România are autorități competente în acest sens, care pot fi de folos”, a fost mesajul transmis de Valeriu Zgonea pe pagina sa de socializare.
 
Acesta a mai subliniat ideea conform căreia situația familiei ar trebui clarificată în cooperare cu autoritățile române cu expertiză în domeniu, nu doar decisă de autorități străine.
 
„România a trecut deja prin situația adopțiilor în anii ?90 și parțial anii 2000, nu ne mai permitem greșeli, fiecare copil trebuie să conteze pentru români și România. Copiii familiei Bodnariu merită sărbători fericite, în cadrul unei familii care să îi iubească! Dacă îmi doresc ceva de Sărbători, e să existe mai puține drame în familiile de români, din România și din străinătate: merităm să avem familii fericite și trebuie să lucrăm cu toții pentru acest scop, cu tot sufletul!”, a completat președintele Camerei Deputaților.
 
Ieri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că monitorizează cu atenție situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluați de către autoritățile de protecție a copilului din Norvegia.
 


Sursa foto: Facebook - Valeriu Zgonea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creditorii RADIONAV SA, convocați în adunare de lichidator judiciar A&A Consultants SPRL! Iată care va fi ordinea de zi

07 Jan 2024 845

Insolvențe Constanța ANCOM (prezidată de Valeriu Zgonea, fost lider PSD), este interesată să cumpere bunurile RADIONAV SA!

26 Dec 2023 1528

Nașul de cununie al deputatei PSD, Cristina Dumitrache, ales preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

09 May 2023 1865

Averea și interesele Cristinei Dumitrache, deputatul constănțean aflat la al patrulea mandat (DOCUMENTE)

18 Aug 2022 3528

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2645

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea achitat pentru trafic de influenţă. Decizia instanței, definitivă

11 Feb 2022 1565

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, trei ani de închisoare cu executare (minută)

03 Feb 2020 2000

Liviu Dragnea, de la penitenciar, la tribunal. În ce dosar este audiat ca martor fostul preşedinte PSD

12 Sep 2019 1916

Liviu Dragnea își însoară, azi, fiul, la Palatul Snagov. Meniu, exclusivist pentru invitați

26 Aug 2018 4471

Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, trimis în judecată de procurorii DNA

03 Jan 2018 2429

Unul dintre suspecţii din dosarul în care Valeriu Zgonea este cercetat de procurorii DNA şi-a recunoscut faptele

27 Dec 2017 1940

Valeriu Ștefan Zgonea, pus sub control judiciar de procurorii DNA

15 Feb 2017 2260

Valeriu Zgonea la DNA

15 Feb 2017 2050

Azi, Curtea Constituţională discută sesizările lui Valeriu Zgonea. Detalii

28 Jun 2016 2195

Judecătorii de la CCR vor fi nevoiți să rezolve astăzi neclaritățile din Camera Deputaţilor

21 Jun 2016 1910