Vasul amiral al Poliţiei de Frontieră s-a întors de la Black Sea Hawk

nava_fronteira.jpgNava amiral a Poliţiei de Frontieră Române „Ştefan cel Mare“, nava maritimă de supraveghere MAI 1105, a participat în perioada 05.07- 07.07.2011 la exerciţiul internaţional „Black Sea Hawk 2011“ desfăşurat la Novorossiysk - Federaţia Rusă, informează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa.

La activitate au participat şase nave ale structurilor de frontieră din Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia şi România, un avion de patrulare şi două elicoptere din Rusia, precum şi mijloce navale specializate aparţinând Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse. Desfăşurarea exerciţiului a constat în două stagii de activităţi comune distincte. Primul stagiu a permis desfăşurarea de exerciţii în sistem integrat pe linie de comunicaţii şi în schimbul de informaţii între forţele participante în domenii operative de interes comun, specifice procedurilor de lucru utilizate în cadrul Forumului de Cooperare la Marea Neagră. Stagiul al doilea s-a concretizat în activităţi practice comune de descoperire, interceptare, control, reţinere şi însoţire pentru verificări a două nave suspecte de activităţi ilegale, de contrabandă şi migraţie ilegală şi respectiv contrabandă cu produse petroliere. Activităţile de control amănunţit la bordul navelor suspecte s-au executat de echipe comune de abordaj şi control alcătuite din personal specializat aparţinând statelor participante. Acest lucru a permis schimbul de date şi informaţii privind procedurile de acţiune, procedeele folosite în diferite momente ale exerciţiului şi modul de aplicare concret la situaţia reală. La finalul stagiului al doilea s-a organizat o ultimă activitate la care navele participante, sprijinite de mijloace navale specializate pentru situaţii de ugenţă, au acţionat la stingerea unui incendiu şi salvarea echipajului la una din navele suspecte. Exerciţiul a constituit o premieră absolută, condiţiile de desfăşurare şi atmosfera fiind foarte apropiate de situaţia unei acţiuni reale, conform relatărilor reprezentanţilor mass-media prezenţi la activitate. Rezultatele exerciţiului au fost apreciate de către toţi reprezentanţii statelor participante, cu accent deosebit pe modul de cooperare interinstituţională. De comun acord, s-a stabilit să se continue cu organizarea şi desfăşurarea de exerciţii similare deoarece lucrul în echipă şi cooperarea internaţională întăreşte securitatea în zonă şi serveşte intereselor ţărilor riverane Mării Negre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 287

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 241

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 247

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 234

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 685

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 414

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 391

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 372

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 461

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 451

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 492

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 498

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 691

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 347

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 395