Vezi starea în care se află cei doi români răniți în urma tragediei rutiere din Italia

În continuarea demersurilor de urgenţă iniţiate de ambasada României la Roma, în urma tragicului eveniment rutier survenit în dimineaţa acestei zile pe autostrada A1, în apropiere de Roma, în care șase români și-au pierdut viața, MAE transmite următoarele:
„Prima echipă consulară a identificat spitalul unde se află unul dintre cei doi cetăţeni români, care este rănit grav. Conform informaţiilor transmise de medicii curanţi, acesta se află în sala de operaţie, fiind supus unor intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra şanselor de supravieţuire. Echipa consulară  rămâne în contact cu reprezentanţii spitalului în care se află internat cetăţeanul român.
O a doua echipă consulară s-a deplasat la cel de-al doilea spital unde se află celălalt cetăţean român rănit, şoferul autovehiculului. Acesta are fracturi multiple şi i se acordă îngrijiri medicale. Din cauza şocului produs, şoferul nu a putut oferi, deocamdată, elemente suplimentare asupra producerii accidentului.
În paralel cu demersurile iniţiate, Ambasada României la Roma menţine legătura cu poliţia italiană care gestionează cazul şi, totodată, cu autorităţile judiciare italiene, pentru actualizarea informaţiilor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară familiilor victimelor.”

Amintim că accidentul a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, sâmbătă dimineața.  În accident au fost implicate două mașini. Într-una dintre mașini, un microbuz, se aflau nouă cetățeni români, 5 adulţi au murit pe loc, un minor a decedat  la spitalul din Tivoli, iar alte două persoane au fost rănite, fiind transportate la două spitale diferite, așa cum am menționat anterior.
În celalalt autovehicul, tot de tip microbuz, se aflau 6 persoane, posibil cetăţeni marocani.

sursă foto: romaniatv

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Altă tragedie rutieră cu români Un tânăr şi două minore, morţi, în Italia

22 Sep 2014 2080