UPDATE Vezi care sunt principalele evenimente de Ziua Marinei și cine participă la ele

ziua_marineifoto.jpg

UPDATE 11.33

Un militar care a participat la exercițiul „Forțele Navale Române 2012“, din cadrul Zilei Marinei a fost rănit la picior. Soldatul a fost preluat de un echipaj de medici.

Cauza producerii accidentului a fost faptul că un îtăritor de recul s-a desprins de la locul lui, iar schijele i-au sărit militarului în picior.

Potrivit medicilor de pe ambulanță, rana este superficială și se situează la nivelul membrului inferior stâng. Soldatul este conștient și cooperant, dar a fost transportat către secția de chirurgie a unui spital din Constanța. Militarul face parte din batalionul de Infanterie Marină.

UPDATE 11.26

În urmă cu câteva minute au avut loc exerciţii pentru combaterea pirateriei navale. La ele au luat parte şi trei şalupe americane. În paralel, pe faleza din Constanţa au avut loc jocuri marinăreşti.

UPDATE 11.12

 În urmă cu doar câteva minute a avut loc lansarea pe mare, dintr-un elicopter a unor scafandri din Forţele Speciale. Rolul acestora este de a simula neutralizarea scafandrilor inamici. Scafandrii inamici au fost lansaţi dintr-un al doilea elicopter.

UPDATE 11.07

În aceste momente, în cadrul exerciţiului demonstrativ „Forţele Navale Române 2012“ are loc respingerea atacurilor aviaţiei inamice, concomitent cu realizarea măsurilor de protecţie anti-racheta.

UPDATE 10.58

A fost trasă o salvă de tun pentru a marca startul ambarcaţiunilor de tip „10+1“.

UPDATE 10.47

Urmează semnalul de deschidere al exerciţiului demonstrativ „Forţele Navale Române 2012“. Ca în fiecare an, Zeul Neptun este aşteptat să sosesască la bordul navei Luceafărul.

Un ansamblu de fete, îmbrăcate în port popular cântă în acest moment la tulnice.

UPDATE 10.23

Urmează oficierea serviciului religios şi lansarea ancorelor la apă.

UPDATE 10.19

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu vorbeşte acum despre importanţa sărbătorii de astăzi. Ziua Marinei s-a sărbătorit pentru prima dată acum 110 ani, la Constanţa. Ministrul aduce un omagiu celor care şi-au sacrificat viaţa pe mare.

UPDATE 10.14

În aceste momente se citeşte ordiul comun al Ministerului Apărării Naţionale, al Ministerului Transporturilor şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor, privind sărbătorirea Zilei Marinei. Pe faleză sunt prezente câteva mii de persoane.

UPDATE 10.06

Viceamiralul Aurel Popa, şeful Statului Major al Forţelor Navale Române ţine un discurs despre semnificaţia Zilei Marinei.

UPDATE 10.03

În aceste momente are loc intonarea Imnului României şi ridicarea Marelui Pavoaz. Se trag salve de tun în cinstea evenimentului.

UPDATE 09.56

Ministrul Apărării naţionale Corneliu Dobriţoiu a sosit pe faleză, unde i s-a prezentat onorul. În paralel au loc pregătirile pentru ridicarea Pavilionului, a Jacului şi a Marelui Pavoaz.

UPDATE 09.50

În cadrul evenimentelor organizate astăzi, de Ziua Marinei, pe faleza din faţa Comandamentului Floteri au sosit secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Gheorghe Albu, consulul Republicii Populare Chineze, Su Yanwen, muftiul cultuli musulman din România, Muurat Iusuf, precum şi preşedintele CCINA Constanţa, Mihai Daraban. De asemenea, europarlamentarul Ramona Manescu participă alături de şoţ la eveniment.

Senatorul Nicolae Moga, Directorul Autoritatii Navale Romane, Constantin Matei, Deputatul George Dragomir şi fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu sunt aşteptaţi de asemenea să participe.

Irinel Columbeanu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Raducu Valentin Preda participă și ei la eveniment.

La exerciţiul demonstrativ „Forţele Navale Române“ este aşteptat Ministrul Apărării naţionale Corneliu Dobriţoiu. 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 523

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 504

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 517

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 728

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 548

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 654

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 774

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3404

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14148

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 934

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 937