Stiri calde

Victor Negrescu - „Acordăm o atenție sporită problematicii de securitate, în contextul pregătirilor pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene“Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat, luni, 27 august, ședința Comitetului interministerial pentru pregătirea și exercitarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene dedicat problematicii de securitate, reunit la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

„Securitatea reuniunilor reprezintă una dintre principalele preocupări organizatorice pe care le-am avut în vedere încă de la începutul procesului de pregătire al evenimentelor Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primele șase luni ale anului 2019. Am definit planul logistic și am consolidat planul de securitate pentru toate acțiunile pe care le vom organiza în țară pe durata mandatului“, a declarat Victor Negrescu.


Oficialul a menționat că o direcție a acțiunilor autorităților implicate este reprezentată și de componenta securității cibernetice, siguranța în spațiul virtual fiind, de asemenea, prioritară.

„Autoritățile române sunt pregătite pentru a răspunde incidentelor informatice. Pagina web de prezentare a pregătirilor pentru preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost supusă, din nefericire, unor atacuri cibernetice concertate, provenite atât din exterior, cât și din interior, dar activitatea site-ului nu a fost afectată în niciun moment“, a subliniat ministrul delegat.


Din Comitetul interministerial pentru pregătirea și exercitarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene dedicat problematicii de securitate fac parte Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile cu responsabilități în domeniul protecției și pazei.

România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotație între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare șase luni. În timpul exercitării Președinției, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituții europene, în special Comisia Europeană și Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Președintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, optimist cu privire la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România

25 Nov 2018 299

George Ciamba, noul ministru al afacerilor europene a depus jurământul la Palatul Cotroceni

14 Nov 2018 314

Senatorul Chiţac despre plecarea lui Negrescu din Guvernul Dăncilă - „Demisie de frondă!“

13 Nov 2018 337

George Ciamba este noul ministru al Afacerilor Europene

12 Nov 2018 592

Cine va prelua atribuțiile ministrului pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu

11 Nov 2018 292

Ce spune ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, despre zvonurile demisiei din guvern

10 Nov 2018 471

Ce a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, despre demisia lui Victor Negrescu din Guvernul Dăncilă

10 Nov 2018 408

Demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul pentru Afaceri Europene a demisionat din funcție

10 Nov 2018 425

România a preluat Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

19 Oct 2018 424

MAE. Consultări şi la Constanţa Concluziile consultărilor cetățenești arată că românii își doresc ca țara noastră să își asume mai mult apartenența la UE

08 Oct 2018 290

Ministrul Victor Negrescu - „Orice viziune despre viitor trebuie construită având la bază principiile fundamentale care au ghidat evoluţia construcţiei europene“

27 Sep 2018 243

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene prezidează reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

23 Sep 2018 316

Victor Negrescu - „Am intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene“

11 Sep 2018 480

Victor Negrescu - „Am relansat rețeaua «Diplomatul UE», formată din reprezentanți ai corpului diplomatic specializați în domeniul afacerilor europene“

28 Aug 2018 314

Victor Negrescu - „Identitatea națională și valorile europene sunt complementare“

19 Aug 2018 335