Stiri calde

„Venim și blocăm toată Piața Victoriei“. Protest de amploare în Piața Victoriei din București după adoptarea modificărilor la codul penal

Un protest de amploare a fost anunțat pentru această seară de la ora 20.00, în Piața Victoriei.

Evenimentul a fost anunțat de mai multe pagini de Facebook și îndeamnă la insubordonare civică și la blocarea Pieței Victoriei, după votul final acordat modificărilor Codului Penal.
 

”Venim și blocăm toată Piața Victoriei cu mașini, motociclete și biciclete deoarece astăzi 4 iulie Codul Penal a fost adoptat!Modificările la Codul Penal au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, cu 167 de voturi "pentru", în condițiile în care erau necesare 165 de voturi. PNL, USR și PMP au fost împotrivă! UDMR s-a abținut! Grupul parlamentar al minorităților naționale au votat pentru! PSD și ALDE au votat pentru! Legea va fi spusă controlului de constituționalitate și apoi va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Pentru informare, acest protest nu este un protest cu violență, ci este un protest cu fermitate!”, precizează mesajul postat pe Facebook de Rezistenții din Piața Victoriei și alte două grupuri.

 
Un protest similar a fost anunțat pe pagina de Facebook Corupția Ucide.
 

”Depinde și de noi. Nu s-a terminat. Hai în stradă!
 
Hai în stradă! Hai să spunem Președintelui să nu își abandoneze rolul constituțional. Hai să spunem partidelor de opoziție să nu renunțe la luptă. Hai să spunem Curții Constituționale să își respecte menirea. Hai să spunem aliaților noștri din UE și NATO să continue să ne ajute. Hai să spunem magistraților că nu sunt singuri. Putem spune asta prin prezența noastră, putem contribui la stoparea acestor modificări odioase aduse codurilor penale. Depinde și de noi.
 
167 de slugi ai câtorva infractori au decis astăzi ca România să devină un cuib de hoți și de mafioți, o țară în care oamenii mor din cauza corupției, în care cetățenii sunt furați și umiliți prin abuzul de putere al politicienilor. Totuși, încă nu s-a terminat. La peste 1 an și jumătate de la începutul ofensivei împotriva justiției nimic nu s-a schimbat încă în legislația penală. La mai bine de 6 luni de la adoptarea legilor justiției, acestea nu au intrat în vigoare și au fost îmbunătățite substanțial față de forma inițială. Între timp, Dragnea a fost condamnat în primă instanță, iar sistemul de justiție a arătat că nu a renunțat la independență. Hai să cerem instituțiilor independente ale statului să nu renunțe, hai să le spunem că suntem alături de ei, că nu sunt singuri”, precizează anunțul postat pe pagina Corupția Ucide. 

 Sursa foto: Facebook/Rezistenții din Piața Victoriei
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cambela Prod construieşte nestingherită pe bulevardul Lăpuşneanu „Verde Urban“ acuză Disciplina în Construcţii şi ISC că asistă în mod pasiv la abuzuri

24 Apr 2019 545

Protestatari care participă la acțiunea din Piața Victoriei, sancționați de jandarmi

17 Apr 2019 465

Protest al transportatorilor în Piața Victoriei din București. Ce revendicări au manifestanții (galerie foto)

17 Apr 2019 402

Taximetrişti din Constanţa în marş către Bucureşti. Protest împotriva ordonanţei pentru transportul alternativ gen Uber si Bolt (galerie foto)

17 Apr 2019 1513

Protest al magistraţilor la Constanţa, în semn de solidaritate cu cei de la Bruxelles

04 Apr 2019 509

„Pericol iminent de OUG coduri penale! Ieșim în stradă!". Protest în Piața Victoriei din București împtriva Guvernului (video)

03 Apr 2019 615

Proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Ce personalităţi au fost văzute la protest. Ce se scandează. Participă şi protestatari de la Constanţa

30 Mar 2019 791

Editorial Când e cool să murim pentru o justiţie curată

30 Mar 2019 613

Preambul la protestul de la Bruxelles ITF România și reprezentanții Federației Europene a Transportatorilor din România atrag atenţia europarlamentarilor (galerie foto)

22 Mar 2019 409

Transportatorii reiau protestele de stradă. Mii de autovehicule participă la protestul din 21 martie

19 Mar 2019 404

Editorial Unde duce campania #şîeu? PSD a anunţat în ziua protestului demararea proiectului Autostrăzii Moldovei

16 Mar 2019 675

România vrea autostrăzi! Constănțenii s-au alăturat campaniei #sieu (video)

15 Mar 2019 761

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, va participa la protestul "România vrea autostrăzi #şîeu"

15 Mar 2019 359

Protestatarii #şîeu susținuți de președintele României. Ce a declarat Klaus Iohannis

15 Mar 2019 338

Atenționare de călătorie în Franța. Vor fin perturbări ale activității în domeniile vamal și transporturi

14 Mar 2019 299