Stiri calde

Viceprim-ministrul Ana Birchall, la a 3-a ediție a Summit-ului de la Salonic, dedicat perspectivelor europene

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în perioada 15-16 noiembrie a.c., la a 3-a ediție a Summit-ului de la Salonic, dedicat perspectivelor europene, conectivității, dezvoltării industriale și cooperării în Balcanii de Vest, organizat sub egida Președinției Republicii Elene. La Summit au participat prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabić, precum și înalți oficiali europeni, lideri politici, diplomați, reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune.

Potrivit Guvernului României, Ana Birchall a participat la două dintre sesiunile Summit-ului – ”Cooperarea regională ca parte a integrării europene” și ”Securitatea energetică în regiune”  – , în cadrul cărora a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.

”Cooperarea regională, ca vector al consolidării relațiilor de bună vecinătate, consolidarea încrederii, stabilitatea și securitatea în Europa de Sud-Est sunt realități concrete care au fost posibile datorită importanței pe care țările noastre o acordă dialogului regional. Interesul nostru comun este acela de a transforma această zonă într-un loc prosper și sigur, în beneficiul cetățenilor săi, prin proiecte concrete de interconectare a rețelelor de transport și de energie”, a subliniat Ana Birchall în mesajul transmis din partea premierului Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește prioritățile Guvernului Dăncilă în regiunea Balcanilor de Vest, Ana Birchall a reiterat angajamentul României privind procesul de extindere al Uniunii Europene. ”România își menține angajamentul față de proiectul european și față procesul de extindere al UE. Salutăm faptul că extinderea a reprezentat un obiectiv important pe agenda celor două președinții consecutive ale Consiliului UE – bulgară și austriacă. România va asigura continuitatea acestui proces și îi va acorda o atenție deosebită pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului UE”, a declarat vicepremierul român.


Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, în marja Summit-ului, și o serie de întrevederi cu înalți oficiali prezenți la reuniunea de la Salonic, respectiv cu prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, cu prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, cu prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabić, cu guvernatorul Regiunii Macedoniei Centrale,  Apostolos Tzitzicostas, cu primarul orașului Salonic, Yannis Boutaris, cu Vassili Apostolopoulos, director executiv al Athens Medical Group, cu Nontas Ohonos, directorul executiv și fondatorul Best Food Production, precum și cu ambasadorul SUA în Republica Elenă, E.S. Geoffrey R. Pyatt. În cadrul întrevederilor au fost discutate oportunitățile cooperării în Balcanilor de Vest și aprofundarea relațiilor economice între țările din regiune, în contextul în care România va deține Președinția rotativă a Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. 

Sursa foto: Facebook/Ana Birchall

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ana Birchall ”Crearea unei Europe mai unite și mai coezive reprezintă obiectivul principal al exercitării Președinției Consiliului UE de către România” (galerie foto)

21 Jan 2019 311

Ana Birchall a reprezentat România la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte al Mexicului (galerie foto)

02 Dec 2018 429

Viceprim-ministrul Ana Birchall, în vizită de lucru în Washington DC. A avut o întrevedere cu asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA

30 Nov 2018 350

Viceprim-ministrul Ana Birchall, la recepția oferită de Ambasada României la Washington, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri

29 Nov 2018 370

Guvernele PSD au rulat șase vicepremieri și peste 60 de miniștri Constănțenii care au ocupat portofolii în cabinetele Grindeanu și Tudose

26 Nov 2018 1066

Guvernul României susține inițiativele UNICEF în România, pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor (galerie foto)

20 Nov 2018 335

Ana Birchall “România și Italia au o relație excelentă, clădită pe două decenii de Parteneriat Strategic” (galerie foto)

23 Oct 2018 345

Ana Birchall - "Republica Moldova poate conta pe sprijinul României pentru integrarea europeană și euro-atlantică"

08 Oct 2018 320

Referendum familie. Ana Birchall A vota înseamnă implicare în "viaţa cetăţii"

06 Oct 2018 433

Teodor Meleșcanu prezent la dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

24 Sep 2018 373

Vicepremierul Ana Birchall, în vizită de lucru în SUA. Ce subiecte au fost dezbătute

24 Sep 2018 381

Producătorii de film, încurajați să realizeze co-producții prin schema de ajutor de la stat

21 Jul 2018 519

Navă militară franceză în Portul Constanţa. Cum se numeşte şi cine i-a anunţat sosirea. Cu ce ocazie vine bastimentul francez de comandă

11 Jul 2018 1751

Vicepremierul Ana Birchall, în vizită de lucru în SUA. Ce întrevederi a avut și ce subiecte au fost dezbătute

18 Apr 2018 714

Decizie a premierului Viorica Dăncilă. A fost înființat comitetul interministerial pentru implementarea Parteneriatuli Strategic cu SUA

13 Mar 2018 453