Stiri calde

Viceprim-ministrul Ana Birchall, la a 3-a ediție a Summit-ului de la Salonic, dedicat perspectivelor europene

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în perioada 15-16 noiembrie a.c., la a 3-a ediție a Summit-ului de la Salonic, dedicat perspectivelor europene, conectivității, dezvoltării industriale și cooperării în Balcanii de Vest, organizat sub egida Președinției Republicii Elene. La Summit au participat prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabić, precum și înalți oficiali europeni, lideri politici, diplomați, reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune.

Potrivit Guvernului României, Ana Birchall a participat la două dintre sesiunile Summit-ului – ”Cooperarea regională ca parte a integrării europene” și ”Securitatea energetică în regiune”  – , în cadrul cărora a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.

”Cooperarea regională, ca vector al consolidării relațiilor de bună vecinătate, consolidarea încrederii, stabilitatea și securitatea în Europa de Sud-Est sunt realități concrete care au fost posibile datorită importanței pe care țările noastre o acordă dialogului regional. Interesul nostru comun este acela de a transforma această zonă într-un loc prosper și sigur, în beneficiul cetățenilor săi, prin proiecte concrete de interconectare a rețelelor de transport și de energie”, a subliniat Ana Birchall în mesajul transmis din partea premierului Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește prioritățile Guvernului Dăncilă în regiunea Balcanilor de Vest, Ana Birchall a reiterat angajamentul României privind procesul de extindere al Uniunii Europene. ”România își menține angajamentul față de proiectul european și față procesul de extindere al UE. Salutăm faptul că extinderea a reprezentat un obiectiv important pe agenda celor două președinții consecutive ale Consiliului UE – bulgară și austriacă. România va asigura continuitatea acestui proces și îi va acorda o atenție deosebită pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE”, a declarat vicepremierul român.


Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, în marja Summit-ului, și o serie de întrevederi cu înalți oficiali prezenți la reuniunea de la Salonic, respectiv cu prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, cu prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, cu prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabić, cu guvernatorul Regiunii Macedoniei Centrale,  Apostolos Tzitzicostas, cu primarul orașului Salonic, Yannis Boutaris, cu Vassili Apostolopoulos, director executiv al Athens Medical Group, cu Nontas Ohonos, directorul executiv și fondatorul Best Food Production, precum și cu ambasadorul SUA în Republica Elenă, E.S. Geoffrey R. Pyatt. În cadrul întrevederilor au fost discutate oportunitățile cooperării în Balcanilor de Vest și aprofundarea relațiilor economice între țările din regiune, în contextul în care România va deține Președinția rotativă a Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. 

Sursa foto: Facebook/Ana Birchall

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ana Birchall, numită viceprim-ministru interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, prin decret semnat de președinte

11 Jun 2019 388

Noii miniștri au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni

10 Jun 2019 367

Ce a declarat ministrul Ana Birchall despre sinuciderea bărbatului suspectat că a ucis un polițist în misiune

10 Jun 2019 644

Președintele Iohannis a semnat decretele de numire în funcție pentru trei miniștri

07 Jun 2019 757

Miniștrii Justiției și Finanțelor au ajuns la un acord cu sindicaliștii din penitenciare

22 May 2019 471

Ministrul Justiției, Ana Birchall „Procedura de extrădare a lui Ştefan Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Republica Madagascar”

14 May 2019 643

Fotografie inedită a ministrului interimar al Justiției, Ana Birchall. Cu cine s-a fotografiat ministrul

13 May 2019 525

UPDATE. Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, poate fi extrădat din Madagascar. Ce a declarat ministrul Ana Birchall

13 May 2019 3418

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall „Vom începe în regim de urgenţă demersurile şi procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre”

10 May 2019 859

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, despre delegarea lui Bogdan Licu la şefia PÎCCJ. „Are temei legal”

06 May 2019 317

Ana Birchall ”Crearea unei Europe mai unite și mai coezive reprezintă obiectivul principal al exercitării Președinției Consiliului UE de către România” (galerie foto)

21 Jan 2019 357

Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Mexicului (galerie foto)

02 Dec 2018 517

Viceprim-ministrul Ana Birchall, în vizită de lucru în Washington DC. A avut o întrevedere cu asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA

30 Nov 2018 426

Viceprim-ministrul Ana Birchall, la recepția oferită de Ambasada României la Washington, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri

29 Nov 2018 406

Guvernele PSD au rulat șase vicepremieri și peste 60 de miniștri Constănțenii care au ocupat portofolii în cabinetele Grindeanu și Tudose

26 Nov 2018 1142