Vezi reacția Monicăi Macovei cu privire la marșul pentru unirea României cu Republica Moldova

Candidatul independent la prezidentiale Monica Macovei îi susține pe romanii din Republica Moldova, care au participat astăzi la un mars pentru unirea tarii cu Romania.

"Marsul de 'Solidaritate cu Basarabia' este unul din acei pasi care pot da roade in istoria noastra. Nu sunt in Bucuresti astazi, ci in Timisoara. Gandurile mele sunt insa alaturi de cei cu care avem aceeasi limba, istorie si cultura. Suntem romani si de o parte si de alta a Prutului.

(...) Le spun celor de peste Prut ceea ce le spun si romanilor de dincoace de Prut: prin venele noastre nu curge gaz rusesc, ci sange de romani, si nu ne vindem libertatea pe gaz. O sa rezistam impreuna si vom ramane liberi", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Candidatul la prezidentiale a precizat ca va fi avocatul basarabenilor "pentru a fi impreuna in familia Uniunii Europene".

"Cand circumstantele internationale ne vor fi favorabile, vom indeplini unirea pe care trebuia sa o facem in 1990 si care nu s-a facut, pentru ca tradatorul de neam si comunistul Iliescu a spus 'nu', ascultand de Moscova, si nu de romani", a declarat europarlamentarul.


Aceasta spune ca, in ultimii ani a facut tot ce a putut pentru a-i aduce pe romanii din Republica Moldova cat mai aproape de Romania.

"Din 2009 pana in 2014 am fost presedinta Comitetului de Cooperare UE - Republica Moldova. Am fost de zeci de ori la Chisinau si la Tiraspol. Sunt in contact cu directorii si profesorii din cele 8 scoli din regiunea separatista Transnistria, unde se mai preda limba romana cu grafie latina. I-am sprijinit cu ce aveau nevoie pentru scoli si elevi.

Una din reusite, la care tin foarte mult si sentimental, a fost contributia la eliminarea vizelor cetatenilor Republicii Moldova pentru a calatori in Uniunea Europeana. Am fost singurul om politic din Romania care a mers cu 'avionul fara vize' pe 28 aprilie 2014, prima zi fara vize pentru Republica Moldova, in zborul simbolic organizat de guvernul de la Chisinau. A fost emotionant, pentru ca in avion erau inclusiv copii care nu isi vazusera parintii de ani de zile, deoarece acestia lucrau in tari ale Uniunii", a mai afirmat Monica Macovei.


Aproximativ 3.000 de persoane au participat, duminica dupa-amiaza, in Capitala, la un mars de sustinere a unirii Romaniei cu Republica Moldova. Printre participanti s-au numarat multi tineri si multi cetateni moldoveni.

sursă: ziare.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 489

„Mișcare surpriză“ în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată cu suspendare, la Mangalia!

17 Apr 2024 900

Ce obligații i-a stabilit Judecătoria Mangalia Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției – închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunităţii (MINUTĂ)

12 Apr 2024 595

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 726

VIDEO Judecătoria Mangalia amână pentru luna mai latura civilă a accidentului Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

09 Apr 2024 454

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 525

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 909

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 876

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, și-a recunoscut vinovăția în cazul accidentului de pe DN39 Constanța-Mangalia. Instanța a rămas în pronunțare (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 1430

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 855

UPDATE Accident pe DN 39 Monica Macovei, fost ministru al Justiției, inculpat la Mangalia! Azi, primul termen (DOCUMENT) (VIDEO)

16 Jan 2024 1164

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1005

Fost ministru al Justiției, inculpat la Constanța Monica Macovei trimis în judecată, la Mangalia! Începe procesul (DOCUMENT)

23 Nov 2023 2033

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 826

Accident pe DN 39 Judecătoria Mangalia va judeca dosarul Monicăi Macovei, fostul ministru al Justiției! RECHIZITORIU

08 Oct 2023 1075