Vântul a făcut ravagii în Capitală! În Suceava se circulă în condiții de iarnă!


Vântul puternic a făcut ravagii în Capitală, dărâmând mai mulți copaci, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București intervenind până acum în 37 de cazuri pentru îndepărtarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic, alte 41 de intervenții fiind în desfășurare.
„De la ora 8.00 până la 10.30, au fost gestionate 37 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcții de pe fațadele blocurilor, respectiv a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere“, informează ISU București-Ilfov.
Potrivit sursei citate, în prezent sunt în desfășurare 41 de intervenții, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care continuă să fie primite.
„Resursele angrenate în acest moment în operațiunile de intervenție pot gestiona situația, dar, dacă situația meteorologică se va înrăutăți, se poate dispune suplimentarea efectivelor, cu pompieri din turele libere sau cu echipe din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani“, precizează ISU. Echipajele ISU București - Ilfov au intervenit pe străzile Drumul Găzarului, Dunăvăț, Baba Novac, Mihai Bravu, Plevna, Teiul Doamnei, Lotrioara.

De asemenea, circulația rutieră în zona de munte a județului Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată din cauza zăpezii, iar în zona de responsabilitate a Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc se acționează cu 11 utilaje de deszăpezire, a declarat pentru Agerpres, duminică, prefectul județului Suceava.
El a spus că autovehiculele mari au avut dificultăți, din cursul dimineții, pe tronsonul Vatra Dornei - Mestecăniș, TIR-urile circulând cu viteză mică, iar în jurul orei 07.30 s-a luat decizia ca traficul greu să fie oprit pentru o jumătate de oră, astfel încât utilajele de deszăpezire să poată interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe șosea.
Aceeași decizie s-a luat și pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc - Pasul Mestecăniș.
Potrivit prefectului, nu s-au semnalat probleme deosebite în urma ninsorii căzute în ultimele ore, iar autovehiculele grele erau echipate corespunzător.
Prefectura a precizat că s-a dispus și suplimentarea numărului de utilaje de deszăpezire care acționează în zonă.
Județul Suceava se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol până la ora 18.00 și de cod galben până duminică seara la ora 20.00.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 813

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 808

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2258

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 276

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 394

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1711

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1281

UPDATE Incendiu în podul unei case din Pecineaga, județul Constanța. Un coș de fum a ars

14 Apr 2024 609

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1144

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 682

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 738

UPDATE. Constanța Accident anunțat prin apel tip eCall la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1297

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 887

Știri Constanța azi UPDATE. Un taxi s-a răsturnat pe podul de la Medgidia! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1519

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 920