Victor Adrian Prodan a demisionat din SIF Muntenia

Într-un raport transmis Bursei de valori Bucureşti, reprezentanţii societăţii SIF Muntenia informează că Victor Adrian Prodan şi-a dat demisia, astăzi, din funcţia de membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia SA.

Amintim că, la data de 8 decembrie, la SIF Banat Crișana și SIF Muntenia au avut loc percheziţii ale procurorilor. Cele două societăţi au fost suspendate de la bursă şi au fost administrate în ultimul an de un grup de afaceriști, avocați și de rudele acestora – rețea investigată pentru delapidare și manipularea pieței bursiere.

În dosar a fost acuzat inclusiv președintele SIF Banat Crișana, Dragoș Bîlteanu, după percheziții și audieri maraton ale Direcției pentru Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorismului (DIICOT). Prejudiciul estimat de procurori în acest caz ar fi de peste 50 de milioane de lei, bani care ar fi fost sifonați către firme ale grupării Bîlteanu și ale avocaților săi
 
Victor Adrian Prodan şi Nicolae Mergeani , avocați ai lui Viorel Hrebenciuc și consultanți ai lui Bîlteanu.  Cei doi au fost puși sub acuzare și în dosarul retrocedărilor în care este arestat atât liderul PSD, cât și fiul său Andrei Hrebenciuc. O firmă a avocaților a fost implicată într-o tranzacție dintre SIF Banat Crișana și o companie turistică înființată de cuplul Bîlteanu – El Lakis, companie în care SIF a pompat milioane de lei. Ulterior, avocații au devenit membri în Consiliul Reprezentanților de la SIF Muntenia. Prima tranzacție importantă pe care a făcut-o noua conducere de la SIF Banat Crișana a fost să cumpere în 2013 Azuga Turism SA, firmă care deținea un hotel și mai multe terenuri în stațiunea montană, potrivit dicaf.com.

Firma de turism a fost desprinsă în 2011 din Romenergo SA, afacere controlată de către cei doi șefi ai SIF.

Romenergo Holding Limited, offshore-ul lui Bîlteanu și El Lakis, a cedat în 2012 afacerea din Azuga către o firmă avocaților Nicolae Mergeani și Victor Prodan. La conducerea  firmei de tursim a fost numită  atunci Carmen Elisabeta Drăgoi, complice cu Andrei Hrebenciuc în preluarea a 12.000 de hectare retrocedate ilegal,  afacere pentru care el a fost arestat în octombrie 2014. Drăgoi a mai administrat și o afacere a fiului lui lui Dorin Cocoș.

Ulterior, Mergeani și Prodan au fost aleși în Consiliul Reprezentanților de la SIF Muntenia, societate subordonată între timp aceleiași grupări, mai relatează sursa citată.

Sursa foto: ziarulatac.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.